اخبار نوشتاری و تصویری از ایران و مقاومت ایران و قیام آفرینان و کانونهای شورشی در سراسر میهن. اخبار سیاسی اجتماعی اقتصادی سرکوب و اختناق و زندانیان سیاسی. مقالات و گزارشات و تحلیل های سیاسی اجتماعی و اقتصادی بصورت نوشتاری و ویدئویی. ویدئوهای تاریخی فرهنگی هنری طنز و ... از سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران. http://www.besoyepirozi.com همه روزه در سایت های بسوی پیروزی و پاسارگاد سیتی

  • .
  • رهبری مقاومت
  • اخبار و گزارش
  • ویدئو خبرها
  • ویدئو کلیپ ها
  • رویدادهای تاریخی
  • مقالات و ادبیات
  • کتابخانه
  • سیاسی اجتماعی
  • اسناد و حقایق
  • روزها و یادها
  • .
  • مسعود رجوی کیست؟
  • آشنایی با مجاهدین
  • رویدادهای مقاومت
  • رویدادهای ایران
  • رویدادهای مذهبی
  • رویدادهای جهان
  • اطلاعات عمومی
  • آموزشی ها
  • موزیک
  • تبیین جهان - مسعود رجوی
  • زنان در مقاومت ایران
  • زنان پیشتاز
  • زنان در تاریخ
  • زنان نیروی تغییر
  • زنان قهرمان
  • ارتجاع زن ستیز
  • زندگینامه شهیدان
  • یادواره ها
 ۴ بهمن ۱۳۵۷ - اولین سخنرانی مسعود رجوی پس از آزادی از زندان

۴ بهمن ۱۳۵۷ - اولین سخنرانی مسعود رجوی پس از آزادی از زندان

 گرامی باد یاد «آلبرتو نیسمن» حقیقت‌یاب شهید آرژانتینی

گرامی باد یاد «آلبرتو نیسمن» حقیقت‌یاب شهید آرژانتینی

 ۲۹ دی سالروز قتل کشیش آزادیخواه اسقف هائیک هوسپیان مهر کشیش

۲۹ دی سالروز قتل کشیش آزادیخواه اسقف هائیک هوسپیان مهر کشیش

 ۳۰دی آزادی «کاشفان فروتن شوکران»...

۳۰دی آزادی «کاشفان فروتن شوکران»...

سالروز وفات فاطمه‌زهرا (ع)، برترین الگوی زن یکتاپرست انقلابی

سالروز وفات فاطمه‌زهرا (ع)، برترین الگوی زن یکتاپرست انقلابی

 ۱۷دی یادآور شهادت بلندآوازه‌ترین قهرمان ورزشی ایران، غلامرضا تختی

۱۷دی یادآور شهادت بلندآوازه‌ترین قهرمان ورزشی ایران، غلامرضا تختی

 اعلام کاندیداتوری مسعود رجوی برای انتخابات ریاست جمهوری

اعلام کاندیداتوری مسعود رجوی برای انتخابات ریاست جمهوری

 ثقةالاسلام تبریزی، به‌دست مزدوران استعمار و استبداد به شهادت رسید

ثقةالاسلام تبریزی، به‌دست مزدوران استعمار و استبداد به شهادت رسید

 یاد قهرمان ملی، اسطوره مقاومت و پایداری، علی صارمی‌ گرامی باد

یاد قهرمان ملی، اسطوره مقاومت و پایداری، علی صارمی‌ گرامی باد

 میلاد عیسی مسیح‌ (ع)، پیامبر عشق و رهایی مبارک باد

میلاد عیسی مسیح‌ (ع)، پیامبر عشق و رهایی مبارک باد

 معصومه شادمانی؛ قهرمان مقاومت در برابر دژخیمان

معصومه شادمانی؛ قهرمان مقاومت در برابر دژخیمان

 یلدا طولانی‌ترین نبرد اهورا با اهریمن

یلدا طولانی‌ترین نبرد اهورا با اهریمن

کوروش فرمانروایی دادگستر

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
منتشر شده در 06 فروردين 1398

«بگذارید هر کسی به آئین خویش باشد. زنان را گرامی بدارید. فرودستان را دریابید و هر کس آزاد است به زبان قبیله خود تکلم کند. آدمی تنها در مقام خویش به منزلت خواهد رسید. گسستن زنجیرها آرزوی من است. رهایی بردگان و عزت بزرگان آرزوی من است»…
ایران - سال ۵۶۰ پیش از میلاد

کوروش – اتحاد سرزمین ماد و پارس

اینجا سرزمینی بین دو دریاست. سرزمینی که دو قوم، آن را به نام خود کرده‌اند: قوم ماد در شمال، در حالی‌که هگمتانه(همدان) مرکز آن است، و قوم پارس در جنوب، آنجا که آنشان(شوش) را پایتخت خود قرار داده‌اند.
آنگاه که فرمانروایی از آن سرزمین برخاست و این دو قوم را متحد و یکپارچه کرد، خود را کوروش، شاه هخامنشی خواند.
کوروش پادشاه ایران باستان که به آن کوروش کبیر هم گفته می‌شود، بنیان‌گذار سلسله هخامنشی بود که بین سال‌ ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر ایران بزرگ و نواحی گسترده‌ای از آسیا حکومت ‌کرد. در تاریخ از کوروش به نیکی یاد می‌شود. پادشاهی دادگستر که شیوه حکومتش از قرون باستان تاکنون الگویی برای سیاستمداران شد. کوروش پادشاهی متفاوت با کشورگشایان دیگر بود. او مردم کشورهای دیگر را به بردگی نگرفت. تدبیری انقلابی در دنیای باستان. کوروش مذاهب و باورهای دیگر ادیان را به‌رسمیت می‌شناخت و آنها آزاد بودند که به آیین خودشان باشند. در سال ۵۳۹ پیش از میلاد کوروش بر بابل چیره شد اما خودش را یک اشغالگر معرفی نکرد. بلکه خودش را آزادیبخش نامید. آزادی‌دهنده خلق‌ها از فرمانروایان ستمگر.
در قرآن از کوروش به‌عنوان ذوالقرنین یاد می‌شود. متحدکننده و صاحب دو قوم ماد و پارس. پس از اتحاد این دو قوم و شروع حکومت کوروش، همگان به‌خوبی دیدند که کوروش از آن شاهانی نیست که بنای حکومت خود را بر خونریزی و استثمار مردم گذاشته باشد، بلکه درست در نقطه مقابل، علیه ارزش‌های رایج زمانه شورش کرد، دادگستری و دفاع از مردم محروم را پیشه خود قرار داد و هیچ‌گاه شمشیرش را به سوی مردم نگرفت. کورش هیچ‌گاه سرزمین‌هایی را که فتح کرد، به آتش نکشید، هیچ‌گاه به باورهای سرزمینهای دیگر بی‌احترامی نکرد و هیچ‌گاه برای به‌دست آوردن برده و ثروت، لشکرکشی نکرد.
 
کوروش - کودکی و جوانی
وقتی سرگذشت کوروش را بررسی می‌کنیم، درمی‌یابیم که او پس از به‌دنیا آمدن، مورد کین‌توزی پدربزرگ مادری‌اش در دربار قرار گرفت و فرمان داده شد که او را بکشند. اما مأمور کشتن او به نام هارپاگ، این فرمان را اجرا نکرد و در عوض کوروش را در دشتها و کوه‌ها به یک چوپان به نام میترا داد(مهرداد) سپرد. میترا داد و همسرش «سپاکو» با عشق و محبت کوروش را در دامان خویش پرورش دادند. کورش در کنار جوانان گمنام بزرگ شد. اما ناگهان سرنوشتش دگرگون شد و با یک رخداد بار دیگر به مادر و پدر و سرانجام به پادشاهی رسید.
هرودت، تاریخ‌نگار یونان باستان(۴۲۵-۴۸۴ پیش از میلاد) نیز در این‌باره گفته است: «دست سرنوشت کوروش را از مادر و پدر جدا کرد و کورش تا ۱۴سالگی توسط چوپانی به نام میترا داد(مهرداد) و همسرش سپاکو بزرگ شد». گذری شگفت از شاهزادگی تا چوپانی.
کوروش که در این دوره درد و رنج زندگی مردم محروم را از نزدیک لمس کرده بود، از این پس دارای روحیه‌ای علیه ظلم و جور شد و دستیابی به آزادی و عدالت را هدف نخستین زندگی خود قرار داد.
 
کورش آزادیبخش - فتح لیدیا
سال ۵۴۹ پیش از میلاد
در دوره حکومت کوروش در شمال‌غربی ایران سرزمین لیدیا قرار داشت. در ترکیه کنونی. کرزوس، پادشاه لیدیا، تشنه گسترش قلمرو حکومت خود بود. هنگامی که پیشگویان معبد وی به او اطمینان دادند می‌تواند دولت نوبنیاد ایران را شکست داده و پهنه خاک آن سرزمین را به قلمرو خود اضافه کند، کرزوس درنگ نکرد. در پائیز سال ۵۴۹ پیش از میلاد جنگ سختی میان ایران و لیدیا درگرفت. کرزوس گمان کرده بود که کوروش و ارتش نوپایش توان جنگیدن در سرمای زمستان را نخواهند داشت. اما کوروش برخلاف کرزوس و دیگر پادشاهان زمانه کارهایش را برپایهٔ پیشگویی غیب‌گوها بنا نمی‌کرد. او با بکاربردن دانش و قانونمندی‌ها دریافت که بهترین زمان حمله اتفاقاً درست در همان زمستان است.

کورش – فتح پایتخت لیدیا

عکس بالا آثار باقیمانده از شهر سارد را نشان می‌دهد، پایتخت لیدیا، شهری که در همان زمستان سال ۵۴۹ پیش از میلاد توسط کورش تسخیر شد. کرزوس اسیر شد اما برخلاف سنت شاهان زمانه، کورش او را آزاد کرد و حرمت خانواده او را نگاه داشت. هنگامی که کورش باز هم به سوی غرب حرکت کرد، پدیدارشدن دریایی پهناور به او خبر از نهایت دنیای مسکونی آن روزگار را داد.
کوروش خورشید را دید که در ژرفنای دریا غروب می‌کند. این دریا همان دریای اژه در ساحل غربی کشور ترکیه کنونی است، نقطه‌ای که کوروش با لشکریانش به آنجا رسید.
قرآن در این‌باره می‌گوید: «تا آنگاه که به غروبگاه خورشید رسید، دید که [خورشید] در چشمه‌ای گل‌آلود غروب می‌کند و نزدیک آن طایفه‌ای را یافت. گفتیم ای ذوالقرنین یا عذابشان می‌کنی یا در میانشان نیکویی می‌کنی».(کهف - ۸۶)
اما کوروش در میان مردم لیدیا نیکویی و گذشت را پیشه کرد. هرودت، تاریخ‌نگار باستان، می‌گوید: «کوروش به سپاهیانش فرمان داد جز با لشکریان دشمن با هیچ‌کس دیگری به‌وسیله نیروی نظامی و شمشیر برخورد نکنند و با مردم برخوردی انسانی داشته باشند».

کوروش آزادیبخش – فتح سرزمین شرقی
قدم دوم کوروش در سمت شرق بود. آن وقت که قبائل وحشی و عقب‌افتاده دیدروسیا و باکتریا سر به طغیان گذاشتند. دیدروسیا سرزمینی بود که بین ایران و سند قرار داشت. باکتریا نیز در افغانستان امروزی بود.
سرزمین‌هایی که اقوام ابتدایی در آن می‌زیستند. قرآن در این رابطه می‌گوید: «سپس (ذوالقرنین) راه [دیگر] در پیش گرفت - تا آنگاه که به جایگاه برآمدن و طلوع خورشید رسید [خورشید] را [چنین] یافت که بر قومی طلوع می‌کرد که برای ایشان در برابر آفتاب پوششی و سایه‌بانی قرار نداده بودیم. آری او (ذوالقرنین) این‌چنین بود و ما به‌خوبی از امکانات و کارهای او آگاه بودیم.(کهف - ۸۹ تا ۹۱)
بدین ترتیب گستره ایران زیر حاکمیت کورش از غرب، دریای اژه و از شرق، نهایت سرزمینهای دیدروسیا و باکتریا بود. می‌توان گفت تمامی سرزمینهای مسکونی آن زمان.

کورش آزادیبخش – فتح بابل
۱۳اکتبر ۵۳۹ پیش از میلاد - ۲۱مهر ۱۱۶۰ پیش از هجرت
کوروش کبیر، بابل را که دولت آن از زمان نبوکدنزر دوم Nebuchadnezzar(بخت‌النصر) راه ستمگری نسبت به مردم خود و ملل دیگر در پیش گرفته بود، متصرف شد.
بابل شهری در جنوب عراق امروزی(۸۰کیلومتری جنوب بغداد در کنار رود فرات) و پایتخت دولتی بود که قلمرو آن تا مدیترانه از جمله فلسطین امروزی(جودا Judah) امتداد داشت. شهر بابل بارویی بسیار مستحکم داشت و طبق برخی نوشته‌ها تصرف آن ۱۶روز طول کشید.
۳۲درجه و ۳۷دقیقه شمالی - ۴۴درجه و ۳۳دقیقه شرقی. این نقطه آثار باقیمانده از شهری است که روزگاری مرکز قدرت و شکوه شاهان بود. قدرتی که شاخص آن یک دژ چندطبقه و باشکوه بود. دژی برپاشده از رنج و خون هزاران برده و انسان زیر ستم. شهری با باغ‌های معلق: بابل.
نبوکدنزر یا نبوکدنصر که اعراب او را «بخت‌النصر» می‌نامند، پادشاه ستمگر بابل بود. ابوالکلام آزاد، پژوهشگر تاریخ و وزیر پیشین فرهنگ هند، درباره بخت‌النصر می‌گوید: «نبوخزمس ۲بار فلسطین و شام را غارت کرد و در آخرین حمله خود،‌ نه تنها دولت یهود را به‌کلی برانداخت،‌ بلکه زندگی قومی و ملی آنها را هم پایان داد. این یکی از بزرگترین فجایع تاریخ باستان است».
اسیران برای بردگی به بابل آورده شدند. پس از ۷۰سال، قوم به اسارت رفته نماینده‌ای نزد کوروش فرستادند و برای آزادی‌شان از او درخواست کمک کردند. کوروش با لشکری گران از پارس حرکت کرد و پشت دیوارهای نفوذناپذیر قلعه بابل رسید.

قلعه بابل
این دیوارها که امروز نمایشگاه است، آن روز کورش را به‌فکر انداخت که چگونه باید این دژ تسخیر‌ناپذیر را آزاد کند. کوروش راه را پیدا کرد. به فرمان کورش مسیر بخشی از آب فرات که از زیر دژ می‌گذشت، تغییر داده شد. بستر رود مسیر ورود نیروهای کورش به درون دژ شد. قوم به اسارت رفته یهود پس از ۷۰سال آزاد شد. کورش آنان را به سرزمین خود فرستاد و به آنان کمک کرد تا شهرهای ویران خود را از نو برپاساختند.
در خلال فتح بابل، کوروش منشور خود در خصوص آزادی‌های اجتماعی و دینی را اعلام کرد. بنی‌اسرائیل نیز مشمول چنین قانونی شد و کوروش آنها را مخیر کرد که در بابل بمانند یا به سرزمین کنعان در ساحل مدیترانه بازگردند. در خصوص آنان که به کنعان بازگشتند، کوروش تمهیداتی را برای بازسازی هیکل یا معبد سلیمان فراهم آورد و استقرار آنان را در آن منطقه تسهیل کرد. این رفتار برای یهودیان که نقطه مقابل رفتار اسارت‌بار بابلیان بود، کوروش را به قهرمانی برای قوم یهود بدل ساخت که جایگاه ویژه‌یی در متون دینی آنان یافت. در شماری از کتب انبیا از کتب عهد عتیق، نام کوروش به‌عنوان منجی برده‌ شده است.

استوانه کوروش
۲۴قرن پس از فتح بابل به‌دست کورش، استوانه کورش در سال ۱۸۷۸ میلادی در پی کاوش باستان‌شناسان در بابل کشف شد.

«منم کوروش، شاه دادگر. ارتش بزرگ من به آرامی به بابل درآمد. نگذاشتم رنج و آزاری به مردم این سرزمین برسد. من همه شهرهای ویران‌شده را از نو ساختم. همه یوغ‌های ننگین بردگی را از مردمان بابل برداشتم. خانه‌های ویران شده‌شان را آباد کردم. به تیره‌بختی‌های این مردم پایان دادم».

کوروش آزادیبخش – غلبه بر یأجوج و مأجوج
کوروش، فرمانروایی که شرق تا غرب جهان زنده آن روزگار را درنوردیده بود، اینک برای سامان‌دادن به سرزمینی دیگر رهسپار شد. غرب دریای خزر، رشته کوه قفقاز. رود ارس، رودی که مرز امروزی ایران با همسایگان شمالی است. با عبور از مرز ایران در خاک آذربایجان، در مختصات ۳۹درجه و ۵۹دقیقه شمالی و ۴۸درجه و ۲۱دقیقه شرقی نقطه‌ای پدیدار می‌شود که محل اتصال رودی دیگر به ارس است. این رود «کورا» نام دارد: کورا=کوروش. تاریخ‌نگاران نگاشته‌اند که هنگامی که کوروش به کوه‌های قفقاز رسید در کنار این رود چادر زد. اینک ۲۵۰۰سال است که این رود به‌یادآورنده نام آن حکمران دادگستر است. در آن هنگام مردم آن سرزمین در نزد کوروش از یورش پیاپی قبائلی وحشی و بیابان‌گرد شکایت کردند.

قبائلی که از سمت شمال به آنان یورش برده، کشتار کرده و خانه‌های آنان را به آتش می‌کشیدند. قبائلی که از نظر نظامی تنها یک تاکتیک داشتند: ایجاد رعب و وحشت با سلاح و وحشی‌گری بی‌مانند. آنان بزرگترین معضل آن روزگار بودند. موجوداتی که بشریت آن دوران با وجود آنان نمی‌توانست به پیشرفت و تکامل خود ادامه دهد. قرآن از آنها با نام‌های «یأجوج» و «مأجوج» نام می‌برد. در زبان یونانی باستان، یأجوج و مأجوج به‌عنوان گوب و ماگوب نامیده می‌شدند. تاریخ‌شناسان بر این باورند که گوب یا گاب و ماگوب یا همان ماگاب ریشه نام «مونگولیا» است: مونگولیا = مغول.

نقشهٔ مسیر قبایل وحشی از سرزمین مغولستان امروزی تا قفقاز

نقشه بالا نقشه مسیری است که قبائل وحشی از سرزمین خود یعنی مغولستان امروزی تا قفقاز طی کرده‌اند. آنان پیش از رسیدن به سرزمینهای شمالی ایران در غرب دریای خزر با یک دیواره برخورد کردند. این دیواره رشته کوهی است که از دریای سیاه تا دریای خزر کشیده شده است:

دیواره‌ای نفوذناپذیر میان دو دره در غرب دریای خزر

دیواره‌ای نفوذناپذیر میان دو دره. رشته کوهی سر به فلک کشیده که در فرهنگ پارسی به کوه «قاف» شهرت یافته است. حال پرسش این است: چطور در ۲۵۰۰سال پیش، قبائل وحشی می‌توانستند پیاپی از این دیواره سر به فلک کشیده عبور کرده و مردم سرزمینهای جنوبی آن را کشتار و غارت کنند؟

تنگه داریال

پاسخ در وجود یک تنگه نهفته است: «‌تنگه داریال». تنها راه عبور از شمال کوه‌های قفقاز به سمت جنوب، مسیری در میان دو دیواره سر به فلک کشیده بود. در این تصویر تنگه داریال در میان دو کوه دیواره‌ای شکل و سر به فلک کشیده دیده می‌شود. در نقطه‌ای از تنگه داریال مکانی دیده می‌شود به نام «گورا کورا».
نامی برگرفته از نام کوروش. کور ش بر پایه قانونمندی‌ها دریافت تنها راهی که قبائل وحشی می‌توانند از شمال رشته‌کوه‌های قفقاز به سمت جنوب آن سرازیر شوند، همین تنگه داریال است. آنگاه اندیشید که اگر بتواند این تنگه را ببندد، راه هجوم قبائل وحشی بسته خواهد شد. برای این کار نیاز به یک سد نفوذ‌ناپذیر بود.
«(مردم) گفتند ای ذوالقرنین یأجوج و مأجوج سخت در زمین فساد می‌کنند آیا [ممکن است] مالی در اختیار تو قرار دهیم تا میان ما و آنان سدی قرار دهی – گفت آنچه پروردگارم به من در آن تمکین داده بهتر است، تنها مرا با نیرویی [انسانی] یاری کنید [تا] میان شما و آنها سدی استوار قرار دهم.(کهف - ۹۴ و ۹۵)
تاریخ‌نگاران نوشته‌اند که کورش نخستین کسی بود که از آهن و مس برای ساختن یک بنا استفاده کرد. در سد ذوالقرنین آهن زیادی بکار رفته است و در میان دو کوه بلند قرار دارد. در کتاب‌های ارمنی به این سد «بهاک کورایی» می‌گویند که معنی آن گذرگاه کوروش است.
«برای من قطعات آهن بیاورید - آنگاه که میانه دو کوه را از آهن پر کرد گفت بر آن بدمید تا وقتی که آن [آهن] ذوب شد گفت مس گداخته برایم بیاورید تا روی آن بریزم. [در نتیجه اقوام وحشی] نتوانستند از آن [سد] بالا روند و نتوانستند آن را سوراخ کنند.»(کهف - ۹۶ و ۹۷)

کوروش – ذوالقرنین
به‌گفته بسیاری از کارشناسان، ویژگی‌های کوروش و همچنین رخدادهای بعدی نشان از این دارد که ذوالقرنین که در کتاب مقدس و در قرآن به آن اشاره شده است، همان کوروش کبیر می‌باشد.
ابوالکلام آزاد، پژوهشگر تاریخ و وزیر پیشین فرهنگ هند، پس از پژوهش‌های دقیق و طولانی در کتابش به نام «کوروش کبیر ذوالقرنین» تأکید می‌کند: «هر کسی که از ویژگی‌های تاریخی ذوالقرنین برخوردار است، کوروش بزرگ است». بنابراین سرگذشت و ویژگی‌های کوروش با تمامی ویژگی‌های بکار رفته درباره ذوالقرنین در قرآن و تورات همخوانی دارد.

کوروش – نگارنده اولین منشور حقوق‌بشر
از کوروش کبیر تنها سند نسبتاً مفصلی که بر جای مانده، استوانه‌ای به‌ طول ۲۲٫۵سانتیمتر و عرض ۱۱سانتیمتر از جنس خاک رس با نوشته‌ای ۴۵سطری به‌زبان بابلی است که امروزه با شماره ۹۰۹۲۰ در اتاق ۵۲ بخش ایران باستان موزه بریتانیا نگهداری می‌شود. منشور کوروش کبیر یکی از معروف‌ترین آثار باقیمانده از عهد باستان است. این منشور ۲۵۰۰ساله، از جذاب‌ترین و پربیننده‌ترین اشیاء تاریخی در موزه بریتانیا در لندن محسوب می‌شود.

کوروش – منشور حقوق‌بشر
تکه اصلی استوانه کوروش کبیر در سال ۱۸۷۹ میلادی توسط هرمزد رسام در حفاری معبد مردوک در بابل پیدا شد، این تکه منشور کوروش حاوی ۳۵خط بود. تکه دوم منشور کوروش کبیر که شامل خط‌های ۳۶ تا ۴۵ می‌شود، در سال ۱۹۷۵ میلادی در کلکسیون بابل دانشگاه ییل یافت شد. سپس این دو قطعه به موزه بریتانیا در لندن منتقل شد و در کنار منشور اصلی قرار گرفت.
در سال ۱۹۷۱ میلادی، سازمان ملل ‌متحد منشور کوروش کبیر را به همه زبانهای رسمی سازمان منتشر کرد و بدلی از این منشور در مقر سازمان ملل در فضای بین تالار اصلی شورای امنیت و تالار قیومت در شهر نیویورک قرار داده شد. در این مکان، نمونه‌یی از آثار فرهنگی کشورهای گوناگون وجود دارد.
این لوح حامل ۴۵سطر به زبان بابلی است که بعد از فتح بابل در سال ۵۳۹ قبل از میلاد به‌دستور کوروش نگاشته شده است. در این لوح یا منشور کوروش توضیح می‌دهد که چگونه بابل را بدون زد و خورد تصرف کرد. شهر را نابود نکرد و بعد از آن فرمان داد تمام نیایش‌گاهها را که بسته شده بود، باز کنند. همه مردمانی را که آواره شده بودند به سرزمینهای خود بازگرداند و اجازه داد پیروان همه ادیان هم‌چون قبل از دوران سقوط بابل به انجام فرائض دینی خود ادامه دهند. به همین دلیل است که از کوروش به‌عنوان پادشاهی آزادیبخش یاد شده است.
«بابل به دست من افتاد و چون به بابل شدیم، سربازان و پارسیان خویش را گفتم دست به هیچ دامنی دراز نکنید. زنان و کودکان در پناه من‌اند، پیران و پی‌بریدگان در پناه من‌اند، خاموشان و خستگان در پناه من‌اند، شکست‌خورگان در پناه من‌اند. سلوک سربازان من سلوک پارسیان سرزمین من‌اند و ما برای آزادی مردمان آمده‌ایم. تباهی و تیرگی از ما نیست. وحشت و شقاوت از ما نیست. غیض و غرامت از ما نیست. ما رسولان امان و آسودگی هستیم. ما آورندگان آزادی مردمان هستیم.(منشور کوروش – موزه لندن)
به‌دلیل این‌که کوروش در این استوانه به حقوق مردم، زنان، بردگان، آزادی انتخاب، آزادی بیان و آزادی مذاهب اشاره کرده است، اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان و مورخین، این منشور را اولین اعلامیه حقوق‌بشر جهان می‌دانند.
«بگذارید هر کسی به آئین خویش باشد. زنان را گرامی بدارید. فرودستان را دریابید و هر کس آزاد است به زبان قبیله خود تکلم کند. آدمی تنها در مقام خویش به منزلت خواهد رسید. گسستن زنجیرها آرزوی من است. رهایی بردگان و عزت بزرگان آرزوی من است».
در ویترینی که منشور کوروش را در خود جای داده است، دو قطعه سنگ کوچک به چشم می‌خورد. این دو قطعه در سال ۲۰۰۹ کشف شدند و بخشی از یک اثر کاملاً متفاوت از لوح کوروش هستند که از یک لوح دیگر به دست آمده‌اند. اما به همان خط لوح کوروش نوشته شده و محتوایش نیز همانی است که بر لوح کوروش می‌بینیم. این نشان می‌دهد که لوح کوروش که اعلامیه‌ای از طرف اوست، سند نیست بلکه در واقع اعلامیه‌ای است که بر روی کتیبه‌های مختلف نوشته شده و حتی این احتمال هست نسخه‌های مختلف از این اعلامیه به نقاط مختلف از امپراطوری فرستاده شده باشند.
 
روز کوروش بزرگ

ورود کوروش به بابل بر اساس رویدادنامه

بر اساس رویدادنامه نبونعید، هفتم آبان، سالروز ورود کوروش بزرگ به بابل می‌باشد. بر اساس رویدادنامه نبونعید، در روز ۲۹اکتبر(۷آبان) سال ۵۳۹ پیش از میلاد کوروش وارد بابل شد.
در این روز علاقه‌مندان به کوروش و تاریخ و تمدن ایران‌زمین برای پاسداشت فرهنگ و تمدن ایرانی به پاسارگاد، مقبره کوروش می‌روند و گردهم جمع می‌شوند تا یاد و نام کوروش را گرامی بدارند.
کوروش در منشور خود پس از فتح بابل در روز ۷آبان نوشته بود:
«موسم رهایی آدمی فرا خواهد رسید و من کمربسته باران و بشارت هستم. کمر به عدالت آدمی بسته‌ام، کمر به آزادی انسان بسته‌ام…».

کوروش و رژیم آخوندی
همه ساله در روز هفتم آبان عده زیادی از مردم در پاسارگاد شیراز تجمع می‌کنند. رژیم ضدملی و ضدایرانی که با هر گونه سنت و ارزشهای ملی به‌خصوص که جنبه عدالت‌خواهانه دارد در ستیز است، با همه توان بسیج می‌شود تا مانع این تجمع ملی گردد به‌خصوص که آبان ۹۷ در بستری از قیام مردم ایران این تجمع می‌تواند به خیزشی جدید در ادامه خیزشهای یکساله اخیر تبدیل شود، رژیم را بیش‌از‌پیش به وحشت انداخته است.
سال ۱۳۹۶ رژیم آخوندی با بسیج گسترده نیروهای سرکوب خود کلیه راههای منتهی به پاسارگاد را مسدود کرد و هزاران خودرو را قبل از ورودی پاسارگاد نگه‌داشت.

ترافیک خودروها برای ورود به پاسارگاد - ۱۳۹۶
بر اساس گزارشها و فیلمهای موجود تجمع هزاران نفره مردم در پاسارگاد در روز ۷آبان ۱۳۹۶ همراه با شعارهایی علیه سپاه پاسداران سرکوبگر و حاکمیت آخوندی بود. آنها شعار می‌دادند: «سردار بی‌مروت، ایران را کرده غارت»، «سوریه را رها کن، فکری به‌حال ما کن»، «آزادی اندیشه، با ریش و پشم نمیشه».

  • قبلی
  • بعدی
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
بهمن 03, 1399

صدایی که شاه آن را دیر شنید! ۲۶دی ـ سالگرد فرار شاه از ایران در سال۵۷

in رویدادهای ایران

by library Weblog

هنوز دلهای مردم ایران از کشتار ۱۷شهریور ۵۷ (جمعه سیاه) جریحه‌دار بود، ناگهان در ۱۳آبان…
بهمن 03, 1399

جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی ـ پیشتازان اشرف‌نشان قیام

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

 جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی ـ پیشتازان اشرف‌نشان قیام - ۴ بهمن ۸۹ ـ…
دی 14, 1399

علی گلزاده غفوری ـ روحانی آزاده‌ای که به استبداد مذهبی تن نداد

in رویدادهای ایران

by library Weblog

۱۱دی ۱۳۸۸سالروز درگذشت آیت‌الله دکتر علی گلزاده غفوری آیت‌الله دکتر علی گلزاده غفوری در ۲۵اردیبهشت…
دی 09, 1399

۷و ۹دی ۵۷یادآور کشتار مردم قزوین و مشهد توسط دژخیمان شاه

in رویدادهای ایران

by library Weblog

۴۰سال از انقلاب ۵۷می‌گذرد. انقلابی که در آن مردم ستمدیده و اقشار مختلف آن علیه…
دی 05, 1399

سالگرد حمله موشکی جنایتکارانه به لیبرتی در ۵دی ۱۳۹۲

in رویدادهای ایران

by library Weblog

روز ۵ دی، در ساعت ۲۱ و پانزده دقیقهٔ شب، ناگهان صدای گوش‌آزار انفجار موشک‌ها،…
دی 05, 1399

سالگرد حمله موشکی جنایتکارانه به لیبرتی در ۵دی ۱۳۹۲

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

روز ۵ دی، در ساعت ۲۱ و پانزده دقیقهٔ شب، ناگهان صدای گوش‌آزار انفجار موشک‌ها،…
دی 01, 1399

سالروز شهادت شکرالله پاک‌نژاد؛ از رشیدترین فرزندان مبارز ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

شکری هرگز نمی‌میرد 28آذر‌ ۱۳۶0 -19دسامبر1981:به‌مناسبت سالروز شهادت انقلابی همیشه‌در‌یاد، شکرالله پاک‌نژاد.هنوز صدایش به گوشها…
دی 01, 1399

گرامی باد سال‌روز تصویب «اعلامیه جهانی حقوق‌بشر»

in رویدادهای جهان

by library Weblog

با یاد کوشندگان و مبارزان آزادی و برابری و مدافعان حقوق‌بشر در ایران و جهان…
دی 01, 1399

شب یلدا؛ شب تولد مهر

in رویدادهای ایران

by library Weblog

دی 01, 1399

شب یلدا بشارت مهر ایران

in رویدادهای ایران

by library Weblog

آذر 19, 1399

سید حسن مدرس

in رویدادهای ایران

by library Weblog

سید حسن مدرس یکی از چهره‌های نامدار تاریخ معاصر ایران است که در برابر دیکتاتوری…
آذر 04, 1399

«میلیشیای مجاهد خلق» تولدی نو در تکاپوی آگاهی و آزادی - قسمت سوم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

 میلیشیا ـ تولدی نو در تکاپوی آگاهی و آزادی تا این‌جا دیدیم که تحولات پس…
آذر 04, 1399

«میلیشیای مجاهد خلق» تولدی نو در تکاپوی آگاهی و آزادی - قسمت دوم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

میلیشیا ی مجاهد خلق ـ پیک منشور عدالت و برابری اولین سرفصلی که آن نسل…
آذر 04, 1399

میلاد یازدهمین پیشوای آرمانی و مقتدای تاریخی تشیع انقلابی، امام حسن عسکری مبارک باد

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

آبان 24, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت پنجم ـ طرح شورا

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در شماره‌های قبل به پروسه ۵ساله بحث خودمختاری از سال ۵۷ تا ۶۲ اشاره کردیم…
آبان 22, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت چهارم- حقوق ملیت‌ها

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در ۳شماره قبل ضمن مروری بر طرحها و بیانیه‌ها و مواضع مجاهدین در مورد رفع…
آبان 18, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت سوم ـ راه‌حل ملی و انقلابی در برابر راه‌حل ارتجاعی خمینی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در ۲شماره گذشته به درگیریهای کردستان پس از انقلاب ضدسلطنتی اشاره کردیم و دیدیم که…
آبان 18, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت دوم ـ رو در روی خمینی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

به‌مناسبت ۱۷آبان ۶۲ سالروز تصویب طرح خودمختاری کردستان در شورای ملی مقاومت ایران در شماره…
آبان 12, 1399

۱۳ آبان قراری ماندگار و پویا با آرمان آزادی

in رویدادهای ایران

by library Weblog

روز ۱۳آبان موعد دیدار خاطره و آرمانی‌ست که تلاقی‌شان، گرامی‌داشتش را سالها گرم و زنده…
آبان 08, 1399

در سالروز کورش کبیر؛ نه شاه - نه شیخ | کوروش، مصدق، روحت شاد (۲)

in رویدادهای ایران

by library Weblog

https://youtu.be/wPe5H2l37Zs
آبان 03, 1399

۳آبان ۱۳۷۹: درگذشت فریدون مشیری

in رویدادهای ایران

by library Weblog

پشت این نقاب خنده، پشت این نگاه شاد چهره خموش مرد دیگری است مرد دیگری…
مهر 26, 1399

شهابی در آسمان - رژه ارتش آزادیبخش ملی ایران در قرارگاه اشرف

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

۳سال پس از عملیات کبیر فروغ جاویدان، در حالی که رژیم آخوندی مدعی بود مجاهدین…
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران –تشکیل شورای ملی مقاومت – آنالیز-قسمت بیستم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/467876132
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران –تصمیم گیری پرواز بزرگ – آنالیز-قسمت نوزدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/465802348
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – تشکیل شورای ملی مقاومت ایران – آنالیز – قسمت هجدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/463169335
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران- جبهه خلق و ضد خلق- – آنالیزقسمت هفدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/460445521
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران ( حداکثر تلاش مجاهدین برای عدم درگیری) – آنالیز- قسمت شانزدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/458281410
مهر 16, 1399

کودکان ایران در آینه روز جهانی کودک

in رویدادهای جهان

by library Weblog

گرامی باد روز جهانی کودک یک رؤیای شیرین در دنیای تلخ ۸اکتبر روز جهانی کودک…
مهر 12, 1399

یادی از شهید هوشنگ‌ منتظرالظهور قهرمان کشتی ایران

in یادواره ها

by library Weblog

هــوشــنــگ منتـــظرالظــهـــور در سال‌۱۳۳۲در خانواده‌یی متوسط در تهران متولد شد. خانواده او از اهالی سده…
مهر 10, 1399

به‌یاد ثریا ابوالفتحی، زنی که همراه طفل به‌دنیا نیامده‌اش تیرباران شد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مهر 10, 1399

به‌یاد معصومه عضدانلو و سینه‌های رازدار مجاهدین

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در تاریخچه مقاومت زندانیان مجاهد خلق و قهرمانان در زنجیر، حماسه‌هایی از پایداری وجود دارد…
شهریور 28, 1399

سالروز شهادت روحانی مبارز حبیب‌الله آشوری خون افشاگر

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

آیت الله حبیب الله آشوریسحرگاه ۲۸شهریورماه سال ۶۰حجت الاسلام مجاهد حبیب‌الله آشوری، پس از سپری…
شهریور 20, 1399

۱۷شهریور- کشتار مردم بی‌دفاع تهران به‌ فرمان شاه خائن

in رویدادهای ایران

by test

شهریور 15, 1399

به یاد مجاهد شهید ولی الله فیض مهدوی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مجاهد شهید ولی الله فیض مهدوی در سال ۱۳۵۸ در شهر همدان به دنیا آمد.تحصیلات…
شهریور 15, 1399

بنیانگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

شهریور 12, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران ( انتخابات ریاست جمهوری بعد از انقلاب) - آنالیز-قسمت سیزدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/451602094
شهریور 11, 1399

زینب کبری؛ پیروزی در اسارت

in رویدادهای مذهبی

by test

شهریور 05, 1399

سوم شهریور ۱۳۷۹قیام قهرمانانه مردم خرم‌آباد

in اطلاعات عمومی

by test

شهریور 05, 1399

سوم شهریور ۱۳۷۹قیام قهرمانانه مردم خرم‌آباد

in رویدادهای ایران

by test

شهریور 02, 1399

سوم شهریور ۱۳۷۷ قهرمان ملی علی اکبر اکبری به شهادت رسید

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 25, 1399

شهادت مجاهد قهرمان فاطمه امینی، اولین زن شهید مجاهد خلق

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 14, 1399

سالگرد انقلاب مشروطه گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 12, 1399

قیام قهرمانانه مردم قزوین در ۱۲ مرداد ۱۳۷۳

in رویدادهای ایران

by test

مرداد 12, 1399

شهادت فرمانده سیاوش سیفی و شماری از کادرها در ۱۰ مرداد ۱۳۶۱

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 04, 1399

اعتراف پاسدار سعید قاسمی به کابوس سرنگونی نظام در عملیات فروغ جاویدان + فیلم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

پاسدار سعید قاسمی سرکرده چماقداران خامنه‌ای، بار دیگر کابوس سرنگونی نظام ولایت فقیه در زمان…
مرداد 04, 1399

سوز و گداز پاسدار قاسمی از جام‌زهر آتش‌بس و عملیات فروغ جاویدان

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

پاسدار سعید قاسمی سرکرده چماقداران و لباس شخصیهای خامنه‌ای بار دیگر از سرکشیدن جام ‌زهر…
مرداد 04, 1399

۲۷سال پس از عملیات فروغ جاویدان - سلسله برنامه‌یی درباره هراس رژیم از مجاهدین و ارتش آزادی (قسمت پنجم)

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

لرزه بی‌پایان سرنگونی بر ارکان رژیم زهر خورده آخوندی اعترافهای پاسدار دژخیم محمود شاعری قائم…
مرداد 04, 1399

۲۷سال پس از عملیات فروغ جاویدان - سلسله برنامه‌یی درباره هراس رژیم از مجاهدین و ارتش آزادی (قسمت چهارم)

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

لرزه بی‌پایان سرنگونی بر ارکان رژیم زهر خورده آخوندی پیام امام خمینی که از رادیو…
مرداد 04, 1399

۲۷سال پس از عملیات فروغ جاویدان - قسمت سوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

سلسله برنامه‌یی درباره هراس رژیم از مجاهدین و ارتش آزادی و لرزه بی‌پایان سرنگونی بر…
مرداد 04, 1399

۲۷سال پس از عملیات فروغ جاویدان - لرزه بی‌پایان سرنگونی و هراس از مجاهدین و ارتش آزادی

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

سرکردگان سپاه جهل و جنایت خمینی: آنها خیلی‌قشنگ می‌جنگیدند پنج محور هم تا تهران برای…
مرداد 04, 1399

پیشی گرفتن بر دشمنان آزادی - فروغ‌ جاوید‌ان‌ از نگاه مریم رجوی

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

شهریور ۶۷ـ پیام به‌مناسبت بیست و چهارمین سال تأسیس سازمان: بر سر بزنگاه بدیهی است…
مرداد 04, 1399

لحظه سرنوشت - مسعود رجوی در نشست توجیهی عملیات فروغ جاویدان ـ ۱مرداد ۱۳۶۷

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

مسعود رجوی: عملیات رو با استعانت از سرچشمه خروشان عشق و معرفت، فرستاده برگزیده خدا،…
مرداد 03, 1399

سالگرد حماسه کبیر فروغ جاویدان

in رویدادهای مقاومت

by test

تیر 31, 1399

سالروز شهادت امام محمدتقی، جواد الائمه، نهمین پیشوای تشیع انقلابی

in رویدادهای مذهبی

by test

تیر 29, 1399

تئاتر خیابانی در نیویورک درباره قتل عام ۱۳۶۷ در ایران

in یادواره ها

by library Weblog

https://youtu.be/_ZrHD7zcobo
تیر 29, 1399

نمایش سمبلیک از قتل عام شدگان سال ۶۷ اجرا شده در کنفرانس «فراخوان به عدالت» ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶ در پاریس

in یادواره ها

by library Weblog

https://youtu.be/QOAZIT-9BRw
تیر 27, 1399

۲۷تیر ۱۳۶۷آتش‌بس یا نوشیدن جام زهر توسط خمینی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

ارتش آزادیبخش تنور جنگ ضدمیهنی را گل گرفتجنگ خانمانسوز خمینی تنها در طرف ایران ۱میلیون…
تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران-قسمت هشتم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/436098310
تیر 18, 1399

ویکتور هوگو شاعر ، داستان نویس و نمایشنامه نویس بزرگ فرانسه

in رویدادهای جهان

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=7KVRyZD03ZI
تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – قسمت هفتم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=ZCS55CEZHRM
تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – قسمت ششم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=H3GdRMhFduA
تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – قسمت چهارم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=GtwVKqIvT1s
تیر 18, 1399

آنالیز – انتخاب نام سازمان مجاهدین خلق ایران– قسمت سوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=oOnMaWPu17A
تیر 18, 1399

آنالیزکودتای ۲۸ مرداد محصول اتحاد ارتجاع و استعمار- قسمت دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=hY6kUWNoPiA
تیر 13, 1399

خجسته‌میلاد آفتاب خراسان، هشتمین پیشوای تشیع انقلابی امام‌رضا(ع)

in رویدادهای مذهبی

by test

تیر 06, 1399

شهادت عشق فروزان و شعله‌ور آزادی، شهید مقدس صدیقه مجاوری

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

شهید مقدس صدیقه مجاوری۶ تیر۱۳۸۲ - ۲۷ ژوئن۲۰۰۳روز ۶تیر سال ۱۳۸۲ مجاهد خلق صدیقه‌‌‌‌‌‌‌ مجاوری…
تیر 04, 1399

امیل زولا؛ پایه گذار سبک ناتورالیسم و حامی دریفوس، به طبیعت بازگشت

in رویدادهای جهان

by test

خرداد 30, 1399

زلزله شدید در کلکته هند ۳۰۰هزار قربانی گرفت

in رویدادهای جهان

by test

خرداد 30, 1399

آناتول فرانس، نویسنده بزرگ فرانسه وافشاگر مرتجعین مذهبی، با قلمش وداع گفت

in رویدادهای جهان

by test

خرداد 30, 1399

کریستف‌کلمب،قاره آمریکا را کشف کرد

in رویدادهای جهان

by test

بهمن 03, 1399

۴ بهمن ۱۳۵۷ - اولین سخنرانی مسعود رجوی پس از آزادی از زندان

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مسعود رجوی تنها بازمانده مرکزیت اولیه سازمان مجاهدین خلق ایران,که همراه با آخرین دسته از…
بهمن 03, 1399

گرامی باد یاد «آلبرتو نیسمن» حقیقت‌یاب شهید آرژانتینی

in رویدادهای جهان

by library Weblog

جوشش خون روشنگر آلبرتو نیسمن و صدها قربانی تروریسم بین‌المللی رژیم آخوندی، اکنون دیپلمات تروریست‌های…
بهمن 03, 1399

۲۹ دی سالروز قتل کشیش آزادیخواه اسقف هائیک هوسپیان مهر کشیش

in رویدادهای ایران

by library Weblog

۲۹دی ماه ۱۳۷۲، اسقف هائیک هوسپیان مهر توسط دژخیمان وزارت اطلاعات حکومت آخوندی به طرز…
بهمن 03, 1399

۳۰دی آزادی «کاشفان فروتن شوکران»...

in رویدادهای ایران

by library Weblog

آزادی آخرین دسته از زندانیان سیاسی در زمان شاه - ۳۰دی ۱۳۵۷ ۳۰دی بامدادی از…
بهمن 03, 1399

سالروز وفات فاطمه‌زهرا (ع)، برترین الگوی زن یکتاپرست انقلابی

in رویدادهای مذهبی

by test

سوم جمادى الثانى مصادف است با وفات حضرت صدیقه‌کبری فاطمه‌زهرا(ع)، بزرگ‌بانویی که در فرهنگ اسلام،…
دی 18, 1399

۱۷دی یادآور شهادت بلندآوازه‌ترین قهرمان ورزشی ایران، غلامرضا تختی

in رویدادهای ایران

by library Weblog

جهان‌پهلوان غلامرضا تختی۱۷دی یادآور شهادت غلامرضا تختی، بلندآوازه‌ترین قهرمان ورزشی ایران است که در این…
دی 16, 1399

اعلام کاندیداتوری مسعود رجوی برای انتخابات ریاست جمهوری

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مسعود رجوی کاندیدای نسل انقلاب.۱۵دیماه ۱۳۵۸ ـ کاندیدای نسل انقلاب برای ریاست جمهوریرویارویی سیاسی مجاهدین…
دی 14, 1399

ثقةالاسلام تبریزی، به‌دست مزدوران استعمار و استبداد به شهادت رسید

in رویدادهای ایران

by library Weblog

«اگر ما آذربایجانی‌ها غفلت کنیم، اولین بادهٔ خذلان را از دست ساقی عدوان خواهیم نوشید».…
دی 09, 1399

یاد قهرمان ملی، اسطوره مقاومت و پایداری، علی صارمی‌ گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

هفتم دیماه ۱۳۸۹شهادت مجاهد قهرمان علی صارمی برسینه‌ات نشستزخم عمیق کاری دشمناما،ای سرو ایستاده نیافتادیاین…
دی 09, 1399

میلاد عیسی مسیح‌ (ع)، پیامبر عشق و رهایی مبارک باد

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

دی 05, 1399

معصومه شادمانی؛ قهرمان مقاومت در برابر دژخیمان

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

قهرمان مقاومت در برابر دژخیمان شاه و شیخ پنجم دی ماه مصادف است با سالروز…
دی 01, 1399

یلدا طولانی‌ترین نبرد اهورا با اهریمن

in رویدادهای ایران

by library Weblog

ایران اکنون در طولانی‌ترین نبرد اهورا با اهریمن، در سینه‌کش پیمودن به جانب قله‌هایی است…
دی 01, 1399

تندبادهای وطن مرگت را سر باز می‌زنند - به‌یاد فرمانده محمود مهدوی(قائمشهر) سردار صحنه‌های بی‌شکست

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در بیستمین روز از بهمن ماه ‍۱۳۳۴ کودکی در هوای مه‌آلود جنگل‌های کوچک‌سرای قائمشهر چشم…
دی 01, 1399

میلاد زینب‌کبری، بانوی پیشتاز مجاهدان عاشورا مبارک‌باد

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

آذر 19, 1399

16آذر؛ روز دانشجو، یادآور خروش اعتراض و مقاومت دانشجویان ایران

in رویدادهای ایران

by test

آذر 19, 1399

جنگل، میرزا کوچک ‌خان و انقلاب ایران

in رویدادهای ایران

by library Weblog

دو سه سال پس از پایان یافتن اولین جنگ جهانی،‌ انگلیس و حکومت نو پای…
آذر 04, 1399

«میلیشیای مجاهد خلق» تولدی نو در تکاپوی آگاهی و آزادی - قسمت اول

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

۲آذر هر سال یادآور نام نسلی و عنوان خاطره‌آمیزی است که با خود نوعی زندگی،…
آذر 04, 1399

به‌یاد ستار خان ـ سردار ملی انقلاب مشروطه ایران

in رویدادهای ایران

by library Weblog

۲۵ آبان سالروز درگذشت سردار ملی انقلاب مشروطه ایران، ستارخان است. سرداری که یک انقلاب…
آبان 24, 1399

۲۱آبان ـ تصویب طرح شورای ملی مقاومت درباره رابطه دولت با دین و مذهب

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

جدایی دین و دولت نوعی نگرش سیاسی است که بر مبنای آن دین و حکومت…
آبان 22, 1399

در سالگرد جاودانگی یاسر عرفات

in رویدادهای جهان

by library Weblog

یاسر عرفات، رهبر تاریخی مردم و انقلاب فلسطین، در روز ۱۱نوامبر سال ۲۰۰۴مصادف با ۲۱آبان…
آبان 18, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت اول – پیشینه‌ها

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

به‌مناسبت ۱۷آبان ۶۲ سالروز تصویب طرح خودمختاری کردستان در شورای ملی مقاومت ایرانسرزمینی به نام…
آبان 18, 1399

دکتر حسین فاطمی، به دستور شاه اعدام شد

in رویدادهای ایران

by library Weblog

به یاد دکتر حسین فاطمی قهرمان نهضت ملی نفت ایرانشهادت یار صدیق دکتر محمد مصدق…
آبان 14, 1399

قیام آبان - چرا خامنه‌ای از افزایش قیمت بنزین حمایت کرد؟

in رویدادهای ایران

by library Weblog

از صبح شنبه ۲۵آبان بیش از ۱۳۰شهر ایران به قیام پیوست. و از همان روز…
آبان 12, 1399

هفدهم ربیع‌الاول، میلاد حبیب خدا، محمد مصطفی(ص) و ولادت امام جعفر صادق(ع) ششمین پیشوای تشیّع انقلابی

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

 میلاد حبیب خدا، محمد مصطفی (ص) و ولادت امام جعفر صادق هفدهم ربیع‌الاول، میلاد سرچشمه…
آبان 12, 1399

ستار بهشتی ـ خونی که خشم جهان را برانگیخت

in رویدادهای ایران

by library Weblog

۱۳ آبان سالروز شهادت ستار بهشتی زیر شکنجه «بنده و امثال من وطن‌فروش نیستیم عاشق…
آبان 08, 1399

هفتم آبان سالگرد سنگین‌ترین حمله موشکی برای قتل‌عام مجاهدین در لیبرتی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

https://youtu.be/SLurkL8ue_A
آبان 06, 1399

حمله موشکی به لیبرتی در آبان ۹۴و شهادت ۲۴مجاهد خلق

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

آبان 06, 1399

یاد مجاهد صدیق و صبور، عبدالرضا رجبی گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در سالگرد شهادت عبدالرضا رجبی که در هفتم آبان ۱۳۸۷ رخ داد، به یاد او…
آبان 06, 1399

در سالروز کورش کبیر؛ نه شاه - نه شیخ / کوروش، مصدق، روحت شاد - قسمت اول

in رویدادهای ایران

by library Weblog

https://youtu.be/0GpcFSn1CqM
آبان 04, 1399

‌هشتم ربیع‌الاول، شهادت امام حسن عسکری (ع)

in رویدادهای مذهبی

by test

مهر 30, 1399

معرفی مریم رجوی به‌عنوان رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

مهر 30, 1399

سالروز معرفی رئیس جمهور برگزیده مقاومت برای دوران انتقال حاکمیت به مردم ایران

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مسعود رجوی ۳۰مهر۱۳۷۲: مصوبه شورای ملی مقاومت درباره انتخاب خانم مریم رجوی به‌عنوان رئیس‌جمهور آینده…
مهر 26, 1399

۲۶مهر ۱۳۷۰ـ رژه بزرگ یکانهای نمونه ارتش آزادیبخش ملی ایران در اشرف

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

مهر 26, 1399

سالروز شهادت هشتمین پیشوای تشیع انقلابی، آفتاب خراسان، علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع)

in رویدادهای مذهبی

by test

مهر 25, 1399

شهادت فرخی یزدی

in رویدادهای ایران

by library Weblog

ما 438 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

Copyright © کتابخانه 2021 All rights reserved. Custom Design by https://www.besoyepirozi.com
.