اخبار نوشتاری و تصویری از ایران و مقاومت ایران و قیام آفرینان و کانونهای شورشی در سراسر میهن. اخبار سیاسی اجتماعی اقتصادی سرکوب و اختناق و زندانیان سیاسی. مقالات و گزارشات و تحلیل های سیاسی اجتماعی و اقتصادی بصورت نوشتاری و ویدئویی. ویدئوهای تاریخی فرهنگی هنری طنز و ... از سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران. http://www.besoyepirozi.com همه روزه در سایت های بسوی پیروزی و پاسارگاد سیتی

  • .
  • رهبری مقاومت
  • اخبار و گزارش
  • ویدئو خبرها
  • ویدئو کلیپ ها
  • رویدادهای تاریخی
  • مقالات و ادبیات
  • کتابخانه
  • سیاسی اجتماعی
  • اسناد و حقایق
  • روزها و یادها
  • .
  • مسعود رجوی کیست؟
  • آشنایی با مجاهدین
  • رویدادهای مقاومت
  • رویدادهای ایران
  • رویدادهای مذهبی
  • رویدادهای جهان
  • اطلاعات عمومی
  • آموزشی ها
  • موزیک
  • تبیین جهان - مسعود رجوی
  • زنان در مقاومت ایران
  • زنان پیشتاز
  • زنان در تاریخ
  • زنان نیروی تغییر
  • زنان قهرمان
  • ارتجاع زن ستیز
  • زندگینامه شهیدان
  • یادواره ها

خانواده شفایی معنای راستین وفای به پیمان

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest

دکتر مرتضی شفایی مجاهدی استوار و پزشکی دلسوز و مردمی
دکتر مرتضی شفایی در سال ۱۳۱۰ در اصفهان به دنیا آمد و تمام مراحل تحصیلی‌اش را در همان شهر سپری کرد و بعد از دریافت درجه دکترا از دانشگاه اصفهان به مدت ۵ سال در میان مردم محروم روستاهای کردستان و آذربایجان غربی به‌سر برد. در بازگشت از مأموریت ۵ساله‌اش در روستاهای غرب کشور، کمک به محرومان شهرش را وجهه همت خود قرار داد.

یکی از معلمان قدیمی اصفهان نوشته است: «از وقتی که با دکتر مرتضی شفایی آشنا شدم، یاد گرفتم که معلم خوبی برای بچه‌های فقیر بودن کافی نیست. او به من یاد داد که بسیار بیشتر از کمک به درس و مشق آنها، بتوانم شاگردانم را در مشکلاتشان و رنج و محرومیتهای خانوادگی و اجتماعیشان کمک کنم.
بارها در تلاش برای حل و فصل مسائل بچه‌ها، وقتی که به فقر و بیماری و بی‌غذایی یک خانواده می‌رسیدم، احساس می‌کردم که دیگر کاری از دستم ساخته نیست؛ اما از وقتی دکتر مرتضی شفایی را شناختم، او در حل و فصل این مشکلات پشت و پناهم بود. یک بار که مادر یکی از دانش‌آموزانم را نزد او بردم، بعد از معاینهٴ بیمار به‌شدت ناراحت شد و دستش موقع نوشتن نسخه می‌لرزید. تصور کردم آن مادر بیماری خطرناکی دارد، اما دکتر خودش را ملامت می‌کرد که چرا زودتر متوجه وضع این خانواده نشده است. دکتر مرتضی شفایی به آن خانواده مقدار قابل توجهی پول داد و با شرمندگی عذرخواهی کرد که چرا بیش از این کاری از دستش ساخته نیست «
خواهر مجاهد زهره شفایی درباره پدرش نوشته است: «او برای خودش تعهدی تعیین کرده بود که به آدمهای محروم جامعه کمک کند. علاوه بر‌کمکهای مالی که به افراد مستمند می‌کرد، برای معاینه و درمان رایگان بیماران نیز سهمیه‌یی تعیین کرده بود. از اواسط سال 1355، مبالغ مشخصی از حقوق و درآمد ماهانه‌اش را هم به کمکهای خاصی که فرزند مجاهدش جواد شفایی توصیه می‌کرد، اختصاص می‌داد».

همکاری مجاهد شهید مرتضی شفایی با سازمان مجاهدین
دکتر مرتضی شفایی زمان انقلاب ضدسلطنتی در تظاهرات و فعالیتهای مبارزاتی آن دوران فعالانه شرکت داشت. بعد از سقوط رژیم شاه و تشکیل انجمنهای مجاهدین به همکاری با مرکزپزشکی مجاهدین معروف به امداد مجاهدین پرداخت.

دکتر مرتضی شفایی تحت فشار رژیم ولایت‌فقیه
دکتر مرتضی شفایی به‌خاطر دفاع فعال از مواضع سازمان مجاهدین خلق ایران و به‌خاطر موقعیت اجتماعی و محبوبیتی که نزد مردم داشت، تحت فشارهای مرتجعان قرار گرفت. این فشارها از تهدیدهای معمول به قتل خود یا اعضای خانواده‌اش گرفته تا پیشنهاد شغل و موقعیت برتر بود. دشمن بعد از این‌که دید دکتر مرتضی شفایی اهل سازش نیست بر دامنهٴ فشارهایش افزود.
بعد از آن که ستاد رسمی و علنی سازمان مجاهدین خلق ایران در اصفهان مورد حمله قرار گرفت و تعطیل شد، مرتضی شفایی خانه‌اش را در اختیار سازمان مجاهدین گذاشت. این خانه تا چند ماه محل مراجعه هواداران سازمان مجاهدین بود.

دکتر مرتضی شفایی در مسیر مبارزه به تمامی وابستگی‌ها پشت کرد
دکتر مرتضی شفایی به‌رغم تمام حساسیتها و تهدیدهایی که علیه او و خانواده‌اش وجود داشت، از این‌که تظاهرات 12 اردیبهشت سال 1360 از مقابل خانه او شروع شود، استقبال کرد. دکتر مرتضی شفایی در پاسخ یکی از نزدیکانش که تهدید مرتجعان مبنی بر دستگیری خودش و آتش زدن خانه‌اش را به او یادآوری می‌کرد، گفته بود: برای بت‌پرست بودن لازم نیست که حتماً «لات» و «عزّی» را بپرستی، همین که زن و فرزند و شغل و خانه و زندگی برایت ارزشمندتر از راه خدا بشود، خودش بت‌پرستی است!

تجدید عهد دکتر مرتضی شفایی با خدا و خلق پس از  ۳۰ خرداد ۱۳۶۰
به‌دنبال سرکوب خونین تظاهرات مردم در 30 خرداد 1360 و به پایان رسیدن همه راههای مبارزه سیاسی مسالمت‌آمیز با رژیم خمینی، دکتر مرتضی شفایی نیز به میدان نبرد تمام‌عیار و عاشوراگونه با رژیم آخوندها پای نهاد و حدود یک هفته پس از 30 خرداد 1360، در وصیتنامه‌یی که تنظیم کرد همسرش را وصی خود قرار داد. اما این زن قهرمان و پاکباز بلافاصله همان وصیتنامه را امضا کرد و با او در این عهد و پیمان مقدس با خدا و خلق در مبارزه با خمینی خون‌آشام شریک شد.
تا چند ماه پس از شهادت دکتر شفایی، مردم اصفهان در همه جا، در مغازه و تاکسی و کوچه و خیابان، از کمکهای او به مردم و ایستادگیش در برابر ارتجاع یاد می‌کردند و آشکارا رژیم ضدبشری و شخص خمینی را لعن و نفرین می‌کردند.
در میان مردم اصفهان شایع بود که یکی از سرکرده‌های سپاه اصفهان به نام حبیب خلیفه سلطانی ـ که برادر ناتنی همسر دکتر مرتضی شفایی بودـ عامل دستگیری دکتر شفایی و همسرش بوده است. مدتی بعد از شهادت دکتر شفایی، هنگامی که آن مزدور در جریان یک تصادف همراه زن و فرزندش کشته شد، بسیاری از مردم اصفهان می‌گفتند که خدا انتقام دکتر شفایی، همسر و پسرش را از آنها گرفت.

مقاومت دکتر مرتضی شفایی تا شهادت
دکتر مرتضی شفایی، پزشک فرزانه و مردمی و مجاهد شهید عفت خلیفه سلطانی، همسر دلاور و پاکبازش، یکی از شورانگیزترین حماسه‌های مقاومت را در زندان اصفهان خلق کردند. دژخیمان پلید خمینی و ایادی جنایتکار آخوند طاهری در اصفهان فرزند 16 ساله‌شان را در برابر چشمان پدر و مادرش دکتر شفایی و عفت خلیفه سلطانی شکنجه کردند و برایشان اعدام مصنوعی ترتیب دادند تا آنها را به سازش و تسلیم بکشانند، اما در برابر ایمان خلل‌ناپذیر این زوج قهرمان به زانو درآمدند و در شامگاه 5مهر1360، دکتر شفایی را همراه همسر و فرزند 16ساله‌اش مجید شفایی، در کنار بیش از 50 مجاهد خلق دیگر تیرباران کردند.
 
مجاهد شهید عفت خلیفه سلطانی شیرزنی مقاوم با فدای بیکران
«افتخار می‌کنم که تمام هستی‌ام را در این راه می‌دهم».
مجاهد شهید عفت خلیفه سلطانی در سال 1318 در اصفهان متولد شد. این زن دلیر و آگاه نه تنها هرگز مانع فعالیتهای سیاسی و اجتماعی فرزندانش نبود بلکه همواره مشوق آنها در این مسیر بود. مجاهد شهید عفت خلیفه سلطانی خودش نیز در سال 1356 از طریق فرزندانش زهرا شفایی و جواد شفایی با مسائل سیاسی و مبارزاتی آشنا شد. عفت خلیفه سلطانی پس از آن به مطالعه آثار سیاسی و مذهبی پرداخت و یار و مددکار فرزندانش در فعالیتهای سیاسی بود.

شهید عفت خلیفه سلطانی بی‌پروا برای احقاق حقوق سازمان مجاهدین
عفت خلیفه سلطانی همسر و همرزم دکترمرتضی شفایی بود. یکی از اهالی اصفهان که در سالهای 1358 و 1359 در دفتر آخوندجلال‌الدین طاهری امام جمعهٴ خمینی و نمایندهٴ او در کار می‌کرده، طی نامه‌یی از جمله نوشته است: «یک بار مادر شفایی همراه سایر مادران شهیدان و خانواده‌های مجاهدین به در خانه طاهری، آمده بودند و خواستار آن بودند که طاهری به آنها جواب بدهد که چرا پاسدارها و حزب‌اللهی‌ها به انجمنها و مراکز مجاهدین حمله می‌کنند. مادران مجاهد آن قدر اصرار کردند و فشار آوردند که رئیس دفتر طاهری از قول او اعلام کرد: «آقا گفته‌اند من این خانمها را نمی‌شناسم». مادر شفایی با صدای بلند گفت: «خانواده‌های مجاهدین را در اصفهان نمی‌شناسند؟ پس کی را می‌شناسند؟ اسم مرا بگویید و یادآوری کنید که تا همین یک سال پیش که به حکومت نرسیده بودید به آشنایی با خانواده ما افتخار می‌کردید. روزهایی که بچه‌های ما در خیابانها با ارتش شاه درگیر می‌شدند، شما از ترس سرلشکر ناجی دو هفته در خانه ما به خودتان می‌لرزیدید، چطور شد که این‌قدر فراموشکار شده‌اید و حالا ما را نمی‌شناسید؟
طاهری که از افشاگری مادر، سراسیمه شده بود، به سرعت آنها را پذیرفت. مادر شفایی و سایر مادران در حضور طاهری، پی‌در‌پی از جنایتها و سرکوبگریهای پاسداران و حزب‌اللهیها در خیابانها و دانشگاه و مدارس با نام و نشان افشاگری کردند و آخوند طاهری در مقابل این افشاگریها جرأت حرف زدن نداشت».
مادر مجاهد عفت خلیفه‌سلطانی چند بار در جریان فعالیتهای افشاگرانه‌اش دستگیر شد. یک بار که در سال ‌1359 همراه با شماری از مادران زندانیان در مقابل زندان اصفهان تجمع اعتراضی برپا کرده بودند، دستگیر شد و به مدت 10روز را در سلول انفرادی به‌سر برد.
خواهر مجاهد زهره شفایی درباره دستگیریهای بعدی و شهادت مادر قهرمانش نوشته است: «در غروب روز 12 اردیبهشت 1360 پاسداران، مادر را که همراه با پسر 7ساله‌اش محمد در خانه تنها بود، دستگیر کردند. مادر در موقع دستگیری، به‌شدت مقاومت کرده و اجازه نداده بود که پاسداران به او دست‌بند بزنند».

مادرم عفت خلیفه سلطانی را بردند و برنگشت
برادر مجاهد محمد شفایی که در زمان بازداشت مادرش 7ساله بود، نوشته است: «درست نمی‌دانم چند روز بعد از دستگیری پدر بود، من در خانه خوابیده بودم که از صدای فریادهای مادرم و صدای پاسدارها بیدار شدم. دیدم چند پاسدار در اتاق هستند. من و مادر در خانه تنها بودیم. مادرم سر پاسدارها داد می‌کشید و چهره‌اش خیلی برافروخته بود. مادر به من گفت: می‌خواهند مرا ببرند. از او پرسیدم کی بر‌می‌گردی؟ همان‌طور که بر سر پاسدارها فریاد می‌کشید، گفت: همان‌طور که همه را بردند و برنگشتند، من هم برنخواهم گشت. از جمله‌های دیگرش چیزی به‌خاطرم نمانده است. من هم داد و فریاد و گریه کردم و به طرف پاسداری که جلوتر از بقیه ایستاده بود، حمله‌ور شدم. قیافه آن پاسدار هنوز در ذهنم هست که داشت می‌خندید و قهقهه می‌زد و مرا به گوشه اتاق پرت کرد. چند نفر از پاسدارهای چادری آمدند و دستهای مادرم را گرفتند و ما را از خانه بیرون آوردند. موقعی که داشتند مادرم را سوار ماشین می‌کردند، مرا به همسایه‌مان سپرد و رفت. بعد از آن فقط یک بار دیگر مادرم را دیدم، یکی از خاله‌هایم به همراه داییم که از فالانژهای درجه یک اصفهان و از فرماندهان سپاه بود، مرا به ساختمان سپاه در خیابان کمال اسماعیل بردند. مادرم را آوردند، درست یادم نیست که چه می‌گذشت، فقط می‌فهمیدم که خیلی مادرم را تحت فشار گذاشته‌اند، آنها داد و بیداد می‌کردند و مادرم جوابشان را می‌داد. یک بار دیگر هم که باز من خشم مادرم را دیده بودم قبل از این دستگیریها بود. فردی با لباس‌شخصی آمده بود جلو در خانه ما و سعی کرده بود صحبت کند و از او حرف بکشد. مادرم صدای بیرون پریدن دکمه ضبط میکروکاست را شنیده بود و فهمیده بود که پاسدار است و با فریاد و مشت گره کرده دنبالش گذاشت. دیدن این صحنه‌های عصبانیت و خشم مادر برایم خیلی عجیب بود. چون تنها چیزی که از مادرم دیده بودم و همه آشنایان ما برایم تعریف کرده بودند، مهربانی و خونسردی و عطوفت او نه فقط به ما که فرزندانش بودیم، بلکه نسبت به همه بود. این حالت را فقط با پاسدارها داشت».

درس ایستادگی عفت خلیف سلطانی به بقیه در زندان
عفت خلیفه سلطانی را همراه با 40 تن از خواهران دانش‌آموز و دانشجویی که در تظاهرات دستگیر شده بودند، به زندانی در زیر‌زمین ساختمان سپاه نجف‌آباد منتقل کردند. در آن زندان به‌رغم سختی شرایط و فشارهایی که وارد می‌کردند او با خواندن آیات و جملاتی که از قرآن و نهج‌البلاغه حفظ بود به همه روحیه می‌داد و آنها را در تحمل شرایط سخت یاری می‌کرد. عوامل رژیم از این‌که بچه‌ها در زندان او را مادر خطاب می‌کردند کلافه شده بودند و به بچه‌های زندان گفته بودند که حق ندارید او را مادر خطاب کنید.
یکی از نزدیکان مجاهد شهید عفت خلیفه سلطانی را به زندان بردند تا او را نصیحت کند و از او بخواهد که به‌خاطر سرنوشت پسر 7 ساله‌اش دست از مقاومت بردارد و توبه کند. او در پاسخ به این توصیه با عصبانیت گفته بود: «سرنوشت پسر من مثل هزاران بچه ایرانی دیگر است و هیچ فرقی با آنها نمی‌کند. اگر خدا بخواهد پسر مرا حفظ می‌کند. من باید به وظیفه‌ام در راه خدا عمل کنم. افتخار می‌کنم که تمام هستی‌ام را در این راه می‌دهم».

مجاهد شهید جواد شفایی معلم درسهای عینی برای هر مبارز
«هیچ فرصت و امکانی را برای ضربه زدن به دشمن از دست ندهید».
مجاهد شهید جواد شفایی در سال 1334 در کردستان به دنیا آمد. او مراحل تحصیلات دبستان و دبیرستان را در اصفهان سپری کرد و در شمار نفرات ممتاز کنکور دانشگاه صنعتی شریف تهران بود و از سال 1352 تحصیلاتش را در رشته متالورژی در این دانشگاه آغاز کرد. کمتر از یک‌سال پس از ورود به دانشگاه با مجاهدین آشنا شد و از همان‌جا فعالیت سیاسیش را شروع کرد.
خواهر مجاهد زهره شفایی درباره جواد شفایی نوشته است: «عنصری که در شخصیت جواد شفایی به‌خصوص بعد از آشنایی با مجاهدین خلق بسیار بارز بود، حالت بی‌قراری و اشتیاق او در انتقال فضای دنیای نو و ارزشهای جدیدی بود که با آن آشنا شده بود. هر بار که از تهران برای دیدار خانواده به اصفهان می‌آمد، انبوهی کتاب و جزوه سیاسی و مذهبی با خودش می‌آورد و به‌خصوص پدر و مادرم را به آشنا شدن با مقولات مبارزاتی و سیاسی تشویق می‌کرد. از شهیدان مجاهد و پیشتازان مبارزه مسلحانه صحبت می‌کرد و از انسانهای نوینی سخن می‌گفت که جانشان را فدای فردای بهتر مردم کرده‌اند، در حالی‌که در زندگی فردی خودشان هیچ چیز کم نداشتند و در این دنیا می‌توانستند به همه چیز دست پیدا کنند. جواد شفایی با چنان شور و عشقی از شهیدان بنیانگذار سازمان صحبت می‌کرد که انگار آنها را دیده است. واقعیت این بود که پیام خون آنها را چنان که از خودشان شنیده باشد از روی حماسه زندگی و شهادتشان درک کرده بود».

جواد شفایی: مقاومت شگفت برپایه انتخاب آگاهانه
علاوه بر شخصیت انقلابی جواد شفایی، عنصر دیگری که باعث شد او عمیقاً بر خانواده تأثیر بگذارد روش برخوردش بود که بازتاب آن را می‌توان در مقاومت قاطع و جدی تک‌تک اعضای شهید خانواده دید. هر چند که مبنای این مقاومت، عنصر انقلابی و انتخاب آگاهانه خودشان بود، اما الآن بهتر می‌توان فهمید که مقاومت در برابر مجموعه مشکلاتی که رژیم برای آن شهیدان فراهم کرد، نمی‌توانست از یک چسب عاطفی و خانوادگی ناشی شده باشد. به‌خصوص که بارها هر یک را در مقابل چشمان دیگری شکنجه کردند.
چطور شد که هر کدام از این شهیدان به‌طور مستقل بر سر مواضعشان در دفاع از مجاهدین با استواری تمام ایستادند؟ جواد شفایی موفق شده بود تک‌تک آن شهیدان را به‌طور ایدئولوژیک با سازمان آشنا کند و در معرض انتخاب آگاهانه راه و آرمانشان قرار دهد. از آنچه پیش آمده و مقاومتی که آنها کرده‌اند این‌طور پیداست که جواد شفایی در ”وصل“ کردن آنها به سازمان مجاهدین موفق بوده و کارش را درست انجام داده است.
یکی از زندانیان سیاسی غیرمذهبی، که مدت کوتاهی در زندان اوین همراه جواد شفایی بوده نوشته است: «وقتی مرا به اتاق شکنجه بردند، صداهایی را می‌شنیدم که نشان می‌داد بازجوها دارند شلاق می‌زنند ولی صدای دیگری شنیده نمی‌شد. تصور کردم که هدفشان تضعیف روحیه من است و می‌خواهند نشان بدهند که تا این حد وحشیانه می‌کوبند. تازه داشتم خودم را برای مقابله با چنین ترفندی آماده می‌کردم که ناگهان یکی با لهجه شیرین اصفهانی داد زد: بابا! شماها چقدر احمقید! این چیزها مرا به حرف نمی‌آورند، یک چیز دیگر امتحان کنید.
آن روز با جواد شفایی به‌عنوان نمونه‌یی از مقاومت افسانه‌یی مجاهدین خلق آشنا شدم. مقاومتی که حاوی درسهای مستقیم و عینی برای هر مبارزی بود».

هیچ فشاری از طرف دژخیمان خمینی بر جواد شفایی تاثیر ندارد
یکی دیگر از هم زنجیران جواد شفایی نوشته است: «او در اواخر پاییز 1360 دستگیر شد. پاسداران به‌خاطر دستگیرکردنش به هم تبریک می‌گفتند. دژخیمان رژیم شدیدترین فشارها را روی جواد شفایی گذاشته بودند. او به خوبی دست دشمن را خوانده بود و می‌دانست که این فشارها برای کسب اطلاعات نیست و می‌خواهند از او مصاحبه تلویزیونی بگیرند و او را ولو به‌اندازه گفتن یک کلمه جلو دوربین بنشانند. وقتی فشارها را روی همسرش افزایش دادند، به صراحت در مقابل بازجوها اعلام کرد که هر اتفاقی بیفتد در من هیچ تأثیری ندارد و بارها صدایش را می‌شنیدیم که فریاد می‌زد بچه‌ها تنها کاری که باید بکنید مقاومت است و بس!
جواد شفایی در زندان الگوی مقاومت و تکیه‌گاه مهمی برای بچه‌ها بود. هنگامی که خبر شهادت موسی را به سلول آوردند. ما در اتاق 3 بند 2 اوین بودیم. جواد شفایی با استواری همه را دلداری داد و به مدت یک هفته هر شب مراسم تلاوت قرآن برگزار کرد».
مجاهد شهید خسرو کاوه‌نژاد در خاطراتش از زندان اوین نوشته است: «من جواد شفایی را ندیده بودم ولی توصیف شکنجه‌هایی را که او تحمل کرده بود، زیاد شنیدم. از جمله یکی از قهرمانان واحدهای عملیاتی به نام مجاهد شهید سعید چاچ، در دورانی که با هم در یک اتاق بودیم لحظه‌یی از فکر شورش در زندان غافل نبود و مدام در فکر طرح و نقشه برای فرار یا شورش بود و همواره از جواد شفایی به‌عنوان الگوی خودش یاد می‌کرد و می‌گفت این وصیت جواد شفایی است که هیچ وقت در زندان از فکر تهاجم به دشمن غافل نشوید، شورش، فرار، اعتراض… شما بالاترین ضربه و تهاجم به دشمن را در نظر بگیرید و هر امکانی را که بتواند به شورش در زندان منجر شود، بررسی کنید و هیچ فرصتی را از دست ندهید».

جواد شفایی تطمیع و توطئه دژخیمان را در هم می‌شکند
همرزم دیگرش نوشته است: «وقتی از در هم شکستن جواد شفایی ناامید شدند، سعی کردند با او از در بحث و مناظره وارد شوند. کتابی را به او داده بودند که اسمش «منافقین خلق رو‌در‌روی خلق» بود. جواد شفایی توضیح داد که از نظر خودمان این کتاب از عنوانش گرفته تا جعلیاتی که رژیم در آن کرده خیلی خنده‌دار به نظر می‌آید. اما انتشار این نوع کتابها نشان می‌دهد که رژیم در مقابله با سازمان، با چه مشکل اجتماعی جدی و اساسی مواجه است. جواد شفایی را برای بحث درباره این کتاب به مناظره بردند و او در حضور زندانیانی که به‌زور جمع کرده بودند، این کتاب را به همه نشان داده و گفته بود: این کتاب را داده‌اند که من بخوانم و بر اساس آن مناظره کنم؟ به نظر شما مگر جلاد و قربانی می‌توانند با هم مناظره کنند؟
جواد شفایی شلوارش را تا زانو بالا زده بود و با نشان‌دادن آثار شکنجه‌ها گفته بود: از شلاق و شکنجه که آثارش را می‌بینید نتیجه نگرفته‌اند و شکست خورده‌اند؛ با اینها چه بحث و مناظره‌یی بکنیم؟ اولین شرط برای مناظره این است که شلاق را کنار بگذارید و اولین حرفمان این است که جواب بدهید چرا شلاق به دست گرفته‌اید و چرا زندانها را پر کرده‌اید؟

مجاهد شهید زهرا شفایی (مریم‌ ) بیّنهٴ صبر و استقامت
مجاهد شهید زهرا شفایی (مریم) در سال ‌۱۳۳۷ در اصفهان متولد شد، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان شهر گذراند. از سال ۱۳۵۶ به تهران آمد تا تحصیلاتش را در رشته زبان و ادبیات عربی در دانشگاه تهران ادامه دهد. او همزمان با ورود به دانشگاه وارد فعالیتهای سیاسی ضدژریم شاه شد و در شمار عناصر فعال حرکتهای دانشجویی تهران بود.
زهرا شفایی بلافاصله پس از پیروزی انقلاب به صفوف دانشجویان هوادار سازمان مجاهدین خلق پیوست. در جریان فعالیتهای دانشجویی هر روز مسئولیت‌پذیری بیشتری از خود بارز کرد و از پاییز1359 به‌صورت حرفه‌یی در ارتباط با نهاد محلات تهران قرار گرفت و به‌عنوان یکی از مسئولان انجمنهای محلات جنوب تهران، سازماندهی و بسیج زنان هوادار سازمان مجاهدین خلق ایران در منطقه خاوران را برعهده گرفت.

زهرا شفایی کادری قابل تکیه و ارزشمند
یکی از خواهران مجاهد درباره سابقه آشناییش با زهرا شفایی و خصوصیات او نوشته است: «اولین بار، چند هفته بعد از 30 خرداد 1360، با زهرا شفایی آشنا شدم. چیزی که باعث شد در همان اولین دیدار با زهرا شفایی او را کاملاً در ذهنم برجسته کند، دو خصوصیت بارز بود. اول این‌که در عین سرعت و شتابی که در انجام کارهایش داشت، دقت و حساسیت بالایی به خرج می‌داد. دوم این‌که بسیار خونگرم و صمیمی بود. بعدها که او را بیشتر شناختم متوجه شدم که در کنار این ویژگیها بسیار پرانرژی، خستگی‌ناپذیر و در مقابل مشکلات و سختیها صبور و مقاوم است و از این جهت همیشه برایم یک کادر قابل تکیه و ارزشمند بود.
همچنین چند نمونه از برخوردهای زهرا شفایی با عناصر دشمن تا مدتها به‌عنوان نمونه‌های آموزنده‌یی از هوشیاری امنیتی بر سر زبانها بود. یک بار که در جریان تظاهرات مسلحانه دستگیر شده بود، در اوین توانسته بود با استفاده از لهجه غلیظ اصفهانی این‌طور وانمود کند که تازه به تهران رسیده و در آن شلوغی مادرش را در خیابان گم کرده است و هیچ راه و چاره‌یی ندارد الا این‌که هر چه زودتر مادرش را پیدا کند و به این ترتیب بعد از دو روز ماندن در اوین پاسدارها را خام کرده بود».
یکی دیگر از همرزمانش نوشته است: «هنگامی که زهرا شفایی به پایگاه ما منتقل شد، مجاهد شهید سوسن میرزایی از او به‌عنوان یک مسئول جدی و منظم یاد می‌کرد و این توصیف را ما در عمل مشاهده کردیم. در مورد رعایت ضوابط بسیار حساس و جدی بود. بارها یادآوری می‌کرد که: یک پایگاه سازمانی در شرایط جنگی دقیقاً باید مثل یک پادگان نظامی باشد. همه چیز باید در جای خودش قرار بگیرد. سرانجام در روز 19 اردیبهشت سال 1361زهرا شفایی همراه با همسرش مجاهد شهید حسین جلیلی پروانه و مجاهد شهید علی انگبینی در یک درگیری خیابانی در شمال تهران به‌شهادت رسید.
 
مجاهد قهرمان شهید مجید شفایی
استوار بر سر پیمان تا به آخر
«میلیشیا همه کارهایش را به شیوه تیمی و جمعی حل می‌کند».
میلیشیای قهرمان مجید شفایی، در هنگام شهادت، دانش‌آموز سال سوم رشته ریاضی بود. مجید از سال ‌1358 کار و فعالیت سیاسی را در مدرسه آغاز کرد و در شمار نخستین دانش‌آموزانی بود که به صفوف واحدهای سیاسی و تبلیغی میلیشیا پیوست. روحیه بالا و پرنشاطش او را از محبوبیت خاصی بین همکلاسیها و همرزمانش برخوردار کرده بود.
طی سالهای‌59و 60 در زمانی که خانه آنها محل استقرار مسئولان سازمان بود مجید علاوه بر این‌که در تیمهای فروش نشریه شرکت فعال داشت، با شایستگی و دقت و احساس مسئولیتی بیش از انتظار، در نقل و انتقال مدارک و پیامهای سازمانی به‌صورت یک پیک بسیار فعال و کارآمد عمل می‌کرد.

مجید شفایی هر مانعی را در مسیر مبارزه پس می‌زد
یکی از همرزمانش که پس از 30 خرداد 1360 مدتی با او در ارتباط بوده، نوشته است: «مجید بعد از 30 خرداد 1360در کارها سر از پا نمی‌شناخت. در حالی که حتی خانه مشخصی برای مخفی شدن نداشت هیچ مشکلی مانع فعالیتهای او نبود. چند تا از همکلاسیهایی که می‌دانستند مجید مخفی شده و سپاه به‌دنبال دستگیری اوست چند بار هشدار دادند که مجید کارهای خطرناک می‌کند، دیده‌ایم که از فرط خستگی روی نیمکت پارک خوابش برده است. هشدار بچه‌های مدرسه واقعی بود و یک بار خودم دیدم که کفشهایش را زیر سرش گذاشته و مثل یک کارگر ساده روی صندلی پارک به خواب رفته است.
به او توصیه کردم که برای چند ساعت استراحت بهتر است از خانه‌های آشنایانت استفاده کنی. مجید یادآوری کرد که پاسدارها مثل سگ هار به جان خانواده‌ها و هواداران شناخته شده افتاده‌اند و هر شب دهها خانه را در سطح شهر بازرسی می‌کنند. مجید به من فهماند که کارهایش چندان هم که دیده می‌شود، بی‌حساب نیست و گفت: میلیشیا همه کارهایش جمعی است، امنیت را هم با کار جمعی و تیمی حل می‌کنیم. به نوبت استراحت می‌کنیم و هوای هم را داریم».

وفای به عهد مجید شفایی با شهادتی پر شکوه
مجید شفایی در اواخر تابستان سال 1360 در جریان اجرای یک قرار دستگیر شد و پاسداران بلافاصله او را به زیر شدیدترین شکنجه‌ها بردند. اما مجید استوار و مقاوم بر سر پیمانش ایستاد و در کنار پدر و مادر قهرمانش به جوخه تیرباران سپرده شد. هنگامی که پاسداران جنایتکار خمینی پیکر پاک مجید را برای دفن به گورستان تحویل دادند، آثار شکنجه‌های مختلف در تمام بدنش پیدا بود و کتفش نیز بر اثر شکنجه شکسته بود.

مجاهد قهرمان شهید حسین جلیلی پروانه کادری قابل تکیه در هر شرایط
مجاهد شهید حسین جلیلی پروانه ششمین عضو شهید خانواده شفایی و همسر زهرا شفایی بود. حسین در میان اعضا و کادرهای سازمان با خصوصیت مسئولیت‌پذیری و کاراییش مشخص می‌شد.
حسین در سال 1332 در شهر گناباد متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان شهر گذراند و از سال 1350 برای ادامه دادن به تحصیلاتش در رشته ریاضی دانشگاه فردوسی به مشهد رفت.

دستگیری در جریان مبارزه ضدسلطنتی
دانشکده علوم دانشگاه مشهد یکی از مهمترین کانونهای فعالیت سیاسی جوانان انقلابی هوادار جنبش مسلحانه ضددیکتاتوری شاه بود. حسین جلیلی پروانه در این دوران در کنار مجاهدان شهید خسرو رحیمی، محمود جعفری، قاسم مهریزی و… فعالیتهایش را حول تکثیر و پخش جزوه‌ها، مطالب آموزشی و اعلامیه‌های سازمان متمرکز کرده بود. به‌دنبال آشکار شدن ابعاد فعالیتهای حسین جلیلی پروانه و یارانش برای ساواک شاه، او و شماری دیگر از همرزمانش در سال 1354 دستگیر و در بیدادگاه نظامی شاه به 3 سال زندان محکوم شدند.

چگونگی پیوستن حسین جلیلی پروانه به سازمان مجاهدین خلق ایران
حسین جلیلی به‌محض انتقال به زندان در اولین فرصت در‌صدد وصل به سازمان مجاهدین برآمد و به تشکیلات سازمان مجاهدین پیوست. او با شور و اشتیاق فراگیری آموزشهای سازمانی را آغاز کرد. حسین در شمار آخرین دسته‌های زندانیان سیاسی، مدتی پیش از پیروزی انقلاب بهمن از زندانهای شاه آزاد شد و به تشکیلات سازمان مجاهدین در خارج زندان پیوست.
شهید حسین جلیلی پروانه پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی، در بخش تبلیغات سازمان مجاهدین خلق مسئولیتهای متعددی از جمله تدارک میتینگها و اجتماعات بزرگ سازمانی را برعهده داشت. یکی از کارهای درخشان او در این دوران سازماندهی و حل و فصل مسائل میتینگ بزرگ میدان بهارستان در سال 1358 در مراسم یادبود به‌مناسبت قیام ملی 30 تیر بود. حسین همچنین نقش مهمی در برگزاری مراسم عظیم سخنرانی رهبر مقاومت، آقای مسعود رجوی به‌مناسبت درگذشت پدر طالقانی در دانشگاه تهران ایفاکرد.

شهید حسین جلیلی پروانه از مسئولان تشکیلاتی سازمان مجاهدین خلق
حسین از اواسط سال 1358 به خراسان منتقل شد و به‌عنوان یکی از مسئولان تشکیلات خراسان به انجام وظایف انقلابیش پرداخت. سپس با جدیت و پشتکار تحسین برانگیزی مسئولیت کل تشکیلات استان گیلان را با شایستگی به عهده گرفت. فرماندهی نیروهای مجاهدین در گیلان، طی سال 1359 یکی از درخشانترین فصلهای زندگی مبارزاتی حسین بود.
در پی 30 خرداد 1360 حسین جلیلی به تهران منتقل شد و مسئولیت نهاد دانش‌آموزی تهران را به عهده گرفت. شهید حسین جلیلی پروانه در آخرین ماههای حیات پرافتخارش، مسئولیت نظامی و اجتماعی منطقه غرب تهران را برعهده داشت. تیمهای نظامی و واحدهای پشتیبانی عملیاتی که حسین قهرمان در این منطقه سازماندهی و تربیت کرد، تا ماهها بعد از شهادتش با جسارت بر قوای سرکوبگر دشمن در تهران می‌تاختند. این تیمها به‌ویژه در ماههای شهریور و مهر1361 روزانه بیش از 10 عمل نظامی انجام می‌دادند.

  • قبلی
  • بعدی
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
دی 16, 1399

اعلام کاندیداتوری مسعود رجوی برای انتخابات ریاست جمهوری

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مسعود رجوی کاندیدای نسل انقلاب.۱۵دیماه ۱۳۵۸ ـ کاندیدای نسل انقلاب برای ریاست جمهوریرویارویی سیاسی مجاهدین…
دی 09, 1399

یاد قهرمان ملی، اسطوره مقاومت و پایداری، علی صارمی‌ گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

هفتم دیماه ۱۳۸۹شهادت مجاهد قهرمان علی صارمی برسینه‌ات نشستزخم عمیق کاری دشمناما،ای سرو ایستاده نیافتادیاین…
دی 05, 1399

معصومه شادمانی؛ قهرمان مقاومت در برابر دژخیمان

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

قهرمان مقاومت در برابر دژخیمان شاه و شیخ پنجم دی ماه مصادف است با سالروز…
دی 05, 1399

سالگرد حمله موشکی جنایتکارانه به لیبرتی در ۵دی ۱۳۹۲

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

روز ۵ دی، در ساعت ۲۱ و پانزده دقیقهٔ شب، ناگهان صدای گوش‌آزار انفجار موشک‌ها،…
دی 01, 1399

سالروز شهادت شکرالله پاک‌نژاد؛ از رشیدترین فرزندان مبارز ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

شکری هرگز نمی‌میرد 28آذر‌ ۱۳۶0 -19دسامبر1981:به‌مناسبت سالروز شهادت انقلابی همیشه‌در‌یاد، شکرالله پاک‌نژاد.هنوز صدایش به گوشها…
دی 01, 1399

تندبادهای وطن مرگت را سر باز می‌زنند - به‌یاد فرمانده محمود مهدوی(قائمشهر) سردار صحنه‌های بی‌شکست

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در بیستمین روز از بهمن ماه ‍۱۳۳۴ کودکی در هوای مه‌آلود جنگل‌های کوچک‌سرای قائمشهر چشم…
آذر 04, 1399

«میلیشیای مجاهد خلق» تولدی نو در تکاپوی آگاهی و آزادی - قسمت سوم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

 میلیشیا ـ تولدی نو در تکاپوی آگاهی و آزادی تا این‌جا دیدیم که تحولات پس…
آذر 04, 1399

«میلیشیای مجاهد خلق» تولدی نو در تکاپوی آگاهی و آزادی - قسمت دوم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

میلیشیا ی مجاهد خلق ـ پیک منشور عدالت و برابری اولین سرفصلی که آن نسل…
آذر 04, 1399

«میلیشیای مجاهد خلق» تولدی نو در تکاپوی آگاهی و آزادی - قسمت اول

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

۲آذر هر سال یادآور نام نسلی و عنوان خاطره‌آمیزی است که با خود نوعی زندگی،…
آبان 24, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت پنجم ـ طرح شورا

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در شماره‌های قبل به پروسه ۵ساله بحث خودمختاری از سال ۵۷ تا ۶۲ اشاره کردیم…
آبان 24, 1399

۲۱آبان ـ تصویب طرح شورای ملی مقاومت درباره رابطه دولت با دین و مذهب

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

جدایی دین و دولت نوعی نگرش سیاسی است که بر مبنای آن دین و حکومت…
آبان 22, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت چهارم- حقوق ملیت‌ها

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در ۳شماره قبل ضمن مروری بر طرحها و بیانیه‌ها و مواضع مجاهدین در مورد رفع…
آبان 18, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت سوم ـ راه‌حل ملی و انقلابی در برابر راه‌حل ارتجاعی خمینی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در ۲شماره گذشته به درگیریهای کردستان پس از انقلاب ضدسلطنتی اشاره کردیم و دیدیم که…
آبان 18, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت دوم ـ رو در روی خمینی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

به‌مناسبت ۱۷آبان ۶۲ سالروز تصویب طرح خودمختاری کردستان در شورای ملی مقاومت ایران در شماره…
آبان 18, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت اول – پیشینه‌ها

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

به‌مناسبت ۱۷آبان ۶۲ سالروز تصویب طرح خودمختاری کردستان در شورای ملی مقاومت ایرانسرزمینی به نام…
آبان 08, 1399

هفتم آبان سالگرد سنگین‌ترین حمله موشکی برای قتل‌عام مجاهدین در لیبرتی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

https://youtu.be/SLurkL8ue_A
آبان 06, 1399

حمله موشکی به لیبرتی در آبان ۹۴و شهادت ۲۴مجاهد خلق

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

آبان 06, 1399

یاد مجاهد صدیق و صبور، عبدالرضا رجبی گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در سالگرد شهادت عبدالرضا رجبی که در هفتم آبان ۱۳۸۷ رخ داد، به یاد او…
مهر 30, 1399

معرفی مریم رجوی به‌عنوان رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

مهر 30, 1399

سالروز معرفی رئیس جمهور برگزیده مقاومت برای دوران انتقال حاکمیت به مردم ایران

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مسعود رجوی ۳۰مهر۱۳۷۲: مصوبه شورای ملی مقاومت درباره انتخاب خانم مریم رجوی به‌عنوان رئیس‌جمهور آینده…
مهر 26, 1399

۲۶مهر ۱۳۷۰ـ رژه بزرگ یکانهای نمونه ارتش آزادیبخش ملی ایران در اشرف

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مهر 26, 1399

شهابی در آسمان - رژه ارتش آزادیبخش ملی ایران در قرارگاه اشرف

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

۳سال پس از عملیات کبیر فروغ جاویدان، در حالی که رژیم آخوندی مدعی بود مجاهدین…
مهر 21, 1399

سالروز درگذشت بانوی هنر ایران مرضیه

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مهر 15, 1399

مریم قدسی مآب ـ رعدی در آسمان اهواز

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مجاهد دلیر مریم قدسی‌مآب، در سال ۱۳۴۴ در اهواز به دنیا آمد. زمان پیروزی انقلاب…
مهر 10, 1399

به‌یاد ثریا ابوالفتحی، زنی که همراه طفل به‌دنیا نیامده‌اش تیرباران شد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مهر 10, 1399

سیگما- حماسه ۵ مهر

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

از حماسه‌های تاریخچهٔ سازمان مجاهدین، تظاهرات مسلحانهٔ ۵مهر۱۳۶۰ است. بعد از این‌که خمینی آخرین قطرات…
مهر 10, 1399

یک سیاست کثیف و یک پیروزی تاریخی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

نگاهی به فراز و فرودهای لیست‌گذاری مجاهدین و کارزار مقاومت ایران مجاهدین به رهبری خانم…
مهر 10, 1399

به‌یاد معصومه عضدانلو و سینه‌های رازدار مجاهدین

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در تاریخچه مقاومت زندانیان مجاهد خلق و قهرمانان در زنجیر، حماسه‌هایی از پایداری وجود دارد…
مهر 10, 1399

خانواده شفایی معنای راستین وفای به پیمان

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

دکتر مرتضی شفایی مجاهدی استوار و پزشکی دلسوز و مردمیدکتر مرتضی شفایی در سال ۱۳۱۰…
مهر 03, 1399

۵ مهر؛ روزی که مجاهدین، شعار «مرگ بر خمینی» را در ایران طنین‌انداز کردند

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

۵مهر ۱۳۶۰ روزی که بت بزرگ خمینی در خیابان شکستدر روز ۵مهر ۱۳۶۰پایه‌های نظام ولایت…
شهریور 28, 1399

سالروز شهادت روحانی مبارز حبیب‌الله آشوری خون افشاگر

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

آیت الله حبیب الله آشوریسحرگاه ۲۸شهریورماه سال ۶۰حجت الاسلام مجاهد حبیب‌الله آشوری، پس از سپری…
شهریور 20, 1399

یاد پدر طالقانی روح راستین انقلاب ضد‌سلطنتی، گرامی‌باد

in رویدادهای مقاومت

by test

شهریور 20, 1399

۱۹ شهریور ـ سالروز هجرت بزرگ مجاهدین - هجرت، پاسخی که به معنای زندگی می‌دهیم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

روز۱۹شهریور ۱۳۹۵ رسانه‌ها اعلام کردند که آخرین گروه مجاهدین از عراق وارد آلبانی شده‌اند. اعلام…
شهریور 20, 1399

گرامی‌باد سالگرد شهادت گل‌سرخ انقلاب، مهدی رضایی

in رویدادهای مقاومت

by test

مهدی رضایی؛ گل سرخ انقلاب ضدسلطنتی ۱۶شهریور سالگرد شهادت گل‌سرخ انقلاب مهدی رضایی است. روز…
شهریور 15, 1399

به یاد مجاهد شهید ولی الله فیض مهدوی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مجاهد شهید ولی الله فیض مهدوی در سال ۱۳۵۸ در شهر همدان به دنیا آمد.تحصیلات…
شهریور 15, 1399

بنیانگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

شهریور 15, 1399

بنیانگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران - 15 شهریور 1344

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

 ۱۵ شهریور ۱۳۴۴ ـ تأسیس سازمان مجاهدین خلق ایران ۱۵شهریور ۱۳۴۴ - سازمان مجاهدین خلق…
شهریور 11, 1399

قتل‌ عام ۱۰ شهریور - حمله به اشرف

in رویدادهای مقاومت

by test

شهریور 02, 1399

سوم شهریور ۱۳۷۷ قهرمان ملی علی اکبر اکبری به شهادت رسید

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 29, 1399

کودتای ۲۸ مرداد علیه دکتر مصدق ـ شکستی تلخ و تجربه‌یی بزرگ

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 29, 1399

نخستین دیدار خانم مرضیه، بانوی هنر و آواز ایران با خانم مریم رجوی

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 25, 1399

شهادت مجاهد قهرمان فاطمه امینی، اولین زن شهید مجاهد خلق

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 14, 1399

سالگرد انقلاب مشروطه گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 12, 1399

قیام قهرمانانه مردم قزوین - ۱۲ مرداد ۱۳۷۳

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مرداد 12, 1399

شهادت فرمانده سیاوش سیفی و شماری از کادرها - ۱۰ مرداد ۱۳۶۱

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مرداد 12, 1399

شهادت فرمانده سیاوش سیفی و شماری از کادرها در ۱۰ مرداد ۱۳۶۱

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 07, 1399

پرغرور و شعله‌ور حماسه شکوهمند فروغ ایران در ۶ و ۷مرداد ۸۸پرشکوهترین حماسه تاریخ آزادی مردم ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 07, 1399

پرواز بزرگ رهبر مقاومت از تهران به پاریس

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 04, 1399

چهارم مرداد ۱۳۶۰ ـ شهادت محمدرضا سعادتی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

«وقتی که چشم‌انداز آینده برای ما روشن باشد، وقتی به اصالت خود و به اصالت…
مرداد 04, 1399

اعتراف پاسدار سعید قاسمی به کابوس سرنگونی نظام در عملیات فروغ جاویدان + فیلم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

پاسدار سعید قاسمی سرکرده چماقداران خامنه‌ای، بار دیگر کابوس سرنگونی نظام ولایت فقیه در زمان…
مرداد 04, 1399

سوز و گداز پاسدار قاسمی از جام‌زهر آتش‌بس و عملیات فروغ جاویدان

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

پاسدار سعید قاسمی سرکرده چماقداران و لباس شخصیهای خامنه‌ای بار دیگر از سرکشیدن جام ‌زهر…
مرداد 03, 1399

سوم مرداد۱۳۶۰- تأسیس رادیو صدای مجاهد - رعدی در آسمان بی ابر

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

سوم مرداد ۱۳۶۰ پس از ۲هفته پخش برنامه‌های آزمایشی برای چک و کنترل سیستمها و…
مرداد 03, 1399

سالگرد حماسه کبیر فروغ جاویدان

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 03, 1399

نشریه مجاهد، ارگان سازمان مجاهدین خلق ایران، نخستین شماره‌‌‌‌‌‌‌ خودرا منتشر کرد

in رویدادهای مقاومت

by test

تیر 30, 1399

قیام ۳۰ تیر مردم ایران در حمایت از مصدق

in رویدادهای مقاومت

by test

تیر 30, 1399

۳۰تیر سالروز تأسیس شورای ملی مقاومت ایران، یگانه بدیل دموکراتیک

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

تیر 27, 1399

۲۷تیر ۱۳۶۷آتش‌بس یا نوشیدن جام زهر توسط خمینی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

ارتش آزادیبخش تنور جنگ ضدمیهنی را گل گرفتجنگ خانمانسوز خمینی تنها در طرف ایران ۱میلیون…
تیر 27, 1399

۲۷تیر ۱۳۶۷آتش‌بس یا نوشیدن جام زهر توسط خمینی

in رویدادهای مقاومت

by test

تیر 23, 1399

سالروز شهادت مجاهدان خلق فاطمه زائریان، عزت‌الله آشام، سید احمد موسوی و مهدی‌خان محمدی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

 بیاد فاطمه زائریان و سه تن از مجاهدین که توسط مزدوران رژیم به شهادت رسیدندپس…
تیر 15, 1399

سالگرد حمله شکست خورده موشکی به لیبرتی در ۱۴تیر ۱۳۹۵

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

رژیم آخوندی که تمام توان خود را برای وارد آوردن یک ضربه کمرشکن به مجاهدین…
تیر 12, 1399

سالگرد آزادی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت مریم رجوی و بازگشت به اورسوراواز

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مریم رجوی پس از آزادی۱۲ تير۱۳۸۲-۳ژوئيه۲۰۰۳ :۳ژوئیه ۲۰۰۳ (۱۲تیرماه ۱۳۸۲) جایگاه ویژه‌یی را در تاریخ…
تیر 09, 1399

۳۰خرداد، انتخاب شرف ایستادگی بر ذلت تسلیم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

نزدیک به چهار دهه از آغاز مقاومت سراسری در برابر خمینی و رژیم بازمانده از…
تیر 09, 1399

۳۰خرداد، انتخاب شرف ایستادگی بر ذلت تسلیم

in رویدادهای مقاومت

by test

تیر 06, 1399

شهادت عشق فروزان و شعله‌ور آزادی، شهید مقدس صدیقه مجاوری

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

شهید مقدس صدیقه مجاوری۶ تیر۱۳۸۲ - ۲۷ ژوئن۲۰۰۳روز ۶تیر سال ۱۳۸۲ مجاهد خلق صدیقه‌‌‌‌‌‌‌ مجاوری…
تیر 06, 1399

شهادت عشق فروزان و شعله‌ور آزادی، شهید مقدس صدیقه مجاوری

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

شهید شعله‌ور ازادی صدیقه مجاوری۶ تیر۱۳۸۲ - ۲۷ ژوئن۲۰۰۳روز ۶تیر سال ۱۳۸۲ مجاهد خلق صدیقه‌…
خرداد 30, 1399

نبرد پیروز چلچراغ و در هم شکستن ماشین جنگ و سرکوب

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در آخرین دقایق شنبه‌شب بیست‌و هشتم خرداد سال ۶۷، یکانهای رزم‌آور ارتش‌آزادیبخش، طی یک نبرد…
خرداد 28, 1399

۱۷ژوئن سال ۲۰۰۳ - حمله پلیس فرانسه به مقر شورای ملی مقاومت ایران

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

خرداد 28, 1399

۲۵خرداد سالگرد شهادت مجاهد کبیر رضا رضایی گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

خرداد 28, 1399

۲۵خرداد سالگرد شهادت مجاهد کبیر رضا رضایی گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by test

خرداد 28, 1399

۲۵خرداد ۱۳۹۲‌ـ تهاجم جنایتکارانه موشکی به لیبرتی و شهادت کلثوم صراحتی و جواد نقاشان

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در ۲۵خرداد، همزمان با اعلام نتایج انتخاباتی که با شکست مهندسی خامنه‌ای خاتمه یافت، رژیم…
1
2
3
4
آبان 06, 1399

حمله موشکی به لیبرتی در آبان ۹۴و شهادت ۲۴مجاهد خلق

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

خرداد 10, 1398

سلسله گفتارهایی از استاد جلال گنجه ای - رمضان۹۸ - قسمت یازدهم

in آموزشی ها

by library Weblog

خرداد 03, 1397

چهارخرداد، پایان یا آغاز؟ | شهادت محمد حنیف‌نژاد، سعید محسن، اصغر بدیع زادگان

in رویدادهای مقاومت

by test

خرداد 04, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار نهم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

تیر 09, 1399

۳۰خرداد، انتخاب شرف ایستادگی بر ذلت تسلیم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

نزدیک به چهار دهه از آغاز مقاومت سراسری در برابر خمینی و رژیم بازمانده از…
خرداد 21, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار هیجدهم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

شهریور 08, 1399

تاسوعا روز سپهسالار عاشورا حضرت ابوالفضل

in رویدادهای مذهبی

by test

خرداد 10, 1397

غلامرضا خسروی ـ جان شیفته‌یی در کوی محبوب دوست

in رویدادهای مقاومت

by test

ارديبهشت 20, 1398

گرامی باد خاطره جانباختگان راه آزادی در ۱۹اردبهشت ۸۹

in رویدادهای ایران

by library Weblog

یادی از فرزادکمانگر، شیرین علم هولی، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، مهدی اسلامیانروز نوزدهم اردیبهشت نهمین…
فروردين 15, 1398

به یاد مجاهد سربدار ملیحه اقوامی

in زندگینامه شهیدان

by library Weblog

ملیحه اقوامیمحل تولد: شاهرودشغل: -سن: 26تحصیلات: -محل شهادت: تهرانتاریخ شهادت: 15-7-1367محل زندان: -نگفتمت مرو آنجا…
مهر 21, 1397

هفتم شهریور ۱۳۷۲: شیروخورشید به‌عنوان آرم رسمی شورای ملی مقاومت تصویب شد

in رویدادهای مقاومت

by test

خرداد 27, 1399

مریم رجوی ـ وقایع ۱۷ ژوئن ۲۰۰۳

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

روز ۱۷ ژوئن ۲۰۰۳ برابر با ۲۷خرداد ۱۳۸۲ تعداد ۱۳۸۰نفر از نیروهای پلیس فرانسه در…
خرداد 28, 1399

مسعود رجوی ـ پیام پیروزی پایان پرونده ۱۷ژوئن

in مسعود رجوی کیست؟

by test

مهر 10, 1397

روزهایی که با محمد بودم - احمد حنیف‌نژاد

in آشنایی با مجاهدین

by test

شهریور 20, 1399

گرامی‌باد سالگرد شهادت گل‌سرخ انقلاب، مهدی رضایی

in رویدادهای مقاومت

by test

مهدی رضایی؛ گل سرخ انقلاب ضدسلطنتی ۱۶شهریور سالگرد شهادت گل‌سرخ انقلاب مهدی رضایی است. روز…
مرداد 16, 1398

پروین اعتصامی، شاعره نامدار ایران زمین

in زنان در تاریخ

by library Weblog

پروین اعتصامی در روز ۲۵ اسفند ۱۲۸۵ شمسی در تبریز به دنیا آمد و در…
اسفند 27, 1397

پروین اعتصامی

in اطلاعات عمومی

by library Weblog

مرداد 29, 1399

آنالیز پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران راه انداختن ولایت مطلقه قسمت دوازدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=-ghuQB9Z3gs
ارديبهشت 28, 1397

رمضان مبارک

in رویدادهای مذهبی

by test

ارديبهشت 30, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار سوم

in رویدادهای مذهبی

by test

خرداد 02, 1398

سالگرد درگذشت استاد بهرام عالیوندی، هنرمند مقاومت و از پیش‌کسوتان نقاشی مدرن ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

دی 01, 1399

میلاد زینب‌کبری، بانوی پیشتاز مجاهدان عاشورا مبارک‌باد

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

اسفند 28, 1397

۲۹ دی سالروز قتل کشیش آزادیخواه اسقف هائیک هوسپیان مهر کشیش

in رویدادهای ایران

by library Weblog

اسفند 13, 1396

1اسفند ۱۳۵۸ - 20 فوریه: شرکت مجاهدین در انتخابات دوره اول مجلس شورا

in رویدادهای مقاومت

by test

در اسفندماه سال 1358، مجاهدین به‌رغم همه محدودیتها و فشارهای خمینی، ازجمله حذف مسعود رجوی…
فروردين 03, 1397

بیستم جمادی‌الثانی ولادت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها

in رویدادهای مذهبی

by test

تیر 12, 1399

پروین اعتصامی، گنجینه شعر و ادب ایران زمین

in زنان در تاریخ

by library Weblog

پروین اعتصامی (۲۵ اسفند ۱۲۸۵ – ۱۵ فروردین ۱۳۲۰)‌ یکی از گنجینه های شعر و…
دی 28, 1398

سخنرانی مسعود رجوی در میتینگ انتخاباتی مردم رشت

in مسعود رجوی کیست؟

by test

فروردين 04, 1398

فروغ جاویدان، سی‌امین سالگرد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ قسمت یازدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ قسمت یازدهمدر ۳۰ دیماه ۱۳۵۵ (۲۰ ژانویه ۱۹۷۷) جیمی کارتر از حزب دمکرات،…
فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر قسمت اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

مرداد 14, 1399

مریم میرزاخانی نابغه ریاضی ایرانی در میان ۷ زنی که دنیا را تغییر دادند

in زنان در تاریخ

by library Weblog

مریم میرزاخانی در ۲۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۶ در تهران متولد شد. روز تولد مریم…
مرداد 16, 1398

مادر ترزا مبلغ مذهبی در هند و بنیانگذار مبلغین مسیحی خیریه، و برنده جایزه صلح نوبل

in زنان در تاریخ

by library Weblog

مادر ترزا مبلغ مذهبی در هند و بنیانگذار مبلغین مسیحی خیریه، و برنده جایزه صلح…
فروردين 03, 1398

تبیین جهان ، قسمت دوازدهم نظر قرآن در باره فرضیه های تکاملی

in تبیین جهان - مسعود رجوی

by library Weblog

فروردين 21, 1398

امیلیانو زاپاتا رهبر جنبش انقلابی مکزیک کشته شد

in رویدادهای جهان

by library Weblog

امیلیانو زاپاتا رهبر جنبش انقلابی مکزیک کشته شد۱۰آوریل ۱۹۱۹–۲۱فروردین۱۲۹۸:امیلیانو زاپاتا رهبر جنبش انقلابی مکزیک به‌قتل…
مهر 25, 1399

درگذشت استاد مرتضی حنانه

in رویدادهای ایران

by library Weblog

مرتضی حنانه، استاد بزرگ موسیقیِ ایران و خالق آهنگ «میهن شهیدان» به ماندگاران پیوستروز۲۴مهر۱۳۶۸ استاد…
اسفند 27, 1397

دکتر مصدق از زندان بیرجند به احمد آباد، تبعید گردید

in رویدادهای ایران

by library Weblog

ما 479 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

Copyright © کتابخانه 2021 All rights reserved. Custom Design by https://www.besoyepirozi.com
رویدادهای مقاومت