اخبار نوشتاری و تصویری از ایران و مقاومت ایران و قیام آفرینان و کانونهای شورشی در سراسر میهن. اخبار سیاسی اجتماعی اقتصادی سرکوب و اختناق و زندانیان سیاسی. مقالات و گزارشات و تحلیل های سیاسی اجتماعی و اقتصادی بصورت نوشتاری و ویدئویی. ویدئوهای تاریخی فرهنگی هنری طنز و ... از سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران. http://www.besoyepirozi.com همه روزه در سایت های بسوی پیروزی و پاسارگاد سیتی

  • .
  • رهبری مقاومت
  • اخبار و گزارش
  • ویدئو خبرها
  • ویدئو کلیپ ها
  • رویدادهای تاریخی
  • مقالات و ادبیات
  • کتابخانه
  • سیاسی اجتماعی
  • اسناد و حقایق
  • روزها و یادها
  • .
  • مسعود رجوی کیست؟
  • آشنایی با مجاهدین
  • رویدادهای مقاومت
  • رویدادهای ایران
  • رویدادهای مذهبی
  • رویدادهای جهان
  • اطلاعات عمومی
  • آموزشی ها
  • موزیک
  • تبیین جهان - مسعود رجوی
  • زنان در مقاومت ایران
  • زنان پیشتاز
  • زنان در تاریخ
  • زنان نیروی تغییر
  • زنان قهرمان
  • ارتجاع زن ستیز
  • زندگینامه شهیدان
  • یادواره ها

اسلام مجاهدین و تاریخ معاصر ایران (گفت‌وگو با مهدی ابریشمچی)

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest

 مهدی ابریشمچی از مسئولان سازمان مجاهدین خلق ایران
سؤال: به‌نظر شما که در همه این فراز و نشیبها بوده‌اید، اگر محمد حنیف‌نژاد برای مبارزه با شاه، سازمانی را با ایدئولوژی اسلام انقلابی تأسیس نکرده بود، صحنه سیاسی میهن ما و حتی به تبع آن منطقه چه تفاوتی با امروز داشت؟

مهدی ابریشمچی: سؤال بسیار خوبی است. به‌نظر من تأسیس سازمان مجاهدین خلق ایران در پانزدهم شهریور سال ۱۳۴۴نقطه عطفی بود در تاریخ مبارزات مردم ما برای آزادی و حتی می‌توانم بگویم نقطه عطفی برای مبارزات مردم منطقه و کشورهای اسلامی بود. من اتفاقاً بسیار تأکید دارم که روی این نکات برای بینندگان سیمای آزادی و به‌خصوص برای نسل جوان که شما گفتید در آن سالها حضور نداشتند، انگشت بگذارم.
آنچه که ما شاهد هستیم این است که در دهه‌های اخیر در کشور ما ـ به‌طور مشخص در سال ۱۳۵۷ـ به‌دنبال قیام مردم، خمینی ملعون و دار و دسته‌اش سوار بر موج قیام مردم ایران علیه شاه شدند. مردمی که برای آزادی و برای استقلال آمده بودند. همان‌طور که بارها گفتیم، رهبری این قیام را دزدیدند. آن روزها وقتی خمینی وارد ایران شد، میلیونها آدم به استقبالش آمدند. مردم از صمیم قلب و حتی خیلی‌هایشان حاضر بودند جانشان را فدای خمینی کنند. همان‌طور که بارها شنیدید، تصویر خمینی را در ماه می‌دیدند! ولی امروز ما می‌بینیم که صحنه کاملاًً برعکس شده است.

سؤال این است که آیا این روند خودبخودی طی شده است؟ سؤال این است که سلاحی که خمینی توانست از آن استفاده کند و خودش را به آن نقطه برساند، چه بود؟

اگر نگاهی به تاریخ ایران بکنیم، شاهدیم که در دهه‌های اخیر ـ حتی قبل از سرکار آمدن خمینی و حکومت شاه ـ در دوره مشروطیت می‌بینیم که در کشور ما غیر از مقاطع کوتاهی، اساساً استبداد و دیکتاتوری حاکم بوده است. حاکمیت دیکتاتوری و استبداد محصول یک هم‌پیمانی آشکار و نهان بین شاه و شیخ بوده است. همه ما می‌دانیم که وقتی مردم برای مشروطیت قیام کرده بودند، این نقش تبانی با شاه را شیخ فضل‌الله نوری برعهده داشت که مدافع مشروعه و مدافع استبداد بود. در دوران مصدق (پیشوای کبیر مردم ایران برای آزادی) هم این نقش را کاشانی برعهده داشت. همه ما می‌دانیم که در کودتای ۲۸مرداد این کاشانی بود که خیانت و از کودتا حمایت کرد.
بنابراین مردم ما که برای آزادی همیشه مشتاق بودند و مبارزه می‌کردند و بسیار وقتها جانشان را فدای آزادی کردند. متأسفانه با خنجر شاه از جلو و با خنجر شیخ از پشت روبه‌رو بودند. البته دست استعمار هم پشت این هر دو بود. این تاریخچه کشور ما بود تا موقعی که خمینی سرو کله‌اش در مملکت ما پیدا شد. در واقع تا قبل از آمدن خمینی، محصول این اتحاد بین شاه و شیخ این بود که مدام شاه سر کار و شیخ پشتیبانش بود.

در سال ۱۳۵۷از آنجایی که در جریان سرکوب آزادیها، رهبران آزادیخواه، روشنفکر یا شهید و کشته شده بودند و یا در گوشه زندانها بودند، صحنه سیاسی ایران اساساً از وجود این رهبران خالی بود. بنابراین شاه رفت و شیخ به جای آن آمد. یعنی خمینی آمد و سرنوشت مردم ما و میهن عزیز مان ایران به‌دست آخوندها افتاد. از آن موقع به بعد ما می‌بینیم در صحنه سیاسی ایران و در تداوم تاریخچه‌یی که در زمان شاه مجاهدین داشتند، نقش بسیار جدی در صحنه سیاسی به نسل مجاهد خلق و سازمان مجاهدین داده می‌شود؛ یعنی در واقع آنها این نقش را برعهده می‌گیرند و چنین جایگاهی را پیدا می‌کنند.

بنابراین امروز ۳۷سال بعد از آغاز مقاومت و نبرد مسلحانه و ۴۰سال از آغاز سرکار آمدن خمینی، صفحه سیاسی ایران کاملاً برعکس شده است. اگر روز اول این خمینی بود که با آن همه استقبال و با آن حمایت آمده بود و مجاهدین بودند با تعداد اندکی از زندان بیرون آمده بودند، امروز صحنه سیاسی کاملاًً وارو شده است؛ این مجاهدین هستند که قادر شدند نه تنها بمانند و ماندگار باشند، نه تنها از تمامی ابتلائات و قتل‌عام‌های مختلف عبور کردند، بلکه امروز به‌طور عملی رژیم آخوندی را همین سازمان مجاهدین و مقاومت مردم ایران دارد به خاک سیاه می‌نشاند.

الآن صحبت همه این است که آیا آخوندها خواهند توانست به حیات ننگین سیاسی خودشان ادامه بدهند یا نخواهند توانست؟ عطف به سؤالی که شما کردید، فی‌الواقع باید رفت در عمق تاریخ و دید چرا اینطوری شد؟ می‌خواهم بگویم امروز کسی نمی‌تواند منکر نقش سازمان مجاهدین و مقاومت مردم ایران در کشاندن خمینی از عرش به فرش و به ته چاه و کشاندن دار و دسته‌اش و آخوندها و این نظام مرتجع و ضدبشری به این استیصال بشود.

آنچه در آستانه پنجاه و سومین سالگرد تأسیس سازمان مطرح می‌باشد، این است که مسأله محوری و عامل اصلی که سازمان مجاهدین را توانمند کرد که چنین جایگاهی و چنین مسؤلیتی و چنین رسالتی را برعهده بگیرد ـ و تا امروز آن را به‌خوبی پیش ببرد ـ کی بود؟ پاسخ در یک کلام عبارت است از این‌که محمد حنیف‌نژاد کشف بسیار بزرگ و عظیمی کرد. آن عنصر تعیین‌کننده در حیات سیاسی سازمان مجاهدین عبارت بود از این‌که اسلام انقلابی را به‌عنوان اندیشه و آرمان و عاملی که راه را نشان می‌دهد یعنی ایدئولوژی مجاهدین را کشف کرد. این کشف عظیم، مسأله مرکزی و عامل اصلی در موفقیت مجاهدین و توانمندی آنها بود برای این‌که پاسخی باشند و بتوانند آخوندهای مرتجع را به سرنوشت تاریخی خودشان نزدیک کنند.

اجازه بدهید قبل از ادامه بحث، پاسخ فشرده این سؤال را از قول برادرمان مسعود بخوانم که در سخنان خودشان به‌مناسبت ۴خرداد سال ۱۳۷۳بیان کردند. مسعود می‌گوید: «آنها یک دگم تاریخی را شکستند و پرده ارتجاع را از روی آرمان اسلام و توحید برداشتند. در سرود ۴خرداد می‌خوانیم «مجاهد غبار از رخ دین زدود». واقعاً این سرود با تک‌تک کلمات و با تک‌تک حروفش درست و عاری از مبالغه است. در آن روزگار جو غالب این بود که انقلابی بودن یعنی مخالف خدا و ضد مذهب بودن و ضمناً اعتقاد به اسلام داشتن یعنی مدافع استثمار و مدافع طبقات بودن؛ حالا اگر نه فئودالیزم، بورژوازی یا خرده بورژوازی. این فرمول را که از قول بنیان‌گذارمان می‌شنویم که در زمینه‌های اقتصادی ـ اجتماعی، «مرزبندی اصلی نه بین باخدا و بی‌خدا، بلکه بین استثمارشونده و استثمارکننده است»، به‌ظاهر حرف ساده‌ایست، اما همه حرف در همین فرمول بود. درخشش و شکوه تاریخی که در اسم حنیف متجلی است و بذر مجاهدین را کاشت، از همین‌جاست. یعنی که گروهی اندک منهای هر گونه امکانات یک چنین قدم تاریخی بزرگی برداشتند».

در همین سخنرانی برادرمان مسعود اضافه می‌کند: «هر چه که جلو می‌رفتیم، می‌باید که مسائل تئوریک بیشتری حل می‌شد. فرهنگ و ایدئولوژی جاذب و مسلط، مارکسیسم بود که زیر برق انقلابهای ویتنام،کوبا، چین و شو روی همه‌جا را فراگرفته بود. حالا انقلابیون مسلمان چطور می‌توانستند هم منطق ارسطویی را رها کنند و سراغ منطق دیالکتیک بیایند و هم وارد بحث تکامل بشوند؟ آخر رسم بر این بود که یک فرد مذهبی نباید تکامل بخواند، نباید ضد استثمار باشد، نباید وارد دیالکتیک بشود! تا این‌که سرانجام محمدآقا گروه ایدئولوژی را در سازمان تأسیس کرد و سری کتابهایی که خودش در این زمینه نوشت ـ اعم از شناخت، راه انبیا، تکامل و الی آخر ـ بیرون آمد». به این ترتیب آن کلمه طیبه در اسم اسلام انقلابی کاشته شد و آن تأثیر تعیین‌کننده را در نبرد مردم ما علیه آخوندهای مرتجع به‌جا گذاشت.

سؤال: شما صحبت از یک کشف بزرگ کردید. معمولاً وقتی صحبت از کشف می‌شود ـ چه در عالم علم و چه در سایر زمینه‌ها ـ اشاره می‌شود به شناختن پدیده‌ها یا قوانینی که تا آن تاریخ ناشناخته بودند. در حالی که که شما توضیح دادید و در ادبیات مجاهدین هم می‌بینیم تمام آموزشهای حنیف کبیر استوار بوده است بر قرآن و نهج‌البلاغه و منابعی که قدمت ۱۴۰۰ساله دارند. بنابراین منظورتان از کشف، چیست و اهمیت آن در کجاست؟

مهدی ابریشمچی: در آن روزگاران همان‌طور که برادرمون مسعود گفته بود، اسلام مترادف بود با یک اندیشه موافق استثمار و موافق طبقات. طبعاً به‌هیچ عنوان آن اسلام نمی‌توانست برای محمد حنیف و یارانش راهگشای مبارزه برای آزادی مردم ایران بشود؛ آن هم در قرن بیستم که جهان ما جهان انقلابهای ضداستثماری بود. بنابراین کشف محمد حنیف‌نژاد این بود که با اشراف به تاریخ مردم ایران و با اشراف به تاریخ بشر، وارد متون و آموزشهای اسلامی شد. آموزش قرآن و نهج‌البلاغه که در سازمان رایج بود و ما می‌خواندیم. محمد حنیف خودش و یارانش را در مقابل این سؤال قرار داد که آیا این اسلام واقعاً اسلامی موافق استثمار است یا ضداستثمار؟ محمد حنیف‌نژاد با پدیده‌یی به‌طور تاریخی روبه‌رو بود، یعنی اسلامی که ۱۴۰۰سال طبقات مختلف، جریانهای مختلف سیاسی و اجتماعی با انبوهی داده‌ها و تفسیرهای غلط و انحرافی و ارتجاعی از اسلام رایج کرده و گسترش داده بودند. محمد حنیف‌نژاد کشف عظیمش این بود که با بررسی واقع‌بینانه، وارد شناخت اسلام و مکتبی شد که فهمید و کشف کرد محمد رسول‌الله پیامبری برای رهایی انسان از استثمار و بردگی بوده که برای آزادی مبعوث شده است و آنچه که وجود دارد، همه‌اش خلاف و غلط و ضداسلام است. اگر محمد حنیف‌نژاد به این نقطه نمی‌رسید، بدون تردید مبارزه برای آزادی مردم ایران علیه شاه را متکی بر این ایدئولوژی آغاز نمی‌کرد؛ چون می‌دانست اندیشه و ایدئولوژی‌یی که در درون آن رهایی بشر از هر نوع تبعیض و استثمار و همین‌طور در درون آن آزادی وجود نداشته باشد، این اندیشه به‌هیچ عنوان به درد نبرد برای سرنگون کردن رژیم شاه و برای آزاد کردن مردم ایران نخواهد خورد. به همین دلیل ما دقیقاً کلمه« کشف» بر این کار می‌گذاریم. به‌نظر من این درک درست از کاری است که محمد حنیف‌نژاد کرده بود.

سؤال: ولی متأسفأنه ضربه سال ۱۳۵۰و شهادت حنیف در ۴خرداد ۵۱و به‌دنبال آن کودتای اپورتونیستهای چپ‌نما در سال۵۴خودش یک ضربه سنگین به این ایدئولوژی و این دستاورد عظیم بود؟
مهدی ابریشمچی اتفاقاً سؤال بسیار خوبی کردید. سازمان مجاهدین خلق ایران در شهریور سال ۵۰یکی از سهمگین‌ترین و سخت‌ترین ضربات نظامی را خورد. در نتیجه این ضربه ۱۰۰درصد مرکزیت و ۹۰درصد کادرهای سازمان دستگیر شدند؛ ولی اصالت این راه و به‌نظر من قبل از هر چیز قدرت این اندیشه و ایدئولوژی اسلام انقلابی به گونه‌یی بود که سازمان ما از ضربه بیرون آمد و توانست در فاصله بسیار کوتاهی قد راست کند و به سرعت گسترش پیدا کرد. آن موقع به‌خصوص با فرار بسیار هوشیارانه و مسؤلانه برادر شهیدمان فرمانده بزرگ رضا رضایی از زندان ـ که حاصل کار دسته‌جمعی مرکزیت سازمان در زندان بود - توانست سازمانی را که سهمگین‌ترین ضربه نظامی را دریافت کرده بود، نظم و سامان بدهد. سازمان در دو سال قادر شد چاپخانه زیرزمینی داشته باشد که آن موقع پیشرفت بسیار زیادی بود.

اما در رابطه با ضربه سال ۵۴. بله سال ۵۴اپورتونیستهای چپ‌نما با کودتای خائنانه‌شان، این‌بار ضربه‌ ایدئولوژیک به سازمان مجاهدین وارد کردند که بسیار بسیار کشنده‌تر از ضربه نظامی است. از آنجا که ضربه‌ ایدئولوژیک بود، بدون تردید این ایدئولوژی سازمان مجاهدین ـ یعنی اسلام انقلابی ـ بود که در معرض امتحان قرار گرفت. در ضربه نظامی سال ۵۰تشکیلات مجاهدین باید استحکام خودش را نشان می‌داد. اینجا اما ایدئولوژی سازمان باید استحکامش را نشان می‌داد. به همین دلیل می‌خواهم بگویم ضربه سال ۱۳۵۴یکی از بیناتی است که اسلام انقلابی که در بنیادش اسلامی ضدارتجاعی ضداستثماری و اصیل بود، توانست از زیر آن ضربه درآید.
خمینی بارها گفت که «آمدند نجف با من صحبت کردند؛ ولی من گولشان را نخورد‌م»! آخوندها ـ از جمله خود خمینی ـ تا وقتی که سازمان ما قدرتمند و قوی حرکتش را به پیش انجام می‌داد، عده‌یی‌شان به سازمان سمپاتی اعلام کرده بودند. خمینی در رأسشان سکوت کرده و آنجا نشسته بود. در واقع به‌نظر من خمینی مثل یک گرگ در کمین سازمان بود.

وقتی که به سازمان ما ضربه اپورتونیستهای چپ‌نما وارد شد، ناگهان آخوندها برای تمام‌کش کردن پیکر مجروح ایدئولوژیک سازمان، از لانه‌هایشان بیرون آمدند و تیغ ایدئولوژیک و سیاسی علیه سازمان مجاهدین کشیدند. در واقع از این‌ طرف اپورتونیستها و از آن‌طرف مرتجعین فکر کردند که می‌توانند ترحیم سازمان مجاهدین را جشن بگیرند! غافل از این‌که دست مستحکمی چون دست مسعود رجوی پرچم اسلام انقلابی را از حنیف کبیر گرفته بود و روح و جو هر این ایدیولوژی در اندیشه‌ و در قلبش وجود داشت. مسعود از راه رسید و اسلام چپ مارکسیسم را در صحنه سیاسی و تشکیلاتی مطرح کرد.
مسعود به‌روشنی و به‌درستی تشخیص داد که بعد از کودتای اپورتونیستهای چپ‌نما، تهدید اصلی از طرف راست ارتجاعی یعنی از طرف آخوندها و مدعیان اسلام است. این موضع همان روزها اعلام شد و تا امروز هم در همه انتشارات سازمان وجود دارد. به همین دلیل هم مرزها و حفاظت سازمان در این رابطه بالا رفت و سازمان ما حفظ شد و یک‌بار دیگر اصالت اسلام انقلابی در عبور از این بوتهٔ آزمایش ثابت شد. در واقع آنجا گویی میدان امتحانی بود که سازمان آماده شد و مسعود خوب تهدید ارتجاع را فهمید و سازمان آماده شد برای رودررویی و برخورد با روزی که ارتجاع حاکم شد.

سازمان ما و ایدئولوژی ما امتحانش را در مقابل مرتجعین پس داده بودند. مرتجعین را به‌خوبی در سال ۵۴شناخته بود. درست به همین دلیل روزیکه خمینی سر کار آمد، ما هیچ شک و شبهه‌ ایدئولوژیک راجع به ماهیت ارتجاعی او نداشتیم. ما در پرتو اسلام انقلابی و این نورافکن قوی ایدئولوژیک که در دست داشتیم، هیچ تردیدی نسبت به ماهیت خمینی نداشتیم. ما می‌خواستیم ببینیم که خمینی بعد از حاکمیت، به‌لحاظ سیاسی چه خواهد کرد. ما البته با نظم و انضباط کامل و با حفظ چپ و راستهای سیاسی وارد کار سیاسی شدیم و ادامه دادیم تا این‌که خمینی به‌طور کامل ماسک را کنار گذاشت و سلاح را علیه آزادی و مردم ایران بیرون کشید.
می‌خواهم یادآوری کنم که ما نه تنها در رودررویی با خمینی توانستیم به‌عنوان یک سازمان در محور جنبش علیه ارتجاع قرار بگیریم، بلکه یک‌بار دیگر سازمان ما امتحان خودش را به‌لحاظ ایدئولوژیک و اسلام انقلابی، در انقلاب ایدئولوژیک خواهر مریم داد. جایی که فی‌الواقع توانست انقلاب ایدئولوژیک را به‌مثابه چپ‌ترین و ترقی‌خواه‌ترین پدیده در مقابل زن‌ستیزی خمینی و در تداوم اسلام انقلابی و اسلام چپ مارکسیسم، وارد صحنه کند.
آدم گاهی فکر می‌کند درست است که سازمان ما در زمان شاه تأسیس شد، ولی انگار مثل جریان تکامل، اسلام انقلابی هم متضمن مقصود پاسخ ایدئولوژیک و فرهنگی به حاکمیت آخوندها بوده است. آخوندهایی که یک بلای تاریخی برای مردم ایران بوده و هستند. اما سازمان ما به‌خوبی از عهده مبارزه با آنها به یمن ایدئولوژی انقلابی و تداومش بر آمد.

سؤال: الآن دنیا به یک چهره‌ای از اسلام نگاه می‌کند که باعث تأسف است چون چهره‌یی که الآن از اسلام در دنیا وجود دارد از نگاه و رفتار خمینی و رژیم بازمانده اوست و همین‌طور بدبینی‌های خیلی وسیعی که در میهنمان نسبت به اسلام در بین مردم ایجاد شده است. آیا شما با این موضوع موافقید و توضیحی دارید؟
مهدی ابریشمچی: نکته شما کاملاًً درست و واقعی است. بزرگترین خیانتی که آخوندها با حاکمیت خودشان کردند، همانا به ایدئولوژی پاک و پاکیزه و انسانی اسلام بوده است؛ و به‌خصوص خیانت به کشورهای اسلامی که با این فرهنگ جلو آمده‌اند. این حرف کاملاًً واقعی است. ولی سؤال این است که چه بکنیم؟
به‌نظر من باید از یک بررسی علمی و واقعگرایانه نه در یک بررسی مبتنی بر آنچه که به‌طور واقعی انعکاس حاکمیت آخوندهاست، شروع کرد. آخوندها با رهبری خمینی آمدند تحت نام اسلام هزاران جنایت کردند، آزادی را کشتند، قصاص کردند، مردم را سنگ‌سار کردند، دار و اعدام را بالا بردند و زن‌ها را از حقوقشان محروم کردند. بعد داعش با عنوان اسلام وارد صحنه شد.
اینها به‌طور کامل واقعیت دارند و این حرف درست است؛ ولی آیا باید ما در بازتاب اینها، راه‌حلی را که مبتنی بر آن با همین آخوندها نبرد کردیم، آن راه‌حل را کنار بگذاریم؟ این به نفع خلق است؟ این به نفع آزادی است؟
برای این‌که بحث کاملاًً روشن شود، علاوه بر توضیحاتی که به‌لحاظ ایدئولوژیک دادم، این سؤال را مطرح می‌کنم ـ و خوب است هر کس منصفانه به این سؤال فکر کند ـ که راستی آخوندها و مرتجعین چه داشتند؟ سلاحشان چه بود که الآن هم حتی در برخی کشورهای اسلامی دارند نفوذشان را گسترش می‌دهند؟ خمینی از روزی که به ایران آمد، فی‌الواقع با چه سلاحی این‌چنین برای خودش جایگاهی درست کرد که رفت در ماه؟!

در گام اول، سلاح خمینی و آخوندها چیزی نیست جز این‌که خودش را نماینده اسلام معرفی می‌کند؛ یعنی سلاحش، سلاح اسلام است؛ یعنی همان فرهنگی که توی جامعه هست و مردم به آن اعتقاد دارند. از ناآگاهی مردم نسبت به ایدئولوژیشان سوء‌استفاده می‌کنند و روی این جهل سوار می‌شوند. چیزی را به اسم اسلام وارد صحنه می‌کنند مردم را از این طریق تحت سیطره‌شان می‌کشانند و حاکمیتشان را ادامه می‌دهند. حالا این سؤال پیش می‌آید که در این صورت، اگر یک جریانی و اگر خلقی سلاح متقابل این را نتواند وارد صحنه کند، اصلاً می‌تواند آخوندها را شکست بدهد؟ آیا اولین وظیفه، آوردن آنتی‌تز همین اسلام ارتجاعی و ارتجاع تحت نام اسلام نیست؟ به‌دلیل همین کارهایی که آخوندها می‌کنند، بیش‌ از‌ پیش بایستی که به سمت اسلام دموکراتیک که آنتی‌تز اسلام آخوندهاست، حرکت کرد.

باور کنید امروز بسیاری از جوانهای ما در صحنه‌یی حضور پیدا کرده‌اند که در مقابل حاکمیت ارتجاع آخوندی تحت نام اسلام، سازمان مجاهدینی بوده به‌عنوان وزنه تعادل بوده و توانسته در مقابل آن بستیزد و صحنه سیاسی را تغییر بدهد و به‌دست بگیرد. کافیست یک لحظه در عالم فرض، سازمان مجاهدین را حذف کنیم، اسلام انقلابی محمد حنیف‌نژاد را حذف کنیم، اسلام دموکراتیک را که امروز در واقع فرهنگی است که ما از آن به‌لحاظ اجتماعی دفاع می‌کنیم ـ حذف کنیم؛ در آن صورت چه اتفاقی خواهد افتاد؟ تردید نکنید نه تنها ایران ما، بلکه منطقه برای دهه‌های متوالی تحت حاکمیت و سیطره بلامنازع این آخوندها خواهد بود. در حالی که وقتی آخوندها کارکرد اسلام ارتجاعی‌شان را به اوج رساندند، سازمان مجاهدین در سال ۱۳۶۰با اتکا بر همین دیدگاه، مقاومت مسلحانه را آغاز کرد. راهی که ادامه پیدا کرده است و امروز می‌بینیم در این زمینه مردم ما و منطقه به‌غایت بدهکار و مدیون اسلام انقلابی یعنی همان کشفی هستند که محمد حنیف‌نژاد کاشفش بود و آورد.

سؤال: اینجا این سؤال مطرح می‌شود که آیا تصادفی است که در بین این همه جریانهای سیاسی، تنها مجاهدین هستند که ایستادند و ماندند و رشد کردند؟
مهدی ابریشمچی: بله، همان‌طور که حدس زدید، جواب همین است. به‌هیچ‌وجه این امری تصادفی نیست و برعکس، به‌طور کامل و مطلق قانونمند است.
هر سازمان انقلابی که با یک دشمن مستبد سرکوبگر و استثمارگر ـ مثل رژیم آخوندها ـ می‌خواهد مبارزه کند، بدون تردید قبل از هر چیز، نیازمند سلاح متناسب ایدئولوژیک آن است. اگر آن سلاح را به‌دست گرفت، قادر خواهد بود که با آن رژیم بجنگد؛ ولی اگر آن سلاح اصلی را نداشت، سایر سلاحها را نمی‌تواند وارد میدان کند. سازمان مجاهدین خلق ایران علاوه بر صحنه نظامی، از روز اول در صحنه سیاسی و استرتژیک، پاسخ مناسب را به شرایط ایران و به آخوندها داد.

این سازمان مجاهدین خلق ایران بود که از فردای حاکمیت خمینی، به‌روشنی گفت چون مسأله مبرم ایران آزادی است، بدون تردید آزادی‌کش‌ترین نیرو در حاکمیت، آخوندها و ارتجاع مذهبی است. بنابراین تضاد اصلی، در داخل حاکمیت آخوندها و مرتجعین در داخل حاکمیت هستند. کما این‌که ما به‌دلیل همین اشراف ایدئولوژیک بود که هرگز گول ضدامپریالیست‌بازیهای آخوندها را نخوردیم. در مقابل این نوع حرفهایشان هم که گویی بحث، بحث استقلال است، گفتیم نه، بحث، بحث آزادی است. به‌دنبال همین هم بود که توانستیم مقاومت مسلحانه را سازمان بدهیم و در مقابل این رژیم بایستیم.
تمامی این عوامل، پایه‌هایی بودند که در سایه آنها توانستیم تشکیلات منسجمی داشته باشیم. امروز هم به اینجا رسیده‌ایم که به‌لحاظ تشکیلاتی، سازمانی متحد و در عین‌حال گسترده در سراسر جهان ـ از داخل ایران تا کشورهای اروپایی و آمریکا و سایر قاره‌ها ـ و نیز با تعداد زیادی از مجاهدین در آلبانی هستیم. سازمانی هستیم در گستره جغرافیای بسیار زیاد و روبه‌رو با مسائل سیاسی گوناگون؛ ولی در عین‌حال متحد.

بله، اینها هر کدام شبیه یک معجزه است. بدون تردید یک سازمان انقلابی اگر پاسخ ایدئولوژیک را نداشت، بهترین پاسخ را نمی‌توانست در چنین جایگاهی داشته باشد. می‌خواهم بگویم که خطوط سیاسیِ درست، قبل از هر چیز از یک دیدگاه ایدئولوژیک درست نشأت می‌گیرد که می‌تواند شرایط را بفهمد و دشمن را فهم کند. ما هم چون آنتی‌تز این رژیم بودیم و هستیم، از نظر سیاسی هم این رژیم را بهتر فهم کردیم. در نتیجه توانستیم هم در مقابل شاه و هم در مقابل خمینی بایستیم.
همان‌طور که گفتم در سال ۵۴در زمان شاه نتوانستند ما را تکه‌تکه کنند و در زمان خمینی که توانستیم یک‌پارچه با خطوط منسجم سیاسی در مقابل این رژیم بایستیم و راه را ادامه بدهیم. در تمام اینها، مدیون همان کشف بزرگ حنیف و اسلام انقلابی بودیم و هستیم.

سؤال: سؤال بعدی در رابطه با استتراتژی مجاهدین است و رابطه‌ای که با ایدئولوژی دارد. اگر این اصل درست است که یک رابطه عمیقی بین ایدئولوژی و استراتژی هست، سؤال این است که تاثیر ایدئولوژی اسلام انقلابی؛ همان کشف بزرگ حنیف‌نژاد در این سالیان بر استراتژی مجاهدین و به‌ویژه بر استراتژی فعلیشان یعنی کانونهای شورشی چیست؟
مهدی ابریشمچی: بله، این برداشت شما منطقی است. طبعاً همیشه بین ایدئولوژی یک سازمان انقلابی و استراتژی‌اش رابطه مستقیم وجود دارد. این درباره سازمان ما هم به بهترین وجهی مصداق دارد. غیر از بحثهای کلی نظری و تئوریک، اجازه بدهید من در دو صحنه، این سؤال شما را به‌طور مادی مورد توجه و بررسی قرار بدهم.

همه ما یادمان است که آخوندها بعد از این‌که حاکمیت را در ایران غصب کردند، پدیده منحوسی به اسم «چماقدار» و در کنارش «کمیته‌چی» را برای آزادی‌کشی وارد میدان کردند. این دو عامل سرکوب، به‌طور مستقیم نابودی آزادیهایی را که مردم ما در قیامشان علیه رژیم شاه به‌دست آورده بودند، هدف قرار دادند. البته سازمان ما هم از هدف‌های مستقیم و همیشگی بسیار جدی و اصلی تاخت و تاز این اوباش چماقدار بود. همین‌طور سایر احزاب و نیروهای سیاسی هم مورد هدف بودند. ولی چطور شد که ناگهان در صحنه و در نبرد سیاسی با آخوندها، به‌تدریج در ایران نسلی به اسم نسل میلیشیا شروع به رشد کرد و به سرعت گسترش پیدا کرد؟ علتش عبارت از این بود که این نسل جوان، تحت تأثیر و آموزشهای ایدئولوژیک و سیاسی برادرمان مسعود بود. البته کار در زمینه تشکیلات را نباید فراموش کنیم، جلسات تبیین جهان را فراموش نکنیم و سخنرانیها را در زمینه‌های ایدئولوژی و سیاسی نباید فراموش کنیم و همین‌طور سازماندهی نسل میلیشیا را.

واقعیت این بود که کمیته‌چی‌ها و چماقدارها مثل خس و خاشاک میهن ما را آلوده کرده بودند. در مقابلشان نسل میلیشیا مثل گلهای زیبا رشد کرد و در تمام ایران گسترش پیدا کرد و رسید به جایی که همین نسل روزانه ۵۰۰هزار تا۶۰۰هزار نسخه نشریه مجاهد را در سراسر میهن به‌مثابه پیکها و قاصدهای آزادی پخش و توزیع می‌کرد.
از آنجا حرکت کردیم و وارد فاز مقاومت مسلحانه انقلابی علیه آخوندها شدیم. این نسل فراز و نشیبهای زیادی را طی کرد. قتل‌عامها، کشتارها و بعد عملیات نظامی چلچراغ، عملیات آفتاب، فروغ جاویدان و بعد و بعد ۱۴سال دوران پایداری پر شکوه در اشرف و لیبرتی. این نسل در ستیز و نبرد با آخوندهای جلاد، همه اینها را از سر گذراند؛ ولی مستحکم در سایه همین اندیشه، به ارتش آزادیبخش به‌عنوان استراتژی چسبید.

وقتی در ۱۰شهریور سال ۱۳۹۲ـ در همین روزها ـ مزدوران خمینی آن قتل‌عام جنایتکارانه را همراه با مزدوران عراقی در اشرف انجام دادند، این نسل و رهبری‌آش برادرمان مسعود نه تنها از آن استراتژی کوتاه نیامد، بلکه همانجا استراتژی هزار اشرف را اعلام کرد.
می‌بینیم که در گذار روزگار وقتی خمینی در تعادل سیاسی و اجتماعی و نظامی پایین می‌رود و مقاومت بالا می‌آید، ما دوباره با صحنه نوینی روبه‌رو هستیم. اگر بخواهیم فقط در بعد نظامی و استراتریک و تداوم ارتش آزادیبخش تشبیه کنیم، می‌بینیم که دوباره در میهن ما در سایه همین «استراتژی هزار اشرف» و البته با آموزشهای ایدئولوژیکی که پشت آن وجود دارد و فرهنگ اسلام دموکراتیک که مجاهدین با خودشان حمل می‌کنند، کانونهای شورشی در مناطق مختلف کشور ما، درست مثل میلیشیا در فاز سیاسی رشد می‌کنند. میلیشیای نوین و نمایندگان هزار اشرف و هزار کانون شورشی در سراسر میهن ما شروع به گسترش یافتن می‌کنند. البته همه اینها حامل و میراث‌بر تمامی تاریخچه ایدئولوژیک، تشکیلاتی و استراتژیک مجاهدین از آغاز سرکار آمدن خمینی تا امروز هستند؛ طوری که می‌بینیم حتی خون کسانی که سال ۱۳۶۷در قتل‌عامها در زندانهای مختلف به‌دست جلادان خمینی در هر منطقه‌یی که به‌دار آویخته یا تیرباران شدند، همانجا کانونهای شورشی آماده‌تر و رویان‌تر گسترش پیدا می‌کنند. به این ترتیب است که من باز هم می‌گویم در رگهای کانونهای شورشی هم بدون تردید همان خون حنیف و اسلام انقلابی جریان دارد.

سؤال: شما چه رابطه مشخصی بین مبارزه ۵۰ساله مجاهدین در صحنه سیاسی و نظامی و همین‌طور رشد و شکل‌گیری کانونهای شورشی می‌بینید؟ خلاصه آینده را در این رابطه چگونه ارزیابی می‌کنید؟
مهدی ابریشمچی: در پاسخ به سؤالات قبلی، اشاره به این قضیه کردم. اگر بخواهم خیلی فشرده جواب بدهم، به‌وجود آوردن و سازمان دادن کانونهای شورشی توسط سازمان مجاهدین خلق ایران و ستاد اجتماعی سازمان مجاهدین در داخل کشور، دقیقاً محصول همین تاریخچه است. مثل روز روشن است که بدون این تاریخچه، ما به‌هیچ عنوان قادر نبودیم در چنین شرایطی کانونهای شورشی را سازمان بدهیم و اسکلتی به‌وجود بیاوریم که بیمه‌کننده تداوم قیام مردم باشند.

جوانان پر شور و معتقد و با ایمان و سازمان‌یافته، میراث‌بر ایستادگی در مقابل آخوندها به هر قیمت هستند. میراث‌بر همان کسانی که با نسل میلیشیا شروع شدند و بعد امتحان قتل‌عام ۳۰هزار را در سال ۱۳۶۷از سر گذراندند. همراه با این نسل از کوره راهها و از سختیهای مختلف عبور کردند. امروز نه به‌مثابه پدیده‌های ساده، بلکه به‌ مثابه پدیده‌های عمیقاً آگاه، می‌دانند دارند چه‌کار می‌کنند و در صحنه داخلی کشور کانونهای شورشی را سازمان دادند. در رگهای این جوانان مجاهد در داخل کشور، خون سازمان مجاهدین، خون حنیف، خون ارتش آزادیبخش و هزار اشرف جریان دارد. همان کسانی که به‌روشنی می‌دانند چه نقشی دارند و چه خواهند کرد. اجازه بدهید همین‌جا آیاتی از قران را که همیشه در سالگرد تاسیس سازمان می‌خوانیم، برای شما و برای بینندگانمان هم بخوانم:

«أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِت وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ».
«آیا ندیدی چگونه خداوند کلمه طیبه را به درخت پاکیزه‌یی تشبیه کرده که ریشه آن ثابت و در دل زمین است و شاخه‌های آن در آسمان؟».

«تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَیَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّرُونَ».
«هر زمان میوه خود را به اذن پروردگارش و متناسب با قانونمندیهای آن می‌دهد و خداوند برای مردم مثالهایی می‌زند تا شاید متذکر شوند».

«وَمَثَلُ کَلِمَةٍ خَبِیثَةٍ کَشَجَرَةٍ خَبِیثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ مَا لَهَا مِنْ قَرَارٍ».
«و مثال کلمه خبیثه (شجره خمینی و آل خمینی) شبیه درخت ناپاکی است که از روی زمین برکنده شده و قرار و ثباتی ندارد».

بله اینطوری بود که کلمه طیبه‌یی که توسط محمد حنیف‌نژاد پربار و مبارک کاشته شد، با عبور از فراز و نشیبهای زیاد ـ از جمله با گذار از دورانی که سازمان مجاهدین به استراتژی مبارک و راهگشای ارتش آزادیبخش چنگ زد و به هیچ قیمت از دست نداد، به یمن همان باور ایدئولوژیک و به یمن انقلاب ایدئولوژیک که ادامه اسلام انقلابی بود ـ همین مجاهدین توانستند با ایستادگی این استراتژی را حفظ کنند. سالها بدون سلاح و حتی بدون قرارگاه، قیمت این استراتژی را با جان و دل را دادند و حفظ کردند؛ از جمله در ۱۰شهریور سال ۱۳۹۲و سایر شهدایی که تقدیم کردند. اینها جای دوری نمی‌روند. اینها همان عواملی هستند که باعث می‌شوند این درخت پاکیزه سر پا بماند و امروز همان‌طور که در این آیات خواندم، متناسب با زمانش ثمره خودش را که کانونهای شورشی هستند، می‌دهد.
اجازه بدهید حرفم را از بیان بسیار شیوا و زیبای برادرمان مسعود در سخنرانی «آینده انقلاب» در میتینگ بهمن ۵۸در زمین چمن دانشگاه تهران را بخوانم که انگار همین آیات را مانند یک شعر زیبا درباره تاریخچه مجاهدین سروده است. خیلی از میلیشیاها و خیلی از مجاهدین اینها را از حفظ بودند:

«بیچاره شب‌پرستان / تیغ به کف / هلهله زن / با سلاله خورشید / و با نسل ایمان چه خواهند کرد؟ / گو هر چه می‌خواهند / در پیچ و خم جاده‌ها / به کمین خورشید بنشینند / تا اسیرش سازند / بکشانندش و در لجه خون اندازند / ولی خورشید / در اسارت هم خورشید است / و از شها‌دت هر خورشیدی / هزار ستاره برخواهد خاست. / جنگلی رویان از ستارگان /کسانی که ظلمات تقدیر این میهن را هرگز پذیرا نشدند.
بگذار تا دشمنان درونی و بیرونی هر چقدر که می‌خواهند ستارگان بخت ما را به زمین بکشند؛ ولی ما باز هم آسمان را غرق ستاره خواهیم کرد. پس چه کسی و کدام قدرت خواهد توانست ما را بخشکاند و بسوزاند؟ وای بر آنها اگر‌ چه می‌دانستند که در کمین‌گاه بزرگ تاریخ، چه خورشیدهایی در شرف انفجار و تولدند!».
بله، بی‌تردید روزی تمام فضای ظلمت، صحنه خورشید گدازان خواهد شد.

بله، هموطنان عزیز! خواهران و برادران!
همینطوری بود که کانونهای شورشی از مزار شهدای قهرمان ۱۲۰۰۰۰جاودانه فروغ طلوع کرد و الآن می‌رود که تمام سرزمین ما ایران را به تدریج بپوشاند، تردیدی نیست که کانونهای شورشی و استراتژی ارتش آزادیبخش همان‌طور که برادرمان مسعود در آخرین بیانیه و اطلاعیه‌شان گفتند، به هم خواهند رسید. این استراتژی و همینها هستند که میهن عزیز ما را از حاکمیت آخوندها پاک خواهند کرد.
در این میان ما باید بیش‌ از‌ پیش همان‌طور که برادرمان مسعود گفته، خودمان را مدیون حنیف کبیر بدانیم. البته من اعتقاد دارم باز هم هیچ‌کس به اندازه خود مسعود قدر و جایگاه و شأن حنیف کبیر را ندانسته و نتوانسته بیان بکند. به همین دلیل هم است که همیشه دیده‌ایم با چه بزرگداشت عاشقانه و عارفانه‌یی دربار» حنیف صحبت می‌کند.

حرفم را باز هم با یک جمله از او درباره حنیف بنیانگذار و کاشف اسلام انقلابی و سرچشمه تمام شکوفاییهای مجاهدین به پایان می‌برم. مسعود درباره حنیف می‌گوید:
«بالابلند دلبر گلگون عذار من / شیرآهن کوه مرد / برجسته‌ترین رجل انقلابی تاریخ معاصر ایران، مربی و مرشد همه مجاهدان، کجاست که شکوفاییِ بذری را که کاشته و بالندگیِ کشت و زرعی را که پی افکنده ببیند و غرق شگفتی شود».
خواهران و برادران! هموطنان عزیزم! ما امروز در آستانه طلوع خورشید آزادی بر میهنمان هستیم. امید است که به یمن این راه طولانی که نسل مجاهد خلق، آزادیخواهان این کشور و مقاومت ایران طی کرده‌اند، این شجره طیبه، میوه نهایی خودش را که آزادی مردم ایران است، در این مرحله به‌بار بیاورد. برای آن روز با هم می‌کوشیم.


برگرفته از سیمای آزادی

  • قبلی
  • بعدی
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران –تشکیل شورای ملی مقاومت – آنالیز-قسمت بیستم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/467876132
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران –تصمیم گیری پرواز بزرگ – آنالیز-قسمت نوزدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/465802348
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – تشکیل شورای ملی مقاومت ایران – آنالیز – قسمت هجدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/463169335
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران- جبهه خلق و ضد خلق- – آنالیزقسمت هفدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/460445521
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران ( حداکثر تلاش مجاهدین برای عدم درگیری) – آنالیز- قسمت شانزدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/458281410
مهر 24, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران ( پایه گذاری میلیشیا) – آنالیز- قسمت پانزدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/455827341
شهریور 12, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران ( انتخابات مجلس بعد از انقلاب) – آنالیز-قسمت چهاردهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/453762827
شهریور 12, 1399

پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران ( انتخابات ریاست جمهوری بعد از انقلاب) - آنالیز-قسمت سیزدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/451602094
مرداد 29, 1399

آنالیز پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران راه انداختن ولایت مطلقه قسمت دوازدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=-ghuQB9Z3gs
مرداد 22, 1399

آنالیز پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران رفراندم جمهوری اسلامی قسمت یازدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=vELFMlXPHN8
مرداد 15, 1399

آنالیز قسمت دهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=rvk2MlT9ZoQ
مرداد 15, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران(مفهوم انقلاب و قیام)-قسمت نهم- ۷مرداد ۹۹

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=xqtTVcZqZhw
مرداد 04, 1399

۲۷سال پس از عملیات فروغ جاویدان - سلسله برنامه‌یی درباره هراس رژیم از مجاهدین و ارتش آزادی (قسمت پنجم)

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

لرزه بی‌پایان سرنگونی بر ارکان رژیم زهر خورده آخوندی اعترافهای پاسدار دژخیم محمود شاعری قائم…
مرداد 04, 1399

۲۷سال پس از عملیات فروغ جاویدان - سلسله برنامه‌یی درباره هراس رژیم از مجاهدین و ارتش آزادی (قسمت چهارم)

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

لرزه بی‌پایان سرنگونی بر ارکان رژیم زهر خورده آخوندی پیام امام خمینی که از رادیو…
مرداد 04, 1399

۲۷سال پس از عملیات فروغ جاویدان - قسمت سوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

سلسله برنامه‌یی درباره هراس رژیم از مجاهدین و ارتش آزادی و لرزه بی‌پایان سرنگونی بر…
مرداد 04, 1399

۲۷سال پس از عملیات فروغ جاویدان - لرزه بی‌پایان سرنگونی و هراس از مجاهدین و ارتش آزادی - (قسمت دوم)

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

در سالگرد عملیات بزرگ میهنی فروغ جاویدان، طی چندین روز، بخش قابل توجهی از برنامه‌های…
مرداد 04, 1399

۲۷سال پس از عملیات فروغ جاویدان - لرزه بی‌پایان سرنگونی و هراس از مجاهدین و ارتش آزادی

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

سرکردگان سپاه جهل و جنایت خمینی: آنها خیلی‌قشنگ می‌جنگیدند پنج محور هم تا تهران برای…
مرداد 04, 1399

پیشی گرفتن بر دشمنان آزادی - فروغ‌ جاوید‌ان‌ از نگاه مریم رجوی

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

شهریور ۶۷ـ پیام به‌مناسبت بیست و چهارمین سال تأسیس سازمان: بر سر بزنگاه بدیهی است…
مرداد 04, 1399

لحظه سرنوشت - مسعود رجوی در نشست توجیهی عملیات فروغ جاویدان ـ ۱مرداد ۱۳۶۷

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

مسعود رجوی: عملیات رو با استعانت از سرچشمه خروشان عشق و معرفت، فرستاده برگزیده خدا،…
مرداد 03, 1399

سالگرد حماسه کبیر فروغ جاویدان

in آشنایی با مجاهدین

by test

تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران-قسمت هشتم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://vimeo.com/436098310
تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – قسمت هفتم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=ZCS55CEZHRM
تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – قسمت ششم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=H3GdRMhFduA
تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – قسمت پنجم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=gWHO4mGE2L0
تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – قسمت چهارم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=GtwVKqIvT1s
تیر 18, 1399

آنالیز – انتخاب نام سازمان مجاهدین خلق ایران– قسمت سوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=oOnMaWPu17A
تیر 18, 1399

آنالیزکودتای ۲۸ مرداد محصول اتحاد ارتجاع و استعمار- قسمت دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=hY6kUWNoPiA
تیر 18, 1399

آنالیز - کودتای رضا شاه -حفظ حاکمیت به هر قیمت - قسمت اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=EkaZv00EwYc
دی 28, 1398

با مسعود، از بند قصر و اوین تا بند سین- مهدی خدایی صفت

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

مهدی خدایی صفتدر میان پس لرزه‌های ضربه ۵۰ و برخی تمایلات خودبخودی متأثر از ضربه،…
دی 28, 1398

مسعود در سختیها -محمد حیاتی

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

شکنجه، بازجویی و فشارهای روحی به‌خصوص روی بنیانگذاران و مرکزیت بسیار زیاد و طاقت‌فرسا بود.…
دی 28, 1398

با مسعود، از بند قصر و اوین تا بند سین- مهدی خدایی صفت

in آشنایی با مجاهدین

by test

شهریور 17, 1398

مجاهدین خلق ایران - تاريخچه مختصر

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

محمد حنیف نژاد - سعید محسن - اصغر بدیع زادگانسازمان مجاهدین خلق ایرانبنیانگذاری بنیانگذاران سازمان…
شهریور 17, 1398

در شوق وصال آزادی، ۵۳سال در هاله مشعل ارزش‌ها

in آشنایی با مجاهدین

by test

شهریور 17, 1398

تشکیلات مجاهدین، رمز اقتدار

in آشنایی با مجاهدین

by test

شهریور 11, 1398

مریم رجوی کیست؟

in آشنایی با مجاهدین

by test

خرداد 01, 1398

وجدان تاریخ - قسمت سی و یکم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

ارديبهشت 28, 1398

وجدان تاریخ - قسمت سی ام

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

ارديبهشت 05, 1398

وجدان تاریخ – قسمت بیست و نهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 27, 1398

وجدان تاریخ - قسمت بیست و هشتم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 20, 1398

20فروردین، رژه باشکوه میلیشیا در تهران

in آشنایی با مجاهدین

by test

فروردين 18, 1398

ایستادن، پیامی بربال باد صبا - در بزرگداشت حماسه نوزدهم فروردین 90

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر قسمت هشتم، بخش دوم - پایان

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر قسمت هشتم، بخش اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

آخرین امید در اولین سنگر- ارتباطات الزام حیاتی تشکیلات در زندان- قسمت ششم، بخش دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

آخرین امید در اولین سنگر- ارتباطات الزام حیاتی تشکیلات در زندان- قسمت ششم، بخش اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر - دستگیری،زندان ،شکنجه - قسمت پنجم، بخش دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

آخرین امید در اولین سنگر قسمت سوم، بخش دوم - دادگاه،صحنه یی دیگر از نبرد در زندان

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

آخرین امید در اولین سنگر قسمت سوم، بخش اول دادگاه،صحنه یی دیگر از نبرد در زندان

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

آخرین امید در اولین سنگر قسمت دوم، بخش دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر-ارتباط با بیرون زندان- قسمت هفتم، بخش اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر-ارتباط با بیرون زندان- قسمت هفتم، بخش دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر - حل مسئله پیچیدهٔ ارتباطات در زندان دستگیری،زندان ،شکنجه - قسمت پنجم، بخش دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر - دستگیری،زندان ،شکنجه - قسمت پنجم، بخش اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر قسمت چهارم، بخش دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر قسمت چهارم، بخش اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر - ارتباط با بیرون زندان - قسمت دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر - ارتباط با بیرون زندان - قسمت اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگرقسمت دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 15, 1398

سریال آخرین امید در اولین سنگر قسمت اول

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ – قسمت بیست و هفتم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ – قسمت بیست و هفتمسلام در برنامه به قبل نقش جنگ میهنی در…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ – قسمت بیست و ششم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ – قسمت بیست و ششم حتماً زیاد شنیدید که خمینی پس از آغاز…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ قسمت بیست و پنجم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ قسمت بیست و پنجمما نه به دوست بلکه نیاز به دشمن داریم وقتی…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ – قسمت بیست و چهارم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ – قسمت بیست و چهارمدوستان سلام…! در ادامة بحثمون در برنامه وجدان تاریخ،…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ قسمت بیست و سوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ قسمت بیست و سومدر ادامه بررسی راهبردهای محتمل برای سرنگونی رژیم آخوندی دو…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ قسمت بیست و دوم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ قسمت بیست و دومسلام میکنم به شما دوستان گرامی! در ادامه بحثمون راجع…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ قسمت بیست و یکم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ – قسمت بیست و یکمبا سلام به دوستان عزیز! در ادامه بحثمون راجع…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ قسمت بیستم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ قسمت بیستمبا سلام به دوستان عزیز! اگه خاطرتون باشه در ادامه بحث تاریخچه…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ قسمت نوزدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ قسمت نوزدهمبا سلام به دوستان عزیز! در قسمت نوزدهم وجدان تاریخ با ما…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ قسمت هجدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ قسمت هجدهمبا سلام به دوستان گرامی! هجدهمین قسمت از برنامه وجدان تاریخو با…
فروردين 12, 1398

وجدان تاریخ قسمت هفدهم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

وجدان تاریخ قسمت هفدهمساعت پنج‌و‌ده‌دقیقه كشتار وحشيانهٌ ميدان فردوسي: در ميدان فردوسي شديداً‌ به سوي…
1
2
3
30, -3443

شهادت عشق فروزان آزادی، شهید مقدس ندا حسنی

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

شهادت عشق فروزان آزادی، شهید مقدس ندا حسنی۲تیر ۱۳۸۲- ۲۳ژوئن۲۰۰۳ روز دوم تیر سال ۱۳۸۲ندا…
آبان 06, 1399

یاد مجاهد صدیق و صبور، عبدالرضا رجبی گرامی باد

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

در سالگرد شهادت عبدالرضا رجبی که در هفتم آبان ۱۳۸۷ رخ داد، به یاد او…
مرداد 25, 1399

زنجان ـ یادی از تظاهرات ۳۰هزار نفری در سال ۱۳۷۰

in رویدادهای ایران

by test

مرداد 16, 1398

مادر ترزا مبلغ مذهبی در هند و بنیانگذار مبلغین مسیحی خیریه، و برنده جایزه صلح نوبل

in زنان در تاریخ

by library Weblog

مادر ترزا مبلغ مذهبی در هند و بنیانگذار مبلغین مسیحی خیریه، و برنده جایزه صلح…
خرداد 05, 1397

سرچشمه خروش

in رویدادهای مقاومت

by test

ارديبهشت 31, 1398

مجاهدین و قرآن - مجاهد غبار از رخ دین زدود - گفتگو با عباس داوری - قسمت ششم

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

سؤال: در برنامه‌های گذشته در توضیحات ایدئولوژی سازمان، چند مورد اشاره به بنیانگذار کبیر سازمان…
خرداد 09, 1398

مجاهدین و قرآن - مجاهد غبار از رخ دین زدود - گفتگو با عباس داوری - قسمت نهم

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

سؤال: در جلسه قبل در مورد مراسم شبهای احیا و شرکت مجاهدین در آنها صحبت…
خرداد 21, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار هیجدهم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

مرداد 18, 1399

عید غدیر، روز بلوغ و کمال اسلام مردم‌گرای انقلابی

in رویدادهای مذهبی

by test

فروردين 09, 1397

لرد اسلین فقید، یک قهرمان بریتانیایی در نبرد برای آزادی ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

خرداد 04, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار دهم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

آبان 24, 1397

یازدهم آبان ۱۳۷۸ سالروز تهاجم تروریستی حکومت آخوندی به‌قرارگاه حبیب ارتش آزادیبخش ملی ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

فروردين 08, 1398

عشق آرمانی، رمز ماندگاری - از خاطرات برادر مجاهد عباس داوری

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

عباس داوریدیدن پنجاهمین سال تأسیس سازمان پرافتخار مجاهدین خلق ایران، هر انسان آزاده و ضد…
فروردين 20, 1398

20فروردین، رژه باشکوه میلیشیا در تهران

in آشنایی با مجاهدین

by test

ارديبهشت 08, 1398

به یاد منوچهر سخایی، هنرمند گرانقدر مقاومت و مردم ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

دی 28, 1398

با مسعود، از بند قصر و اوین تا بند سین- مهدی خدایی صفت

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

مهدی خدایی صفتدر میان پس لرزه‌های ضربه ۵۰ و برخی تمایلات خودبخودی متأثر از ضربه،…
خرداد 30, 1398

۲۹خرداد ۱۳۳۰ـ سالگرد خلع ید از شرکت استعماری نفت به رهبری دکتر محمد مصدق

in رویدادهای ایران

by library Weblog

۲۹خرداد سالروز خلع ید از شرکت استعماری نفت ایران و انگلیس، یک بار دیگر خاطره…
خرداد 21, 1397

شهادت حضرت علی علیه‌السلام شب قدر

in رویدادهای مذهبی

by test

خرداد 04, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار نهم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

شهریور 14, 1397

مجاهد شهید قهرمان خلق، ژیلا طلوع - نشانه‌ای از توانستن

in زندگینامه شهیدان

by test

خرداد 03, 1397

چهارخرداد، پایان یا آغاز؟ | شهادت محمد حنیف‌نژاد، سعید محسن، اصغر بدیع زادگان

in رویدادهای مقاومت

by test

فروردين 28, 1398

۲۸ فروردین ۱۳۶۶ - تصویب طرح شورای ملی مقاومت ایران دربارهٌ آزادیها و حقوق زنان

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

روز بیست و هشتم فروردین سال ۱۳۶۶، شورای ملی مقاومت ایران طرح مصوب خود در…
تیر 18, 1399

آنالیز- پایه گذاری سازمان مجاهدین خلق ایران – قسمت پنجم

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

https://www.youtube.com/watch?v=gWHO4mGE2L0
اسفند 25, 1397

ارتش آزادیبخش ملی ایران منتشر می کند - جنایت علیه بشریت - گزارش مستند حمله به اشرف در ۱۰شهریور۱۳۹۲ - قسمتهای اول تا سوم

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

ارديبهشت 15, 1398

حلول ماه رمضان مبارک باد

in رویدادهای مذهبی

by library Weblog

رمضان، ماه تقوای رهایی‌بخشفلسفه رمضان و روزه چیست؟ ماه رمضان چه اهدافی را دنبال می‌کند؟…
خرداد 10, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار شانزدهم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

فروردين 11, 1398

پیام محمد ص در پرتو آیات قرآن، گفتار بیست و دوم – استاد جلال گنجه ای

in آموزشی ها

by library Weblog

تیر 27, 1399

۲۷تیر ۱۳۶۷آتش‌بس یا نوشیدن جام زهر توسط خمینی

in رویدادهای مقاومت

by test

شهریور 17, 1398

مجاهدین خلق ایران - تاريخچه مختصر

in آشنایی با مجاهدین

by library Weblog

محمد حنیف نژاد - سعید محسن - اصغر بدیع زادگانسازمان مجاهدین خلق ایرانبنیانگذاری بنیانگذاران سازمان…
مرداد 07, 1399

پرغرور و شعله‌ور حماسه شکوهمند فروغ ایران در ۶ و ۷مرداد ۸۸پرشکوهترین حماسه تاریخ آزادی مردم ایران

in رویدادهای مقاومت

by test

مرداد 12, 1399

عید سعید قربان؛ بین‌الملل انقلاب و قربانی، مبارک باد

in رویدادهای مذهبی

by test

آبان 18, 1399

طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران ـ قسمت اول – پیشینه‌ها

in رویدادهای مقاومت

by library Weblog

به‌مناسبت ۱۷آبان ۶۲ سالروز تصویب طرح خودمختاری کردستان در شورای ملی مقاومت ایرانسرزمینی به نام…
شهریور 11, 1398

مریم رجوی کیست؟

in آشنایی با مجاهدین

by test

شهریور 11, 1399

قتل‌ عام ۱۰ شهریور - حمله به اشرف

in رویدادهای مقاومت

by test

دی 01, 1399

یلدا طولانی‌ترین نبرد اهورا با اهریمن

in رویدادهای ایران

by library Weblog

ایران اکنون در طولانی‌ترین نبرد اهورا با اهریمن، در سینه‌کش پیمودن به جانب قله‌هایی است…
خرداد 06, 1397

گفتگو با دوست ـ دیدار یازدهم (رمضان)

in رویدادهای مذهبی

by test

ما 405 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

Copyright © کتابخانه 2021 All rights reserved. Custom Design by https://www.besoyepirozi.com
آشنایی با مجاهدین