اخبار نوشتاری و تصویری از ایران و مقاومت ایران و قیام آفرینان و کانونهای شورشی در سراسر میهن. اخبار سیاسی اجتماعی اقتصادی سرکوب و اختناق و زندانیان سیاسی. مقالات و گزارشات و تحلیل های سیاسی اجتماعی و اقتصادی بصورت نوشتاری و ویدئویی. ویدئوهای تاریخی فرهنگی هنری طنز و ... از سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران. http://www.besoyepirozi.com همه روزه در سایت های بسوی پیروزی و پاسارگاد سیتی

  • .
  • رهبری مقاومت
  • اخبار و گزارش
  • ویدئو خبرها
  • ویدئو کلیپ ها
  • رویدادهای تاریخی
  • مقالات و ادبیات
  • کتابخانه
  • سیاسی اجتماعی
  • اسناد و حقایق
  • روزها و یادها
  • .
  • مسعود رجوی کیست؟
  • آشنایی با مجاهدین
  • رویدادهای مقاومت
  • رویدادهای ایران
  • رویدادهای مذهبی
  • رویدادهای جهان
  • اطلاعات عمومی
  • آموزشی ها
  • موزیک
  • تبیین جهان - مسعود رجوی
  • زنان در مقاومت ایران
  • زنان پیشتاز
  • زنان در تاریخ
  • زنان نیروی تغییر
  • زنان قهرمان
  • ارتجاع زن ستیز
  • زندگینامه شهیدان
  • یادواره ها

کاندیداتوری مسعود رجوی در اولین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
منتشر شده در 11 آبان 1397

کاندیداتوری مسعود رجوی در اولین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران
از آبان سال ۱۳۵۸ موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران پس از انقلاب ضدسلطنتی به موضوع مورد توجه همه مردم ایران تبدیل شد.

چرا مسعود رجوی کاندیدای ریاست‌جمهوری شد؟
واقعیت این بود که مجاهدین خواهان حفظ مسالمت و فعالیت مسالمت‌آمیز سیاسی بودند و می‌خواستند تا آنجا که امکانپذیر است از طریق مسالمت و مبارزه سیاسی و پارلمانی در چهارچوب قوانین همین رژیم یعنی با التزام به همین قوانین، آن را اصلاح کنند و تغییر بدهند.
تا دیماه سال ۱۳۵۸، یعنی نزدیک به یک سال بعد از انقلاب، اگر چه در هر یک از روزهای آن، خمینی به یکی از قول و قرارهایی که به مردم داده بود پشت پازده بود، و در اثر افشاگریهای مجاهدین و سایر نیروها، ماهیت آخوندهای حاکم برای مردم کم کم روشن می‌شد اما فرصتی که مردم به‌طور یکپارچه تقابل خود را به‌صورت علنی، با او نشان بدهد. در دیماه ۵۸ فرا رسید. نام این فرصت، انتخابات ریاست‌جمهوری بود.
مهمترین سؤالی که پیش روی همه عناصر و نیروهای سیاسی مترقی قرار گرفته بود این بود که در برابر نیروی مهیبی که همه دستاوردهای انقلاب بهمن را پایمال می‌کند، چه باید کرد؟
موجی از تقاضا و دعوت نیروهای سیاسی، از اطراف و اکناف کشور، به سوی دفتر مرکزی سازمان مجاهدین خلق ایران روانه شده بود. آنها از مسعود رجوی، دعوت کرده بودند که به‌عنوان نماینده نیروهای انقلابی و ترقیخواه، نامزد برای ریاست‌جمهوری شود.

علت کاندید شدن مسعود رجوی از زبان خودش
مسعود رجوی در یکی از جلسه‌های کلاس تبیین جهان به تاریخ ۲۸دیماه ۱۳۵۸ در مورد علت کاندیدا شدن خود برای ریاست‌جمهوری گفت:
«ما برای این‌که شاید بتوانیم تا حدودی در جهت رفع پراکندگیها جنگ‌افروزی‌ها مؤثر باشیم، دست به معرفی کاندیدا زدیم. اولین قدمی که در تحقیق این مطلب انجام دادیم، بررسی لایحه انتخاب اولین رئیس‌جمهور ایران مصوب شورای انقلاب بود که در تاریخ اول دی در روزنامه‌ها منعکس است. در آنجا مطابق همان قانون ۴شرط پیشنهاد شده بود برای ریاست‌جمهوری یعنی برای نامزدیش. شیعه ایرانی‌الاصل بودن، سن بیشتر از سی سال، عدم سوء پیشینه و ماده بعدی مدیر و مدبر و الی آخر. در این قانون به همان ترتیبی که گفتم در هیچ قانون دیگری در هیچ کجای جهان هم، یا لااقل ما خبر نداریم، که بشود اقلیتی را از حقوق مصوب در قانونی که طبعاً اکثریت به آن رأی داده محروم بکنند. هیچ قید و شرط دیگری نبود با این همه ما طی تماسهای متعددی که گرفتیم باز هم بیشتر خاطر جمع شدیم که این امکان برایمان هست. این امکان را هم ما خودمان این‌طور می‌دیدیم به سابقه مجلس خبرگان، طبیعتاًً ما خبرگان نمی‌خواستیم ما مؤسسان می‌خواستیم، ولی وقتی ایجاد شد به هرحال می‌خواستیم تاثیر مثبت و سازنده خودمان را بگذاریم و با خیلی از نیروهای دیگر در آن شرکت کردیم. اینجا هم همینطور. یعنی از همان درصد یا قطره آزادی و دموکراسی هم هست که از کانال آن بشود تاثیر گذاشت طبیعتاًً نمی‌خواستیم دریغ بکنیم و این چیزی است که طبیعتاًً جناح مقابل خیلی بایستی خواستار آن باشد. بر این اساس به ما گفتند که می‌توانید ثبت نام بکنید. ولی برخلاف سایر کاندیداها خودمان به هیچ‌وجه اعلام نکردیم برای این‌که به فرض اگر اشکال قانونی هست باز هم بررسی بشود.»
مسعود رجوی در همین جلسه کلاس تبیین جهان فتوکپی نامه‌یی را که سازمان مجاهدین خلق ایران به وزارت کشور نوشته بود به حضار نشان داد؛
«وزارت محترم کشور
سازمان مجاهدین خلق ایران بدینوسیله برادر مجاهد مسعود رجوی را به‌عنوان کاندید ریاست‌جمهوری معرفی و مدارک مربوطه را نیز به پیوست تقدیم می‌دارد -با تشکر مجاهدین خلق ایران».
مسعود رجوی نامه‌یی را که به معاون وزارت کشور نوشته بود را نیز قرائت کرد:
«وزارت محترم کشور
جناب آقای دکتر میرسلیم
ضمن اعلام آمادگی برای نامزدی ریاست‌جمهوری تقاضا می‌کنم تا اطلاع ثانوی از اعلام نام اینجانب به‌ویژه در مطبوعات کشور خودداری فرمائید. به‌خصوص این‌که با توجه به مطالبی که جناب آقای فلانی که عمداً اسم را نمی‌گویم در جریانش هستند هرلحظه امکان صرف‌نظر کردن از کاندیداتوری وجود دارد».

مسعود رجوی سپس گفت:
«این را منضم کردم به آن و فرستادم. منظور ما این بود که مطالعه بکنند چون قصد خیری داشتیم و در صورتی که به هرحال وضعیت اقتضا نمی‌کند قانون که وضعیتش روشنه و اعلام نکنند».

اعلام رسمی کاندیداتوری مسعود رجوی
روز شنبه پانزدهم دیماه ۵۸ مسعود رجوی رسماً به‌عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری از طرف سازمان مجاهدین خلق ایران معرفی شد.
به این ترتیب مجاهدین با اعلام کاندیداتوری مسعود رجوی برای انتخابات ریاست‌جمهوری در روز پانزدهم دیماه ۱۳۵۸ وارد یک کارزار سیاسی جدید شدند.

استقبال عمومی از کاندیداتوری مسعود رجوی
اعلان کاندیداتوری مسعود رجوی، ناگهان فضای جامعه را دگرگون کرد. به‌خصوص هموطنانی که در رژیم آخوندی به‌عنوان اقلیت قومی یا مذهبی تلقی می‌شدند، استقبال بسیار نمایان و پرشوری از آن کردند.
مسعود رجوی با اعلام یک برنامهٔ سیاسی ـ اجتماعی کامل که مورد توافق کلیه نیروها و جریانهای سیاسی مترقی و آزادیخواه بود، وارد میدان مبارزات انتخاباتی شد.
مسعود رجوی به‌عنوان کانون و تجسم وحدت تمامی نیروهای مترقی و آزادیخواه و همه تنوعات ملی، قومی و مذهبی و فکری، به‌خصوص زنان که در دستگاه ارتجاعی خمینی درجه۲تلقی شده و از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم بودند، مورد استقبال قرار گرفت.
یکی از ایده‌های مهم مسعود رجوی از همان ابتدا عبارت بود از وحدت نیروهای آزادیخواه در مقابل نیروی خمینی که یک نیروی انحصارطلب و مرتجع کامل بود. هدف مسعود رجوی این بود که بتواند ائتلافی آزادیخواه و مترقی به‌وجود بیاورد. در پاسخ به این نیاز، سازمانهای مترقی، همه شخصیت‌ها، همه اقوام و همین‌طور ملیتها و مذاهب از کاندیداتوری ریاست‌جمهوری مسعود رجوی استقبال کرده و او را به‌عنوان کاندید خودشان معرفی کردند.

گروه‌ها، انجمن‌ها، سازمانها و احزاب حمایت‌کننده از کاندیداتوری مسعود رجوی
جبهه دموکراتیک ملی ایران
سازمان چریکهای فدایی خلق ایران
جامعه سوسیالیستهای ایران
حزب دموکرات کردستان ایران
سازمان انقلابی زحمتکشان کردستان (کومله)
کانون سیاسی خلق ترکمن
سازمان اسلامی شورا (ساش)
گروه مشترک اقلیتهای ارامنه، زرتشتی و کلیمی
گروه بررسی مسایل ارامنه
مرکز کانون ناشران و کتابفروشان مسلمان
کانون پژوهشگران ملی‌گرا
انجمن مادران مسلمان
بخشی از جنبش مبارزان خلق عرب
هیئت نمایندگی خلق کرد
هیئت جوانان آشوری
سازمان همیاری ملی
برخی از انجمن‌ها و کانونهای معلمان
نزدیک به ۸۰انجمن و کانون دانشجویی و چند صد انجمن دانش آموزی در سراسر ایران
نزدیک به ۱۵۰کانون و تشکل کارگری
۵۰۰نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاههای ایران و تعداد قابل توجهی از استادان دانشگاهها

حمایت احزاب و گروهها و... از مسعود رجوی
کارزار میلیشیا مجاهد خلق برای معرفی کاندیداتوری مسعود رجوی
با کاندیداتوری مسعود رجوی، زمان به میدان آمدن میلیشیا فرا رسید. دختران و پسران دانش‌آموز و دانشجو، کارگران انقلابی و دیگر اقشار آگاه مردم با تمام قوا برای معرفی برنامهٔ مسعود رجوی و جلب حمایت مردم از کاندیدای نسل انقلاب بپا خاستند.
کاندیداتوری مسعود رجوی،‌ یکی از مهمترین فرازهای رویارویی سیاسی مجاهدین با رژیم خمینی در دو سال و نیم اول حکومت خمینی بود. این خود منشأء بسیاری فعل و انفعالات در صحنه سیاسی ایران شد، با اعلام نامزدی مسعود رجوی در انتخابات ریاست‌جمهوری یک شور انقلابی فضای سیاسی جامعه را در برگرفت در فاصله بسیار کوتاهی جبهه‌بندی وسیعی شکل گرفت و بسیاری از شخصیتهای سیاسی و اجتماعی با ارسال تلگراف با موضعگیری سیاسی حمایت خودشان را از کاندیداتوری مسعود رجوی برای انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کردند
وقتی کاندیداتوری مسعود رجوی مطرح شد سازمان مجاهدین با ازدیاد نیروها در بخش اجتماعی مواجه شد و مجبور گردید در بخشی از قسمتها سازماندهی‌ها را تغییر دهد.

کاندیدا شدن مسعود رجوی آیا به‌خاطر جاه و مقام بود؟
سردار خیابانی در بخشی از سخنرانی خود به‌مناسبت معرفی مسعود رجوی برای کاندیداتوری به این سؤال پاسخ می‌دهد:
«... طبیعی است که ما برحسب مسئولیتها و وظایفمان وارد این صحنه شده‌ایم و نه از روی جاه‌طلبی. ما اگر اهل جاه‌طلبی بودیم، درها به روی ما بسته نبود. ما اگر اهل جاه‌طلبی بودیم، اکنون این همه منافق نثار ما نمی‌شد».
سردار خیابانی در قسمت دیگری از این سخنرانی خود گفت:
«مسعود رجوی تنها باقیمانده کادر مرکزی سازمان پیش از سال ۵۰ است. به‌لحاظ ایدئولوژیک که رسالت ویژه سازمان ما بود، یک فرد صاحب‌نظر مکتبی است. در گروه ایدئولوژی سازمان در کنار شهید حنیف‌نژاد، به کار تحقیق و تدوین ایدئولوژی مشغول بود و بعد از سال۵۰ ضمن ۷سال و نیم تحمل شکنجه و زندان رسالت مبارزاتی خود را در زندان دنبال نموده است. در این سالها می‌توانم به‌جرأت بگویم که بیشترین فشارها را تحمل کرده و به‌خصوص بعد از سال ۵۳ بعد از ضربه اپورتونیستها بیشترین فشارها و سختیها را تحمل کرده تا از میراث ایدئولوژی سازمان که در معرض تهدید و خطر قرار گرفته بود حراست کند».

بخشی از سخنان مسعود رجوی در میتینگ معرفی کاندیدای مجاهدین برای ریاست‌جمهوری
مسعود رجوی ـ که بعد از موسی خیابانی سخنرانی کردـ هدف از کاندیداتوری خود را دفاع از آزادی عنوان کرد:
«خواهران، برادران، هم‌میهنان عزیز، امروز به اینجا نیامده‌ایم که برای انتخاب یک فرد یا یک سازمان، تبلیغات بکنیم و رأی به‌دست بیاوریم، نه، مسأله در اساس اصلاً این نیست. مسأله ما بردن و برنده شدن در انتخابات نیست. بلکه تجمع امروز ما اساساً یادآوری و تذکار فلسفه انقلاب، یعنی آزادی است.»
مسعود رجوی در این سخنرانی به‌روشنی صورت مسأله اصلی ایران را، که همانا رویارویی انقلاب و ضد انقلاب، بر سر آزادی بود، مشخص کرد.
«به‌خاطر پایان دادن به جنگ‌افروزی‌ها، تفرقه‌ها و تمایلات انحرافی و واپس‌گرا، در این انتخابات شرکت می‌کنم. و به همین دلیل ضرورت شرکت هر چه فعالتر نیروهای انقلابی را به‌خاطر منظورهایی که گفتم طرح می‌کنم»

مسعود رجوی در کارزار انتخابات ریاست جمهوری
مسعود رجوی در بخشی دیگر از این سخنرانی گفت:
«به این ترتیب این نه رأی دادن به یک فرد یا سازمان بلکه اساساً تأیید یک برنامه انقلابی و بلکه یک جبهه انقلابی و بل کل انقلاب رهایی‌بخش است. اگر غیراز این بود جنبش انقلابی به‌ دور از هر گونه شائبه جاه‌طلبی و مقام‌پرستی در صحنه حاضر نمی‌شد. و هرگز شرکت نمی‌کرد. آیا جز این است که انقلاب را انقلابیونش بایستی اداره بکنند».
مسعود رجوی همچنین سوگند خورد که به برنامه‌اش جامه عمل بپوشاند.
«من اینجا در مقابل محراب مقدس خلق و میهن بایستی تصریح بکنم و سوگند بخورم که به‌دلیل سوابق خونبار عملی جریان پرافتخاری که در طول تمام سالهای اختناق افتخار همگامی با آن را داشتم برعهده می‌گیرم که همه برنامه‌ها و حرفها کلام به کلام و حرف به حرف جامه عمل بپوشم. من وسایل ضروری تحقق این برنامه را ـ که در رأسش اتکا به یک سازمان متشکل انقلابی است ـ در اختیار دارم و به آن پشتگرم هستم.».

میلیشیا دیوار شهرها را پر از اسم مسعود رجوی کرد

مسعود رجوی کاندیدای نسل انقلاب.
ارتجاع و چماق به دستانش به اوج رسیده بود. روزی نبود که در شهرهای سراسر کشور به دختران و پسران فداکار میلیشیا، این پیکها و پرستوهای آزادی حمله نکنند و آنها را با چوب و چماق و دشنه در هم نکوبند. اما با این حال آنان با تلاش وقفه‌ناپذیر به کار خود ادامه داده و تمامی دیوار شهرها را حتی در دور افتاده‌ترین محل‌ها مملو از اسم مسعود رجوی کردند. این شعارها آن‌قدر گسترده بود که به‌رغم تلاش رژیم و مزدورانش برای پاک کردن آنها، هنوز پس از گذشت سال‌ها بر دیوار شهرها می‌توان آن شعارها را دید. تلویزیون ابوظبی روز ۳خرداد سال ۸۰ضمن گزارش مصوری از دیوارهای شهرها که در آن اسم مسعود رجوی نقش بسته بود، گفت: «رویارویی با مجاهدین خلق مانع آن نشده که نام مسعود رجوی از دیوارهای شهرهای ایران محو شود. شعارها در خصوص مسعود رجوی به زمان آغازین انقلاب اسلامی ایران و اولین انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور برمی‌گردد. در این شعارها خواسته شده است که مسعود رجوی به‌عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شود».
 
مسعود رجوی کاندیدای نسل انقلاب
مسعود رجوی نقطه تلاقی همه آرزوها و آرمانهای اقشار آگاه و همه کسانی شد که به نوعی خودشان را در معرض تهدید ارتجاع خمینی می‌دیدند، پیروان مذاهب گوناگون، زنان، روشنفکران، هموطنان کرد و ترکمن و عرب و خلاصه همه کسانی که به‌نحوی حقوقشان توسط ارتجاع تضییع شده بود، پاسخ ستمها و اجحافاتی را که به آنها می‌شد در مسعود رجوی به‌عنوان کاندیدای نسل انقلاب جستجو می‌کردند.

آیا خمینی اجازه می‌داد مسعود رجوی رئیس‌جمهور شود؟
یک خون پاشیده شده بر صحن خیابان، به ما می‌گوید: نه! این خون، خون کارگر شهید عباس عمانی است که برای تشویق مردم برای رأی دادن به کاندیدای م محبوبش، مسعود رجوی به فعالیت تبلیغاتی پرداخته بود.
نیروهای چماقدار رژیم، باندهای سیاه ارتجاعی، دست‌اندرکار بودند و می‌خواستند با ضرب چماق، تا آنجا که می‌توانند جلوی پیشرفت فعالیت‌های تبلیغاتی مجاهدین را بگیرند و در واقع در این مسیر بود که مجاهدین اولین شهید خود، عباس عمانی را تقدیم خلق قهرمان ایران کردند.
 
برآوردها می‌گفتند مسعود رجوی پیروز احتمالی انتخابات خواهد بود
بسیاری حدس می‌زدند که در صورتی که انتخابات برگزار شود، نام مسعود رجوی از صندوقها بیرون خواهد آمد؛ حتی مخالفان و رقبای مسعود رجوی نیز به یقین می‌گفتند که ۶الی۷میلیون رأی خواهد آورد. این در آن روزگار به‌مثابه سر برداشتن یک آلترناتیو و یک تهدید جدی برای رژیم بود. برخی هم بر آن بودند که در صورت شرکت مسعود رجوی انتخابات به مرحله دوم کشیده خواهد شد که باز هم خطرناکتر است.

مسعود رجوی ـ به کلیه نیروها و شخصیتهایی که از نامزدی او حمایت کردند
تنگنای خمینی برای مقابله با محبوبیت مسعود رجوی
خمینی اکنون بر سر دو راهی قرار گرفته بود. محبوبیت مسعود رجوی روزبه‌روز در حال افزایش بود و خمینی چنین چیزی را نمی‌خواست. از طرف دیگر، بگیر و ببندها و چماق و دشنه و ژ۳کارگر نیفتاده بود، تنها پاسخ مسأله این بود که خمینی پرده‌ها را کنار بزند و با پذیرش یک رسوایی بزرگ اقداماتی انجام دهد. او برای اجرای این منظور، ابتدا هیأت مؤتلفه را جلو انداخت. آنها در یک آگهی رسمی در صفحه اول مطبوعات آن روزگار مسعود رجوی را به ترور تهدید کردند و این‌که حکم اسلام را در مورد او جاری خواهند کرد این تهدید مؤثر نیفتاد.

دخالت خمینی برای حذف مسعود رجوی از کاندیداتوری
به این ترتیب خمینی که پیش از آن اعلام کرد: «اینجانب بنا ندارم از کسی تأیید نمایم چنان‌چه بنا ندارم کسی را رد کنم و از تمام احزاب و گروهها می‌خواهم که از نسبت دادن کاندیدای خود به من که از آن استفاده تأیید و یا تعیین و رد شود، ندهند» مجبور به دخالت شد.
او درست در آستانه برگزاری انتخابات و زمانی که پیشاپیش حمایت وسیع توده‌های مردم از مسعود رجوی را دید به صحنه آمد و گفت:‌
«کسی که به قانون اساسی رژیم رأی نداده، حق شرکت در آن ندارد».
با این موضعگیری عملاً امکان شرکت مسعود رجوی در انتخابات از بین رفت.
این یک نقض عهد آشکار بود؛ زیرا خمینی رک و صریح گفته بود کسی را حذف نخواهیم کرد. البته او قبل از آن با یک جمله عجیب و غریب، نقض‌عهدها و خیانت‌های خود را نهادینه کرده بود:

«امروز ممکن است یک حرفی بزنم و فردا درست عکس آن را بگویم.»

دخالت خمینی در انتخابات ریاست‌جمهوری و حذف مسعود رجوی
رای ندادن به قانون اساسی بهانه خمینی برای رد کاندیداتوری مسعود رجوی
از آنجا که مجاهدین در همه‌پرسی قانون اساسی خمینی شرکت نکرده و به آن رأی نداده بودند، به‌نظر می‌رسید که ممکن است ارتجاع همین را بهانه قرار دهد و برای جلوگیری از تشکیل جبهه نیروهای مترقی، در مرحله ثبت نام مسعود رجوی به‌عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری مانع ایجاد کند. از این رو، مجاهدین پیشاپیش این موضوع را هم از شخص خمینی از طریق پسرش احمد خمینی و هم از وزارت کشور سؤال کردند و آنها پاسخ دادند که از نظر قانونی منعی در مورد کاندیدا شدن کسی که به قانون اساسی رأی نداده، وجود ندارد.
مسعود رجوی حتی به این هم اکتفا نکرد و شخصاً موقع ثبت نام، این موضوع را با وزیر کشور وقت (هاشمی رفسنجانی) مطرح کرده و تأکید نموده بود که اگر قانون شما چنین اجازه‌یی نمی‌دهد، ما از ورود به این قضیه و ثبت نام به‌عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری صرفنظر می‌کنیم. رفسنجانی گفته بود که از نظر قانون کسی نمی‌تواند متعرض کاندیداتوری شما شود و من این مطلب را از موضع مسئولیتی که به‌عنوان وزیر کشور دارم می‌گویم.

فوران خشم مردم از حذف کاندیداتوری مسعود رجوی
به‌دنبال دخالت خمینی، خشمی ناشی از احساس توهین و خیانت و ناجوانمردی، همه اقشار، نیروها، گروه‌های مترقی و جریاناتی که خود را برای رأی دادن به مسعود رجوی آماده کرده بودند فرا گرفت. خشمی که بیم آن می‌رفت که به ناگاه شعله بکشد و در پاسخ حمله و هجوم چماقداران خمینی به مراکز مجاهدین، به تهاجم تبدیل شود. اما مسعود رجوی، همه را به خویشتنداری فراخواند و به‌رغم حمله و هجوم پیاپی چماقداران رژیم به مراکز مجاهدین، به حامیان خود اکیداً توصیه کرد که از نشان‌دادن هر گونه واکنش تند نسبت به این رویداد بپرهیزند.

انصراف مسعود رجوی از شرکت در انتخابات
روز ۳۰دیماه ۵۸، مسعود رجوی با پیامی انصراف خود از شرکت در انتخابات را اعلام کرد. مسعود رجوی در پایان این کارزار سراسری، خطاب به خلقی که بی‌دریغ به حمایت از او برخاسته گفت:
«برای نخستین بار در تاریخ‌ سازمانهای انقلابی که دوران طاغوت را با نبرد مسلحانه شهری سر کرده‌اند، با چنان استقبال مردمی مواجه می‌شویم که بیش‌ از‌ پیش مبین آمادگی خلقی قهرمان در ارتقاء به مراحل نوین تکامل اجتماعی است و درست در همین نقطه است که بایستی خاضعانه به شما بگویم که اگر این مبارزه انتخاباتی بازنده‌یی داشته باشد، من نیستم!... ».

مسعود رجوی در بخش دیگری از این پیام گفت:‌
«پس باز هم بگذارید تأکید کنم که من آگاهم که اعتماد شما نه فقط منوط به یک فرد یا گروه، بلکه اساساً متوجه برنامه‌یی‌ست که بگونه‌یی عملی و راستین بهروزی و مروت و انصاف را نوید می‌دهد.».

اگر مسعود رجوی از انتخابات حذف نمی‌شد
ناظران سیاسی در همان زمان بر این نظر بودند که اگر مسعود رجوی حذف نشده بود، به‌طور قطع انتخابات ریاست‌جمهوری به دور دوم کشیده می‌شد. یقینا در آن صورت خمینی با هر ترفند و نیرنگی مانع انتخاب مسعود رجوی می‌شد. اما نفس این‌که انتخابات به دور دوم کشیده می‌شد، جایگاه سیاسی مجاهدین و نیروهای ترقیخواه، به‌عنوان یک اپوزیسیون قدرتمند و آلترناتیو خمینی به ثبت می‌رسید. ترس خمینی هم به این خاطر بود و همین چشم‌انداز را می‌دید.

 

 

 

 


مسعود رجوی و انتخابات ریاست جمهوری

  • قبلی
  • بعدی
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
خرداد 28, 1399

مسعود رجوی ـ پیام پیروزی پایان پرونده ۱۷ژوئن

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

پیام مسعود رجوی از زندان قزل قلعه

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

...از نگاه مسعود رجوی - زلف آشفته

in مسعود رجوی کیست؟

by test

https://soundcloud.com/musicashraf/efjvhawvzl1d?in=musicashraf/sets/ax4nuwifomhn
دی 28, 1398

از نگاه مسعود رجوی - تنها هماورد

in مسعود رجوی کیست؟

by test

https://soundcloud.com/musicashraf/rlnwclivn9sx?in=musicashraf/sets/ax4nuwifomhn
دی 28, 1398

از نگاه مسعود رجوی - آزادیخواه واقعی را از کجا میشود شناخت

in مسعود رجوی کیست؟

by test

https://soundcloud.com/musicashraf/42dulwuoqypg?in=musicashraf/sets/ax4nuwifomhn
دی 28, 1398

از نگاه مسعود رجوی - نجوایی با علی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

https://soundcloud.com/musicashraf/hiezxn3xmmje?in=musicashraf/sets/ax4nuwifomhn
دی 28, 1398

از نگاه مسعود رجوی - آخوندها آنگونه که هستند

in مسعود رجوی کیست؟

by test

https://soundcloud.com/musicashraf/aylo0sgey5pd?in=musicashraf/sets/ax4nuwifomhn
دی 28, 1398

مسعود رجوی ـ «چه بایدکرد؟»

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

سخنرانی مسعود رجوی در میتینگ انتخاباتی مجاهدین در تبریز

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

سخنرانی مسعود رجوی در میتینگ انتخاباتی مردم رشت

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

سخنرانی مسعود رجوی در ۲ اسفند ۵۸ در دانشگاه تهران

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

آینده انقلاب ـ سخنرانی مسعود رجوی در میتینگ دانشگاه تهران

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

کاندیداتوری مسعود رجوی در اولین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

مسعود رجوی ـ دستگیری و زندان شاه

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

مسعود رجوی ـ آشنایی با سیاست و عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

مسعود رجوی و فراز و نشیبهای مبارزه با دو دیکتاتوری

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

مسعود رجوی ـ سخنی با مجاهدین همراه با یک تعهد مشخص

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

مسعود رجوی ـ مجاهدین چه می‌خواهند؟

in مسعود رجوی کیست؟

by test

دی 28, 1398

آزادی مسعود رجوی از زندان شاه

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

مسعود رجوی ـ قیام دیماه ۱۳۹۶

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

مسعود رجوی ـ حمله به لیبرتی در آستانه عید فطر ۹۵

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

مسعود رجوی ـ زهر اتمی؛ نقطه‌عطف در سرنوشت دیکتاتوری مذهبی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

مسعود رجوی ـ رهنمودهایی برای جوانان ـ مرداد ۱۳۹۳

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

مسعود رجوی و حماسه خونین اشرف در شهریور ۱۳۹۲

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

پیام مسعود رجوی پس از حمله موشکی به لیبرتی و اعلام نتایج انتخابات در رژیم

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

پیام مسعود رجوی بعد از نخستین حمله موشکی به لیبرتی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

مسعود رجوی ـ پیام به‌مناسبت خروج از لیست تروریستی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

مسعود رجوی ـ پیام به‌مناسبت حکم دادگاه آمریکا

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

مسعود رجوی و فروغ اشرف در ۱۹فروردین ۹۰

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آذر 05, 1397

مسعود رجوی ـ‌ خروش بهمن

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

پیام مسعود رجوی به‌مناسبت شهادت جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

پیام مسعود رجوی به مجاهدان اشرف در مورد اقدامات اطلاعات آخوندی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

مسعود رجوی ـ قیام ۱۶ آذر ۸۸ و مسعود رجوی ـ قیام دیماه ۸۸

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

مسعود رجوی ـ حماسه فروغ ایران در اشرف

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

پیام مسعود رجوی در مورد قیام ۸۸

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

پیام تبریک مسعود رجوی به‌مناسبت خروج مجاهدین از لیست تروریستی آمریکا

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

مسعود رجوی ـ جنگ یا صلح با فاشیسم مذهبی؟

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

موضع‌گیری هوشمندانه مسعود رجوی در جنگ دوم آمریکا ـ عراق

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

پیام مسعود رجوی پس از آزادی مریم رجوی از زندان فرانسه

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

مسعود رجوی و افشای فتنه خاتمی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

مسعود رجوی و عبور دادن ارتش آزادیبخش از کوره‌های مختلف

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

مسعود رجوی ـ کارزار مقابله با قتل‌عام زندانیان سیاسی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 23, 1397

مسعود رجوی و تصمیم برای عملیات فروغ جاویدان

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 14, 1397

مسعود رجوی و تأسیس ارتش آزادیبخش ـ پاسخی به رؤیای مصدق

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 14, 1397

پرواز مسعود رجوی از فرانسه به عراق

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 14, 1397

مسعود رجوی و انقلاب ایدئولوژیک درونی مجاهدین

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 14, 1397

مسعود رجوی ـ طرح صلح شورای ملی مقاومت

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 14, 1397

مسعود رجوی ـ کارزار بزرگ افشاگری

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 14, 1397

مسعود رجوی ـ پرواز بزرگ و تثبیت آلترناتیو

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 14, 1397

مسعود رجوی ـ تأسیس شورای ملی مقاومت ایران

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 14, 1397

مسعود رجوی ـ ۳۰خرداد و آغاز مبارزه سراسری

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 14, 1397

مسعود رجوی ـ مصاحبه‌های افشاگرانه

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 11, 1397

انتخابات مجلس و دست بردن خمینی در میزان آرای مسعود رجوی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 02, 1397

مسعود رجوی ـ تأسیس میلیشیای مجاهد خلق

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 02, 1397

پیام مسعود رجوی به دانش‌آموزان و معلمان

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 02, 1397

مسعود رجوی در سوگ پدر طالقانی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 02, 1397

مسعود رجوی ـ ماجرای حذف مجلس مؤسسان و ایجاد خبرگان

in مسعود رجوی کیست؟

by test

آبان 02, 1397

از نگاه مسعود رجوی - ۳۰ خرداد

in مسعود رجوی کیست؟

by test

https://soundcloud.com/musicashraf/h4gmuwtnh1se?in=musicashraf/sets/ax4nuwifomhn
آبان 02, 1397

از نگاه مسعود رجوی - مجاهدین و اولین انتخابات ریاست جمهوری

in مسعود رجوی کیست؟

by test

https://soundcloud.com/musicashraf/nbowzraj3de0?in=musicashraf/sets/ax4nuwifomhn
آبان 02, 1397

از نگاه مسعود رجوی - مجاهدین چه میخواهند

in مسعود رجوی کیست؟

by test

https://soundcloud.com/musicashraf/1yhslx60yif7?in=musicashraf/sets/ax4nuwifomhn
آبان 02, 1397

از نگاه مسعود رجوی - معیار مشروعیت

in مسعود رجوی کیست؟

by test

https://soundcloud.com/musicashraf/40zxnpdfj93k?in=musicashraf/sets/ax4nuwifomhn
مهر 29, 1397

مسعود رجوی ـ دیدار با خمینی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

مهر 29, 1397

سخنرانی مسعود رجوی بر مزار دکتر محمد مصدق

in مسعود رجوی کیست؟

by test

مهر 29, 1397

سخنرانی مسعود رجوی در میتینگ دانشگاه تهران

in مسعود رجوی کیست؟

by test

مهر 29, 1397

سخنرانی مسعود رجوی در مسجد دانشگاه تهران

in مسعود رجوی کیست؟

by test

مهر 29, 1397

مسعود رجوی ـ ضربه خائنانه اپورتونیستی در سازمان مجاهدین

in مسعود رجوی کیست؟

by test

مهر 28, 1397

مسعود رجوی ـ کارزار جهانی و عقب‌نشینی شاه از اعدام مسعود رجوی

in مسعود رجوی کیست؟

by test

مهر 28, 1397

مسعود رجوی ـ دفاعیات در بیدادگاه شاه

in مسعود رجوی کیست؟

by test

مهر 22, 1397

مسعود رجوی ـ تولد و خانواده و تحصیلات

in مسعود رجوی کیست؟

by test

1
مهر 15, 1399

مریم قدسی مآب ـ رعدی در آسمان اهواز

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مجاهد دلیر مریم قدسی‌مآب، در سال ۱۳۴۴ در اهواز به دنیا آمد. زمان پیروزی انقلاب…
خرداد 21, 1397

رهبری مقاومت ایران از فرانسه به عراق عزیمت کرد

in رویدادهای مقاومت

by test

فروردين 03, 1397

گرامی‌باد یاد کارگر مجاهد خلق، شهید علی ولی‌پور

in رویدادهای مقاومت

by test

فروردين 10, 1398

شورای ملی مقاومت ایران تنها آلترناتیو دموکراتیک فاشیسم مذهبی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

شورای ملی مقاومت - تاریخچه و برنامه‌ها زیرساخت و چگونگی تأسیس شورا ملی مقاومت خمینی…
مرداد 29, 1399

نخستین دیدار خانم مرضیه، بانوی هنر و آواز ایران با خانم مریم رجوی

in رویدادهای مقاومت

by test

خرداد 06, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار یازدهم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

تیر 25, 1399

معصومه ملک محمدی: قساوت دشمن تازگی ندارد، شگفت آور، مقاومت در برابر آنست

in زنان در مقاومت ایران

by library Weblog

روز شنبه ۳۱خرداد۱۳۹۹، یکی از سخنرانان کنفرانس بین‌المللی آغاز چهلمین سال مقاومت انقلابی، روز شهیدان…
فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر قسمت اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

شهریور 13, 1399

قیام تنگستان ـ کانونهای فروزان نبرد در جنوب ایران

in رویدادهای ایران

by test

ارديبهشت 30, 1398

قیام اراک ۱۳۷۱

in رویدادهای ایران

by library Weblog

روز ۳۰اردیبهشت ۱۳۷۱در اراک، آتش قیامی بزرگ از یک تصادف کوچک رانندگی در جاده کمربندی…
مرداد 15, 1398

فروغ ایران ـ حماسه ۶ و ۷مرداد ۱۳۸۸در اشرف

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

حماسه ۶ و ۷مرداد ۱۳۸۸در اشرف:در ششم و هفتم مرداد ۱۳۸۸، وقایعی در اشرف رخ…
مرداد 14, 1399

سالگرد انقلاب مشروطه گرامی باد

in رویدادهای ایران

by library Weblog

تیر 19, 1399

پوران نجفی آمیخته ای از ایستادگی و عشق

in زنان پیشتاز

by library Weblog

پوران نجفی آمیخته ای از ایستادگی و عشق پوران نجفی در سال۱۳۴۲ در شهر رشت…
مرداد 03, 1399

نشریه مجاهد، ارگان سازمان مجاهدین خلق ایران، نخستین شماره‌‌‌‌‌‌‌ خودرا منتشر کرد

in رویدادهای مقاومت

by test

تیر 16, 1398

وجدان تاریخ - قسمت سی و پنجم

in آموزشی ها

by library Weblog

خرداد 21, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار بیست و دوم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

آذر 11, 1397

پرواز به سوی آسمان روشن فردا

in رویدادهای مقاومت

by test

ارديبهشت 08, 1398

به یاد منوچهر سخایی، هنرمند گرانقدر مقاومت و مردم ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

فروردين 04, 1398

عیدتان مبارک. نوروز خجسته، فرخنده و پیروز باد

in رویدادهای ایران

by library Weblog

مرداد 16, 1398

پروین اعتصامی، شاعره نامدار ایران زمین

in زنان در تاریخ

by library Weblog

پروین اعتصامی در روز ۲۵ اسفند ۱۲۸۵ شمسی در تبریز به دنیا آمد و در…
اسفند 25, 1397

4خرداد، شهادت بنیانگذاران و رازماندگاری

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

تیر 04, 1399

ارنستو چه‌گوارا، انقلابی خستگی ناپذیر به شهادت رسید

in رویدادهای جهان

by test

فروردين 06, 1398

تبیین جهان، قسمت بیست و یکم

in تبیین جهان - مسعود رجوی

by library Weblog

فروردين 22, 1398

ولادت امام زین العابدین (ع)

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

امام‌سجاد (زین‌العابدین) در سال ۳۶هجری در مدینه متولد شد.در مورد روز و ماه تولد امام…
مرداد 05, 1399

زهرا رجبی زنی قهرمان و مدافع بزرگ حقوق پناهندگان

in زنان قهرمان

by library Weblog

زهرا رجبی در سال ۱۳۳۶ در تهران چشم به زندگی گشود. در سال ۱۳۵۶ به‌عنوان…
خرداد 12, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار هفدهم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

شهریور 14, 1397

مجاهد شهید قهرمان خلق، ژیلا طلوع - نشانه‌ای از توانستن

in زندگینامه شهیدان

by test

خرداد 09, 1398

مجاهدین و قرآن - مجاهد غبار از رخ دین زدود - گفتگو با عباس داوری - قسمت نهم

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

سؤال: در جلسه قبل در مورد مراسم شبهای احیا و شرکت مجاهدین در آنها صحبت…
مرداد 04, 1399

مادر ترزا مبلغ مذهبی در هند و بنیانگذار مبلغین مسیحی خیریه، و برنده جایزه صلح نوبل

in زنان در تاریخ

by library Weblog

مادر ترزا مبلغ مذهبی در هند و بنیانگذار مبلغین مسیحی خیریه، و برنده جایزه صلح…
تیر 12, 1399

۱۱تیر ۱۳۷۳ ـ شهادت اسقف میکائیلیان توسط آدمکشان وزارت اطلاعات آخوندی

in رویدادهای ایران

by library Weblog

اسقف میکائیلیان۱۱تیر ۱۳۷۳-۲ژوئیه۱۹۹۴:روز ۱۱تیر سال ۱۳۷۳روزنامه‌های حکومتی خبر از کشف جسد اسقف تاتائوس میکائیلیان رئیس…
تیر 17, 1399

۱۸تیر ۷۸ ـ قیام دانشجویان و مردم تهران علیه حکومت آخوندی

in رویدادهای ایران

by library Weblog

قیام دانشجویان در ۱۸ تیر ۱۳۷۸۱۸تیر ۱۳۷۸- ۹ژوئیه‌‌‌‌‌‌‌۱۹۹۹:در ساعتهای اولیه‌‌‌‌‌‌‌ بعد از نیمه‌شب ۱۸تیر سال…
شهریور 15, 1399

بنیانگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران - 15 شهریور 1344

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

 ۱۵ شهریور ۱۳۴۴ ـ تأسیس سازمان مجاهدین خلق ایران ۱۵شهریور ۱۳۴۴ - سازمان مجاهدین خلق…
خرداد 22, 1397

غلامرضا خسروی

in زندگینامه شهیدان

by test

اسفند 27, 1397

دکتر مصدق از زندان بیرجند به احمد آباد، تبعید گردید

in رویدادهای ایران

by library Weblog

ارديبهشت 12, 1398

اول ماه مه روز جهانی کارگر گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

تیر 15, 1399

هنگامه حاج حسن، قهرمانی در «قفس»

in زنان در مقاومت ایران

by library Weblog

در لبخند زیبا، نگاه پرنفوذ و کلام بْرایش، صلابت جنگ و شجاعتی شگفت، نهفته دارد.…

ما 391 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

Copyright © کتابخانه 2021 All rights reserved. Custom Design by https://www.besoyepirozi.com
مسعود رجوی کیست؟